Bitkili akvaryuma başlıyorum

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve ender_41 tarafından 31/01/15 başlatılmıştır.

1. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Ne oldu o suya öyle? O su normal değil bence.

2. ender_41

ender_41 Gayretli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar evet suyu zor da olsa akvaryumdan tahliye ettim elimdeki kum ne olur bilmiyorum ama Yola hagen ile devam edeceğim ögle üzeri çarsıdaki akvaryumcular'da hagen kum üzerine bitkiler kene bir çok yer gördüm demek ki hagen'da bitki yetişimi söz konusu forumda da gördüm ve bende yapacağım belki sizleri çok yordum bir akvaryum kuramadım gibi gözükse'de hem bu ince detaylar değil mi herkesi hobiden soğutan yada sinir eden... Şimdi akvaryum boş su ısıtıcı sorunum için yeni bir resim ekledim çelik hariç diğer ısıtıcıları komple suyun içine batırmak ne kadar garanti benim atkımı kuşak mı artık resim'de daha net onlar yüzünden suya koyarken ayar kısmının üste kalma şansı yok çünkü akvaryumda var olan atkı kuşak ne halt'sa engelliyor.. yeni bir resimde sorunum birazdaha açıkca görme şansınız var :)) Haftaya bir akvaryumcu oRjinal hagen getirecekmiş onu beklesem mi acaba diyorum ne dersiniz ??

Bir'de resimleri hangi siteden büyük boyutlu yükleyebilirim hep küçük çıkıyor.. Resmi tıklarsınız büyük olacak saygılar :))

3. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Bu hobide mutlu olmak istiyorsaniz size verecegim en temel tavsiye akvaryumculardan uzak durun olacaktir.

O akvaryumu eğer birine yaptirdiysaniz önünden dahi gecmeyin. Yok eger kendiniz yaptiysaniz keşke bize bi sorsaydiniz veya arastirsaydiniz. Bu sekilde size dis filtre isitici v.s. cok sorun cikaracaktir. Cok hatali yapilmis.

Hagen kum icin akvaryem sitesinden alim yapabilirsiniz. Iyi bir esnaftir tavsiye ederim.

4. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Resim icin de forumun kendi ozelligi var oradan eklersiniz. Yoksa hizliresim.com sitesi de iyidir.

5. burak.ö

burak.ö Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    16
    kesinlikle :) bütün sorunlarınızı sitelerden takip edin. yoksa dize çok masraf çıkar 3 liralık bir sorun var ise bir bakmışsınız 100 200 lira harcatmışlar :) bende yeniyim başıma geldi oradan biliyorum. artık siteden takip ediyorum sağ olsunlar ellerinden geldikçe hızlı cevap verip yardımcı olmaya çalışıyorlar zaten. Hayırlı olur inşallah kurulumunuz.

6. ender_41

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    fatih bey ısıtıcı işini çözebilsem kum felan neyse onları hal edeceğim ama aklım bi yandan'da onda yaptırdım ben hazır değil'de bu kadar sorun olcağını tahmin bile etmedim ki mesela isrek hagen kum alsam sersem akvaryuma suyun açılmasını felan beklesem olur mu ? Yoksa mutlaka tabana bir şeyler sermek gerekecek mi ilk kurulum'da akvaryumcu bir şey vermişti o tarz bir şey almalı mı ? ben ilgili kategoride araştırdım neler olduğunu az buçuk biliyorum çiçek tohumu vs gibi bir şey daha da var tabi'de yoksa direk hagen kumu sermeli mi ?

7. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Ender bey akvaryumun yapısı biraz kötü ama idare edebilecek düzeyde. Acemiler için Hakan beyin makalesindeki gibi bir kurulum yapmak avantajlı olacaktır. Besin içerikli bir tabanınız varsa birçok bitki türüne ufak eklemeler yaparak bakmak mümkün oluyor.

Bitkili Akvaryum Taban Kurulumu | Akvaryumda.com Akvaryumda Buluşalım!

Tabandaki besin içeriği ile hagen zannedilen aqua deco marka siyah kumun karışmaması için araya sineklik teli çekilebilir.

8. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Ergün beyin yazısına ek daha evvel bahsi geçen bir noktayı belirtmek istedim , bitkili tanklarda yapılan en önemli hata olarak gördüğüm öğrendiğim bir bitki kök yapısına göre değişir ama genel tavsiyesi "bitki sökümü yapılırken dibinden 1.2cm kısımının olduğu yerden kesilip tanktan öyle çıkarılması "buna göre tabanı oynatmamak gerektiğini anlarız yapılan ençok hatada bu sonrası yosuna davet sanırım peyzaj değişikliklerinin önüne geçmek adına ya bitkileri plana bağlı dikim yapmak yada hassas olmak gerekir diye söylenebilir.:D.. saygılar..

9. burak.ö

burak.ö Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    16
    o kökler akvaryumun içinde tekrardan büyümez mi ? direk çekip çıkarırsak bitkiyi yosun oluşmasının nedeni nedir acaba

10. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Tabanda bitkili kurulumlarda yapılan takviyeli zemin nedeni ile suya karışacak miktarlar suyun dengesini bozması yosunu getirecektir bunu ne oranda olacağını bilemeyiz üzerinede suyu heran ölçmediğimiz için birde gübre ekliyoruz sonucunda olasıdır, bitkinin kök dediğimizden yeşermesi biraz zor gibi 1.2cm dibinden kesilen bölüm kılcal damarlar olacaktır.tabiki acemice ve okunanların ışığındadır ,fikri alıp araştırın diyebilirim nacizane olarak.illaki doğrusu bu demek anlamını taşımaz.

11. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    İbrahim beyin söylemek istediğini açıklayayım. Gövdeli bitkileri söküp başka bir yere dikmek istediğinizde ince bir makası kumun 1-2 mm altına kadar indirip bitkinin gövdesini oradan keserek bitkileri çıkarmak daha doğru olur. Kalan kısım kumun altında kaldığı için genelde yeniden filizlenme olmaz. Filizlenme oluyorsa tekrar aynı şekilde keserek bir iki defada kökünü iyice kurutmuş olursunuz.

Yok kökleyeyim derseniz bu sefer tabanda bulunan tüm besini ve çürümek üzere çökmüş balık dışkılarını suya karıştırırsınız o zaman da suya kontrolsüz olarak amonyak ve fosfat salmış olursunuz. Kaçınılmaz son olarak yosun ile karşı karşıya gelirsiniz.

12. ender_41

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar keşke demiş olduğunuz aşamayı gelsem'de eksik kalsa vallahi billahi illet oldum gına geldi o kumu sinir oldum akvaryumdan tahliye ettim ve yenisini aldım özel bi yerden geldi hazır yıkanmış direk koyabilirsin dedi geldi koyduk felan su berbat gene açıldı su tamam dedim oldu bu sefer dedim ki şu kenarları düzlesem dedim dedim ki o gene ayar oldum dikkat ettim kumun dibinde beyaz tortu gibi bir şey var pislik belli camlarım ekipmanlarım full köpük pis bir şey ! 140 litre suyu doldur boşalt kolay olmuyor ... dün son kez tahliye ettim ... kumu 4/5 kere sıcak suyla yıkadım... balkona koydum şimdi soğukta kurusun yada ıslansın :) derdim değil .. ben hiç bu kadar zorlanmadım ben japon varken silius kum koyan birisiydim ya işlerim hep ters gidiyor bundan önce dış filitre vardı belki o daha hızlı temizlerdi birazda işlerin yavaş gitmesi o nedenle .. akvaryum boş su yok kum yok son kez yıkadım şimdi ne olur yardım edin adım adım su koyma koyulan su ne kadar dursun adım adım yıkanan kum eklenme suyum ne zaman berraklaşır .. çok forum okudum ama herkes kafasına göre bir şeyler demiş burası hariç ben bıktım ya yıka koy doldur boşalt 65/25*35 bi tankım vardı hiç sorun yaşamadım lepistesler varken kum eklemiştim yine japonlara yaptığım gibi .. Diyorum ki direk su koysam dursa 1 hafta hiç ellemesem sonra kum internette gördüm adam huni ile koyuyor.. öyle mi yapsam..

13. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Siz neden bu kadar kendinize işkence yaptınız anlayamadım.

Tabana besinli karışım üstüne direkt kumu ekleyin geçin öncesinde yıkarsanız 2-3 kat yıkayın suyu doldurun geçin mutlaka suda bulanıklık olacaktır 3 güne geçer gider.

14. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Raider & Ender kurulumlari okuduysaniz genel 2.3 gun su oturmasi bahsi gecer yeni kurulum pırıl pırıl olmazki zaten filtre yenise kum yeniyse su bulanikligi gider dert etmeyin benim 5gunde anca duru hale geldi:)

15. ender_41

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    hakan ve ibrahim bey :) hakan bey sormayın vallahi billahi ne uğraştım ya ne siz orun ne ben diyeyim biliyorum sürekli sorun ve soru yazıyorum.. bugun son kez kurdum ve artık bekleye çekildim aslında zamanı bu kadar uzatan filitre sistemleri şimdi iyi kötü bir dış filitrem olsa şimdiye kadar ohooo tertemiz olmuştu alacağım ama :) masamın arkasından bir delik açabilirsem hortumlar için düşünüyorum almayı daha önce oldukça faydasını gördüm yani içine kum atıp 4 saat de en geç pırıl pırıldı :)) sizlere bu konuda son kez sorum var su durulunca resim ekleyeceğim şimdi eklesem de pek bişi görünmeyecek :( ilk kurulum resimlerin de taban için tohum vardı ben o ilk kurulumda olan sorunlar'dan dolayı onları kumu felan haldur huldur attım.. Bugun kurduktan sonra aklıma geldi şimdi kumu koydum bi 15 kg kadar var ama geç aklıma geldi ben şimdi taban malzemesi olarak hiç bişi kullanmadım direk serdim kumu şimdi çok büyük bi ihtimal tabansız zeminsiz hiç bir bitki yetişmez ne kadar görsek'de orda burda mutlaka kumun altında başka şeyler var.. sanırım suyum açılır balıklarımı koyarım ama bitki imkansız gibi co 2 sistemim var bağlayacağım zamanı gelince ışıklar sağolun ki sizin sayeniz de belirlenen markalar alındı suyumun durulması ve benim dış filitre hayalim dışında her şey yolunda gibi kum öyle sıkı bi kum değil ne bilim hagen gibi yada öyle bildiğimiz siyah kum neyse hassas çok ben sanmıyorum bitkiyi tutsun ki beki 15 üstüne 7 Kg gibi ister sanıyorum son sorum bu sizlere bu konu hakkında ilginiz sabrınız hoş görünüz için teşekkür ederim her şey normale girince son halini resimleyeceğim ama önce benim bi içime sinse .. :))

Sayfayı Paylaş