Aydınlatma Hakkkında Önerileriniz

Konusu 'Co2, Işık ve Ekipmanlar' forumundadır ve iso4013 tarafından 12/03/15 başlatılmıştır.

1. iso4013

iso4013 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    Tesekkür ederim Ergün bey ozaman 1 adet hopar 10000k, 1 adet grolüx, 1 adet 840 ve 1 adet de 865 şeklinde kullanacağım

2. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Aramızda led aydınlatma kullanan varmı arkadaşlar .Sıkıldım elektrik faturalarından:)led e dönmek istiyorum.pwer led çalışması ile bir çok akvarist bu sorunu çözmüş sanırım.Akvaryum sayısı üçe çıkınca malum cep zarar görmeye başladı

3. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Melih bey linkteki arkadaşın yapımlarını incelemek gerekli tabi yine msraflı olacağını belirteyim bende proje olarak bilgi topluyorum inşallah led istediğim gibi bulursam deneme yapacağım 45lik tankta.20beyaz 4kırmızı 4mavi kullanmış denemeye değer buldum.:D

https://www.youtube.com/watch?v=S1sKzW5tLGE

4. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Başka bi formda inceledim ibrahim bey sorunsuz zemin bitkilerinde özellikle çok başarılı işler yapmışlar.Ama konu okadar karışıkki nekader led hangisinden orantılar falan karmankarışık olmuş.

5. iso4013

iso4013 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    Vallahi bende bir ara ciddi ciddi dusunmustum ledi. Sanirim bir forumda arkadas yapiyordu alanlarda gayet memnundu bitkilerimiz sorunsuz sekilde gelisiyor felan diye yorum yapmislardi. 40w civari lede 140tl felan istemisti sordugumda ama ben cok guvenemedim basari saglayamam felan diye

6. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Özellikle Cubada verimi iyi ledde lakin bu videodaki arkadaşın yapım aşamaları vs kullandığı 1w powerled leri deneme şansım olduğunda bilgilendirebilirim, deney olacak tankım var inşallah edinirim yaparım, daha evvel şeritler smdler denemiştim tabi renk kombinasyonunu videoda görebilirsiniz dağılım bu şekilde değildi sanırım tankında sorunsuz bu arkadaş . türkiyede genel detaya girilmeye çalışılsada konu olarak ortaya belli bir projesi olan yok daha benim görebildiğim böyle :D bu videosu olan tankının farklı videolarında birçok led denemesini seven biri sanırım epey mücadele vermiş orantısı için.renkler biraz önemli led'te..Hatta karantina tankımda yeni çıkan 3lü led deniyorum şu ara:D montecarlo ve renecklide ufakta olsa fotosentez yaşıyorum:D

7. EtoCAD

EtoCAD Gayretli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Melih bey merhaba...
    5050 smd modül ledler bulunmakta. Bunları kullanarak arkadasıma low tech bir akvaryum kurduk ve tilki kuyrugu eloda gibi bitkilerde gelişme gördüm güzel bir şekilde. Şu an bende Yeni bir kurulum aşamasındayım ve yine 5050 smd modül ledleri kullanarak bir akvaryum kurmayı dusunuyorum. 40 cm olunca florasan ile ugrasmak istemedim, ampullerde hos durmaz diye led ile bi deneme yapacam.

8. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    başka bir forumda formun ismini vermek dogrumu bilemediğim için link atmıyorum .mustafa diye bi arkadaş var bu konuyu uzun süreçli tartışmış ve uygulamışlar.Benim amacım onların fikirleri haricinde, başka birilerinden de bilgi alıp uygulama biran önce başlamak .Haliyle biraz maliyetli oldugu için bende yediremiyorum.Hem yeni kurulu bir düzeni bozacagım hemde masraf edecegim.Bu yüzden fikirleriniz benim için çok önemli .gülü seven dikenine katlanır diyen de olacaktır :)amma gerçekten hesapladım 70 tl sadecce akvaryumlara elektrik parası ödüyorum.İbrahim bey dediğiniz gibi zemin bitkilerinde başarı saglandı ise led işi çözülmüş demektir diye düşünüyorum.

9. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Melih bey malesef genel itibari ile hobicilerde şu olguyu görmekteyim forum yada farklı ortamda bilgiyi pek vermek istemiyorlar hatta yanlış yöne bile sürüklenebiliniyor azcık zihniyetler bence farklı düşünceler ticarete ilerde döndürürüm hesapları yapılmakta belkide haklılık olabilir, ışık , gübre yapım oranlar ,gibi konuları paylaşıma kimse açmadığından da gelişim çok az ben yapıyorum satıyorum edasında olanada soru sorduğunda bu bu kadar şuan verim bu denip kapatıyor. en iisi yurtdışı getirtip denemeyi kendimiz bulmak denebilir örnek videodaki arkadaşın gibi bir deneme yapacağım kısmet olursa.

10. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    İnşallah basarılı olursunuz pwer led olarak bende düşünüyorum şuan videoyu izledikten sonraa :).Paylaşım konusuna gelince çok haklısınız malesef aynen öyle.Ama bizim forumda Maşallah öyle bir durum yok herkes herkese elinden geldiğince yardım ediyor.Başarırsak formdaki arkadaşlara da ayrı bir konu başlıgında fazla çorba etmeden yapım aşamalarını anlatırız.Benim diğer formda dediğim arkadaş da açık açık yazmamış lafı dolandırmış sanırım o yüzden çok karışık geldi ne yapmam gerektiğini anlayamadım :)yapımı konusunda açık bilgi yok malesef

11. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Aynen incelediğim kadarı ile 1w power led kullanılıyor genelde çoook özel Ada marka gibi olanlar belki denebilir özel led yaptırıyor yada deniz akvaryumlarına falanda tek incelediğimdeki tecrübe olmadan renk kombinasyonu bu işin temeli 3tip gerekecek inş edinir denerim aynısını o eleman 1mt yede uygulama yapmış araştırırsanız isiminden denk gelirsiniz yapım aşamalarınıda yayınlamış birçok teknik ve led çeşidi denemiş en verimlisi linkteki olmuş tabi yabancı dil kısıtlı olnuca anlayabildiğim kadarı ile renk kombinasyonu o şekilde beyaz mavi beyaz kırmızı sırasıla tanka göre adet çoklaştırabilinir tabi led ve sürücülerde floya göre pahalı :D

12. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis

13. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Genel olarak yaptığı uzunluk ve farklı formlarıda inceledim hep aynı düzen uzun kısa yapmakta video sonuna kadar izleyin :D burada çeşitleride göstermiş anlatmışta tabi çevirecek varsa :D

https://www.youtube.com/watch?v=IFr4_mQX9Mc

14. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Ben alt tabakaya ince aleminyum tabaka almayi dusundum kupecli cita icine sikistirip guzel bir gorunum yapilabilir.bu sayede aleminyum olusan isiyi da emmis olacak lambalarin denk gelmeyen kisimlarina matkap ile delik acip havalanmasi da saglanabilir.HAtta ara bosluk birakilarak araya pc fani da konabilir

15. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    İbrahim bey bece bu japona sipariş edelim gelsin :)hahahayy adam yapmış.Bu savaşa bol mühimmat ve azim lazım.Bir de şunu ekleyim gördüğüm kadarı ile benim tankın renk tonuna çok benziyor. ışık rengi çok güzel tam bir renk cümbüşü var.ben bu renk tonunu kendi tankımda 240 w ile yakalıyorum hatta biraz daha sönük gibi benimki( renk olarak)led daha ışıltılı

16. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis

17. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Baştan sona izledim de bide enerji verseydi nasıl yanacak diye merak ettim.24 w lık bir ampul oldu sanırım o yanlışmıyım

18. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Twinstar alg ile mücadele için konu açtımda çok aşırı önemli değil sanırım konular iştirak olmadığından araştırmaya değmiyor forumda:D, ben genel ilgilenmeye çalışıyorum inşallah verimli bir led agl ve gübre araştırmaya devam bir yerden sonra paylaşmakta anlamsızlaşıyor ..

19. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    AA pardon :)bu alet böyle çalışıyor demek.Orjinal fiyatı oldukça pahalı .600tl demişlerdi.suyu elektrolize ediyor sanırım yanlışmıyım.Ben let ışık için yapıyor sandım :D
    http://aquaist.com/wp-content/uploads/2015/02/twinstar-nano-patent.pdf umarım daha açıklayıcı olur bakınız.

20. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Kullananlar arasında bile ikilem yapmış bu alet suya akım aracılığıyla iyonizerde agl yaptırmamayı diye fikiri satıyorlar gibi geldi :D Hem led Hem bu fikirlerde gübrede tabled fikir alışverişi olur inşallahta ama bizim forumda traş makinası gibi konuların daha vakıf olunması düşüncemde farklılık yaratıyor bende:D

21. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    :D değişik insanlarda var napalım.Akvaryum dan konuşurken biri çıkıyor ailevi sorunlarını anlatıyor :).Memleketçe rahatsızız yapacak birşey yok.Konumuza dönelim bu aleti nano tankıma yapmaya karar verdim bir anda :) çok basit çünki elimde de bütün malzeme ve ekipmanı mevcut.Nano tankımda olusan yosunlara iyi gelir belki

22. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    :D Denemek gerek basit ama su bu iyonlaştırmada belki faydası olabilir denemeden bilemeyiz :D yapıp tecrübe edinirseniz devamlılığı gelebilir...

23. iso4013

iso4013 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    Bugün itibariyle florasanlarim gelmiştir. Bağlantılarını yaptım ve sizlerle paylaşmak istedim. Bu arada florasan lari aldığım mağaza çok ilgili çıktı bunun için ayrıca Hakan bey e de teşekür ederim

Ekli Dosyalar:

Sayfayı Paylaş