Bitkili Akvaryuma Başlangıç

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve apoktay35 tarafından 01/06/14 başlatılmıştır.

1. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Aptullah bey düşündüğünüz tasarımda tepe efektleri olacağı için 50 kg kum az gelebilir. Yinede 50 kg alıp bir deneyin en azından ne kadar eksik kaldığını görerek gerektiği kadar ekleme yapabilirsiniz.

Hindistan cevizi kabuklarınız da çok güzel malzemeler yavaş yavaş tamamlandığına göre kuruluma başlayacaksınız sanırım.

2. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Kum sorununu halledebilirsem başlayacağım inşallah.

3. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Bugün yakın civardaki petshop toptancısına kum bakmaya gittim, ilk aldıgım aquaclay kumunuda buradan almıştım. Kilosu 1 liradan kumun olup olmadığını sordum, bana 4-5 çeşit kum gösterdi fakat ne yazıkki kumların türüne dair hiçbir bilgisi yoktu. Kumlar 10ar kiloluk paketler halinde olduğu için bu kumlardan örnekler alamadım, alabilseydim tuz ruhu ile test etmeyi amaçlıyordum. Bu kumların fotoğraflarını çektim. ( Poşet içinde olduğu için pek net gözükmüyor) Kumların türlerini anlayabilen varsa yazmasını rica ediyorum ve bu kumlardan tavsiye edermisiniz?.

4. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    En son fotoğraftaki kum dere kumu sanırım en çok bu bitki icin uygundur bence ama genede diğer arkadaşların da yorumunu almak gerekir.

5. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bence de en alttaki veya bir üstünde olan olabilir. En alttaki biraz iri gibi lakin fotoğrafta bize iri görünebilir tane yapısı 2-5mm ise kullanılabilir.

6. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    aynen en alttaki kum ideal bence de.Birşey daha hatırlatayım alacagınız kumun nekadar sivri,keskin kenarı varsa ondan uzakak durun.daha cok kenarı yuvarlı olanı tercih edin.Yukardaki kumları biliyorum keskin kenarli onlar.en alttaki daha iyi.Birde üçüncü resimdeki biraz daha küçük taneli sanırım öyle ise onuda torf kullanacaksanız onu kapatmak için kullanabilirsin.kolay gele

7. themaniac

themaniac Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    İnşallah istediğiniz gibi hayalinizdeki akvaryumu yapabilirsiniz.

8. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Yorumlarınız için teşekkür ederim. Melih bey size bir sorum olacak; torfun üzerini ince taneli kumla kapatmamı önermişsiniz, bu kumun boyutu 2mm den küçük ise bir sorun teşkil edermi eğer etmez ise torfun üzerine kaç cm bu kumdan dökmeliyim torfu örtmesi için ?

9. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Dün izmirdeki kaliteli bir akvaryumcudan 1 poşet dere kumu aldım, kumun boyutu rengide hoşuma gitti fakat gelgelelim ki kum tuz ruhu testinden yine çuvalladı... Artık umutlarım tükenmeye başlıyor gibi hissediyorum, bir dere kumu bulamadım :) akvaryumcularda satılanlarda köpürüyorsa benim hiç şansım yok gibi.. siz ne önerirsiniz başka bir kum önerebilecek varmı, internetten silis kum okumuştum, bu kumu tavsiye edermisiniz

10. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Aptullah bey elinizde tuttuğunuz kumun tanecikleri cuba için biraz fazla kalın zaten.

Ben akvarkum marka siyah kum kullanıyorum memnunum. Aynı firmanın sizin istediğiniz kahverengi renginde de kumu varmış. Kumun özkütlesinin ağırlığını ve salınım konusunu telefon ile arayıp sorabilirsiniz.

AkvarKum Siyah Akvaryum Kumu 30 kg. KARGO DAHİL GittiGidiyor'da 108187078

11. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18

12. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    apdullah bey ben ve Ergün hocam da bu kumdan kullanıyoruz.Sanırım 25 litre olanı vardı.Ondan almıştım.Gayet güzel bir kum sizede taviye ederim.

13. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Demir içerdiğini okudum, bu demir içeriği herhangi bir sorun yaşamama neden olurmu ve bu kum tuz ruhu testinden geçiyormu

14. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Demir içeriği size bir sıkıntı yaşatmaz.Tuz ruhu testine sokup sokmadığımı net hatırlayamıyorum.ama ben ve Ergün hocam kullanıyoruz.İkimizde memnunuz tavsiye ederiz.

15. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Arkadaşlar JBL Manado kum hakkında görüşlerinizi alabilirmiyim, bitki için uygunmudur

16. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Bitki için uygun bir kumdur tavsiye ederim.

17. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Bugün bahçe ürünleri satan bir yerden bir kilo gübre aldım. Bu gübreyi akvaryum için kullanabilirmiyim, aşağıdaki fotoğrafta içerisindekiler yazıyor, Hakan Bey'in makro gübre makalesinde yazdığı nitrat ve potasyum'u içeriyor sanırsam.

18. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Aptullah bey %11 amonyum azotu içeren bu gübreyi akvaryumda kullanamazsınız. Bitkili akvaryumlarda kullanılacak gübreler özel oranlarda karıştırıldığı için karasal gübreler bizim işimizi görmüyor. JBL manado da aşırı pahalı bir ürün onun yerine daha önce baktığınız doğal bitki kumunu kullanabilirsiniz.

19. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Selamlar herkese, bugün uygun fiyata 50 litre JBL Manado kum aldım ve artık yarın şu akvaryumu kuracağım inşallah ama hala aklımda bir sorun var :) Kafamda henüz net bir akvaryum tasarımı oluşturamadığım için ve zaman içerisinde akvaryumdaki kumlarla oynama yapabileceğimden Hakan Bey'in taban toprağı ile JBL manado kum arasına bir sineklik koymayı düşünüyorum kumların karışmaması amacı ile. Koyacağım bu sineklik bir probleme yol açarmı ve en önemlisi bitkilerin kökleri bu sinekliğin arasından geçip en alt tabana ulaşırmı?

20. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Ulaşır tabiki. Bu arada jbl kumunuz hayırlı olsun. Nereden ne kadar fiyata aldığınızı yazarsanız diger almak isteyen arkadaşlarda faydalanabilir.Siz tankı kurun daha sonra peyzaj icin araştırma yaparsınız. Tasarim yarışmaların daki fotoları incersiniz ona göre az çok bişeyler kafanizda netlesir.

21. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    İzmir Altın Akvaryum'dan aldım 50 litresi 130 liraya.

22. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Aptullah bey kumunuz hayırlı olsun. Hobbit evleri yapma projenizden vaz mı geçtiniz?

23. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Hayır hala onu yapma hedefindeyim fakat onu nasıl yapcağımı tam netleştiremedim, şuan jbl manado kumunu temizlemekle ugraşiyorum, aşırı çamur çıkıyor 2 saattir yıkıyorum hala banamısın demedi.

24. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Jbl manado kumu kullanan herkes ilk yıkamada ki bu sorundan şikayetçi. Kolay gelsin. İnşallah memnun kalırsınız kumdan.

25. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Cok iygun fiyata almisiniz ama kurulum asamasi bayagi ugrastiracak herhalde

Dis filtrenizi iyice dusunerek ve arastirarak alin filtre akvaryumun kalbidir

26. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Aptullah bey JBL Manado kumu hiç kullanmadığımdan net bir şey söyleyemiyorum ama biraz internetten araştırdım da çok hafif olduğu söyleniyor. Eğer cuba gibi bitkileri dikmeyi düşünüyorsanız sizi oldukça uğraştırır. Tabanda sadece bu kum olacaksa tabanı besin içerikli kurmamanızı tavsiye ederim. Bitkileri dikerken tabandaki besini suya karıştırabilirsiniz.

Eğer daha önce paylaştığınız fotodaki gibi bir görüntü oluşmasını bekliyorsanız nereden baksanız 40-50 kg daha kuma ihtiyacınız olur. Kurulumu nasıl yapacağınızı merak ediyorum.

27. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Besin içerikli taban nasıl oluyor, bitkileri dikerken tabandaki besinin suya karışmasını nasıl önleyebilirim? Evet kumun yetersiz kalacağının farkındayım, ileriki zamanlarda tamamlayacağım eksik kumu.

28. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Bitkili Akvaryum Taban Kurulumu | Akvaryumda.com Akvaryumda Buluşalım!
    Hakan beyin yazmış olduğu makaleyi bi okumanızı tavsiye ederim.
    Siz tabana kil torf kömür tozunu karistirip serersiniz üzerinede jbl kumu serersiniz sonra porselen tabağı kumun üzerine koyarsinız hortum yardimiyla da suyu önce yavaş yavaş tabağa dökersiniz böylece tabanı bozmadan suyuda doldurmuş olursunuz.

29. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Besin içerikli tabandan kastım torf ve kil kullanılarak yapılan tabandı. Bir şekilde kurulabilir ama zaman içinde hafif ve ince kum tabakası nedeniyle suya salınım yapabilir. Bu nedenle ya daha ince ve ağır bir kum ile tabanı hazırlayıp jbl manado'yu görsellik vermek için kullanın ya da besin içerikli taban oluşturmayın derim.

30. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Teşekkür ederim Bora bey, zaten tabanı Hakan Bey'in tabanından kuracaktım Ergün bey tekrar yazınca başka birşey sanmıştım. Bir sorum olacak; akvaryuma ilk aldığım kum aquaclay kum olmuştu ve bu kumdan elimde 15 kilo civarı var, bu kumu Hakan Bey'in tabanının hemen üstüne koysam ve üzerini sineklik ile kapatıp Jbl kumunu döksem sizce nasıl olur? Bunu düşünmemin nedeni aquaclay kumu üstte kullanmak istememem, üstte sadece Jbl olsun istiyorum.

Sayfayı Paylaş