Bitkili Akvaryuma Başlangıç

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve apoktay35 tarafından 01/06/14 başlatılmıştır.

1. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Teşekkür ederim her ikinizede.

2. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Aptullah Bey bizim kullandığımız bitki toprakları doğal olan topraklar ve içeriği bu şekilde detaylandırılmamış durumda. Yani içeriğini paketleyen firma bile bilmiyor sebebi ise doğal toprak ve muhtemelen eskimiş güpür yani hayvan dışkı karışımı diye düşünüyorum. İmkan olsa ormanlık alandan ağaç altındaki toprağın üstünden 2cm sıyırıp alt katmanı alıp kullanmak en makulu. Bu paketlemeyi yapanlar ise yani bizim aldığımız ürün firmaları bu tip bir uygulama yapıyorlar.

Ben yerinizde olsam bu ürünü direkt kullanmazdım, diğer ürün ile karışım yapılabilir lakin yine de sorun çıkarabilir. Firma içerisine nitrat ve fosfat vede potasyum eklemiş yani NPK lı bir ürün. İsterseniz risk etmeyin.

3. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Dediğiniz gibi riske edemedim ve dün Safran marka yeni bir bitki torfu aldım. Satıcı içerisinde herhangi bir gübre olmadığını söyledi fakat poşetin arkasındaki açıklamada çiçeklerinizin 4 - 6 hafta arası besin değerini karşılar yazısı kafamı karıştırdı, birde siz bakın;

4. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bence kullanabilirsiniz içeriğine göre bir sıkıntı görünmüyor

5. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18

6. sukru35

sukru35 Gayretli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Başarılı bir çalışma olmuş. Çok güzel maşallah. Suyu direk çeşmedenmi koyuyorsunuz?

7. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Çok saolun, 3-4 gün dinlendirilmiş çeşme suyu kullanıyorum, direk çeşmeden doldurmak sakınca yaratabiliyor aşırı klor açısından, suyu dinlendirince bu klor kayboluyor.

8. sukru35

sukru35 Gayretli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Bende izmirde oturuyorum . Menemen ilçesi. Sular da kh gh en üst seviyede. TDS 650 ppm ölçtüm. Bu sertlikte bitkilerin yetişmeyeceğini düşünerek hep arıtma suyu kullandım. Ama gördüğüm kadarıyla çok ta güzel oluyormuş. Oturduğun yerdeki çeşme suyunun TDS değerini ölçme imkanın varmı? Yoksa sizin oraların suları dahamı yumuşak acaba diyorum.

9. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Söylediğiniz değerleri ölçme imkanim malesef yok, hiçbir ölçüm cihazına vesaire sahip değilim. Ama İzmir'de de sulardaki klor oranının yüksek olduğunu düşünüyorum çünkü suyu ilk doldurduğum zaman su bembeyaz gözüküyor ve bir süre sonra eski berrak haline dönüyor.

Yeni akvaryum dizaynı ile konuma buradan devam ediyorum; Dağ Evi

10. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Söylediğiniz değerleri ölçme imkanim malesef yok, hiçbir ölçüm cihazına vesaire sahip değilim. Ama İzmir'de de sulardaki klor oranının yüksek olduğunu düşünüyorum çünkü suyu ilk doldurduğum zaman su bembeyaz gözüküyor ve bir süre sonra eski berrak haline dönüyor.

Yeni akvaryum dizaynı ile konuma buradan devam ediyorum; http://forum.akvaryumda.com/bitkili-akvaryum-tanitimlari/1532-dag-evi.html

Sayfayı Paylaş