Acemi İşi Bitkili Kuruluma ilk adım

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve mcoskungs tarafından 17/11/14 başlatılmıştır.

1. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Amin diyerek başlayım gelişimin düzenin farkını yaşamışınız tebrikler. fotosentez görülmesi insana başka bir huzur verdiğini yaşayarak görmüşlüğüm var taban gelişime göre cevap vermeye başlamış demekki , ışık süreleri genelde bahsettiğiniz gibi 4+4+4 olarak yapılabiliyor ama 7&8 saatte verebilinmesi sorun çıkartmayan tanklar görüyorum sizin bitkileri dinlemenizle olması gerekir her tank aynı cevabı vermez o konuda sizin tankınızın verdiği bitki gelişmi ile kendimce acemi olarak belli düzen koymanızda fayda görebilirim farkı siz göreceksiniz denerseniz,su değişimlerinin de aşırı olmaması yönünde okuduklarım kadarı ile belli periyod da daha sanki iyi oluyor haftada iki değişim yapılıyorsa biri %15 diğeri %30 gibi olabilir tek seferde %40 değişebilir de birçok tank verilen gübre ihtiyaca göre yapabiliyor tecrübeli arkadaşlar daha net bilgi sunar umarım.Acemice edindiğim bilgiler yeterli gelmeyebilir saygılar..

2. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Muhammet bey size yarım doz gübreleme önermiştim ama şu anda bitki yoğunluğunuz arttı. Bir süre daha bu şekilde devam edin ancak damarlı zeytinlerin alt ya da üst yapraklarında besin eksikliğine dair bir belirti oluşursa gübrelemeyi iki katına yani tam doza çıkarırsınız.

Aydınlatmanız aynı kalabilir. Bir çok defa küçük çaplı su değişimi yerine bir defa büyük çaplı su değişimi daha etkili olur. Bu nedenle haftalık olarak bir defada %30-%50 arası su değişimi yapmanız yeterli olacaktır.

3. mcoskungs

mcoskungs Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Teşekkür ederim. Zeytinlerin bazı yapraklarında delinmeler var bunun sebebi gübrenin az gelmesi midir?

4. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Alt yapraklarda delinme varsa makro elementlerin az geldiği anlamı taşır. Bundan sonra tam doz gübrelemeye geçebilirsiniz.

5. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Tamam o zaman tam doz gübreye başlıyorum,inşallah güzel gelişmelerden haberdar edeceğim.

6. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Haydi bakalim hayirlisi olsun dedik ve yosun sorunu basladi camlarda:) bunun onune gecmek icin ne yapmam gerekir?neden olmustur acaba?

Ekli Dosyalar:

7. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Muhamet bey hayırlı olsun....Ben yaklaşık 1 yıldır ugraşıyorum sıkıntı toz yosunu ben her türlü gübrelemeyi deneyerek bulmaya çalışıyorum en son fosfatı geri çektim gözle görülür şekilde azaldı gerçi benim bu kadar ileri düzeyde değil size tek tavsiyem temizlerken filtre yi kapatın öyle kazıyarak dip çekimi yapın..

8. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Muhammed bey camda gözüken yosunlar neden bıçakla kesmiş gibi dümdüz gözüküyor. Camlarda gördüğünüz yosunlar kahverengi ya da bakır rengi gibi mi yoksa koyu yeşil mi? Bitkilerin üzerinde bu tip ya da tozlanmış paslanmış gibi bir durum var mı?

9. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Ergun bey kesilmis gibi olmasinin sebebini bende anlayamadim lakin zaman ilerleyince camdaki yosun yukariya dogru uzandi.rengi koyu yesil ve bitkilerin uzerinde bahsettiginiz gibi birsey gozlemlemedim.

10. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Size de cok gecmis olsun Allah yardim etsin bu kadar zor ise sorunun giderilmesi baslayacagiz ugrasmaya desenize:)

11. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Muhammed bey o zaman bu hafta için gübrelemeyi %25 azaltın bakalım durumda değişiklik olacak mı bir görelim.

12. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Ergün Bey c.tesi günü %50 su değişimi yaptım ve sildim camları.Henüz yeni oluşan yosunum yok.Gübreyi de dediğiniz gibi azaltarak uygulayacağım.

13. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Selamun Aleykum,
    Uzun zaman oldu paylaşım yapamayalı ve gelişmeleri paylaşma istedim.Akvaryumun son halini ve monte carlo'lar üzerinde oluşan paylaşacağım.Bu yosunlar CO² yetersizliğinden mi oluyor acaba?

Palustrisler coştu iki defa budayıp yeniden ektim. Bacopaları da aynı şekilde iki defa budayıp ektim. Rosanerviglerle zaten baş edemiyorum onları budayıp atıyorum ve içim çok acıyor attıklarıma. Ayrıca zeminde parvula konusunda başarılı olamadım bir türlü.Sebebini de her seferinde tecrübe ederek öğreniyorum. Umarım beğenirsiniz akvaryumun son halini.Önerilerinize açığım. Yosun konusunda yardımlarınızı bekliyorum. Bu arada camlarda oluşan yosunlardan kurtuldum çok şükür.

Ekli Dosyalar:

14. southbluee

southbluee Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    19
    Ödül Puanları:
    8
    Meslek:
    İÇ MİMAR
    merhaba Muhammed Bey carbon excel kullanıyormusunuz? kullanmıyorsanız kullanmanızı tavsiye ederim benm monte carlolarımda da vardı. günlük %10 15 su değişimi, excel ve biraz daha fazla co2 yardımı ile kurtuldum. ama önce ufak bir fiziksel temizlik yapın.

15. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Ahmet bey hiç excel kullanmadım. Kullanmaya da niyetlenmedim hiç. Excel kullanma riskini göze alamıyorum. Farklı yöntemlerle kurtulabilmeyi tercih ederim şimdilik. Teşekkür ederim öneriniz için.

16. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Muhammet bey bitkilerinizin maşallahı var almış başını gitmişler. Gördüğünüz yosunları dikkatle inceleyin bir bakın bakalım yosun üzerinde çatallaşma var mı? Yoksa insan saçı gibi pürüzsüz mü?

17. southbluee

southbluee Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    19
    Ödül Puanları:
    8
    Meslek:
    İÇ MİMAR
    ya bende 3 ay öncesine kadar çok karşıydım. ama artık başka çare kalmamıştı. en sonunda korka korka kullandım. dozuna dikkat ettiğin zaman sorun yok :D onu göze alamam dersen de bence karartma uygula akvaryumda co2 düzeyini arttır. ışık süresini azalt ve gübrelemeyi bir müddet bırak yada azalt.

18. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Teşekkür ederim Ergün Bey,evet maşallahı var hepsinin budamaktan yoracaklar beni bu gidişle :) Saç gibi değil o yosunlar çatallaşma var,ağaç dalları gibi uzanıyorlar sanki.

19. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Şimdilik excel uygulamayacağım,tabi en son çare olarak bütün seçenekleri denedikten sonra mecburiyetten yapabilirim. Işık süresini azaltmak fayda eder mi acaba en kolay deneme yolu olur şimdilik :) 4-4-4 şeklinde yanıyor ışıklar.

20. southbluee

southbluee Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    19
    Ödül Puanları:
    8
    Meslek:
    İÇ MİMAR

ben 5 3 5 den 4 2 4 e düşürdüm sen ilk 3 gün 3 2 3 yap düzelme gösterirse bir müddet böyle devam et istersin daha sonra 4 2 4 dönersin. ama önce bir yaprakları temizle elinle veya cıbızla. daha sonra co2 miktarını arttır icerideki balıklara zarar vermeyecek düzeyde. gübreyide bir müddet azalt tankın durumuna göre

21. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Muhammet bey bu yosun sadece amonyak artışına bağlı olarak oluşuyor. Boşuna ışıklandırmayı değiştirmek ile uğraşmayın. Son zamanlarda tabanı kurcaladınız mı ya da balıklara fazla yem mi atmaya başladınız?

Tabi tetra ex 1200 filtreyi de yabana atmamak lazım bu yosun ile kanka olmamızı sağlamış durumda.

22. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Ergün Abi tetra ex filtreyi değiştirdim onun yerine sunsun filtre aldım.Uzun süredir sunsun filtreyi kullanıyorum. Aslında bu yosunlar budama yapıp tekrar dikim yaptığımda başladı.Bu hale geldi bir süredir.Balıklara arada bir aklıma geldikçe yem atıyorum bu da haftada 1 aşağı yukarı.Filtreyi temizlemek işe yarar mı acaba? Aldığımdan beri hiç temizlik yapmadım filtrede:confused:

23. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Muhammed Bey tabanı kurcaladıktan sonra mümkün mertebe su değişimi yapın suyu dipten kurcaladığınız alandan çekin. Filytreyi temizlemeyin muhtemelen sizin fosfatınız ve amonyak seviyeniz yükseldi nitratınız düşük.

%50 Su değişip 15-20ppm nitrat gübrelemesi yapın, gün aşırı da 5-6ppm nitrat vermeye devam edin.

Maşallah o kadar hızlı türe nitrat mı dayanır, heleki bolca damarlı zeytine :)

24. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Teşekkür ederim Hakan Bey,bu akşam değişimi yapalım inşallah olumlu gelişmelerden haberdar ederim.

25. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Hakan beyin söylediklerini uygularsanız iyi olur. Tabi sadece nitratı diğer gübreleri de eşit şekilde artırmak gerekiyor.

Bitkili akvaryumda bu yüzden tabanı kurcalamamanız gerekiyor. Ben bitkileri sökerken makas ile kumun 1-2 mm altından kesip alıyorum dikerken de cımbız ile dikiyorum ki taban fazla hareketlenmesin. Tabanı kurcaladığınızda bol miktarda amonyak ve fosfat suya karışıyor bu da yosunların bir numaralı sebebi oluyor.

26. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Her gün ayrı bir tecrübe ediniyoruz sizin sayenizde :) teşekkür ederim.

Sayfayı Paylaş