Acemi İşi Bitkili Kuruluma ilk adım

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve mcoskungs tarafından 17/11/14 başlatılmıştır.

1. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Muhammed Bey bitkilerinizin çok korkulacak bir durumu yok merak etmeyin gübrelemeye başladığınızda toparlarlar ki zaten durumları dediğim gibi fena değil. Tabandaki kum midye kırığı ile mi karışık yoksa bana nı öyle geldi?

Su değişimlerini biz de direkt çeşme suyundan yapıyoruz bir mahsuru olmaz.

2. mcoskungs

mcoskungs Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Hakan bey çok mutlu oldum kötü olmadıklarını söylediğinizde.Midye kırığı çok az miktarda mevcut kumda elemeye fırsat olmadı.Bundan sonra ne şekilde başlamam gerekiyor gübre vermeye?

3. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Gübreleme konusunda önerilerinizi ve desteklerinizi rica ediyorum :)

4. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Muhammed bey marsilea hirsuta ve diğer çim gibi olan bitkiyi dikerken çok fazla gömmüşsünüz. Sadece aralarındaki bağları ve kökleri gömmeniz yeterli olur fazlası bitkinin gelişimini oldukça yavaşlatır. Bitki ilk önce yüzeye doğru çıkmak için enerji harcayacakatır. Ama böyle kalsa da zamanla kendilerini toparlarlar. Dikkatimi çeken boylu bitkileri çok ortaya dikmişsiniz. Onları arka cama ve gruplayarak yakın yakın dikmeniz daha görsel olmasını sağlar.

Tüm bitkileri içine alacak şekilde genel bir görünüm yayınlarsanız ona göre bir gübreleme düzeni önereyim. Bu şekilde ne kadar bitki olduğunu pek göremiyorum.

5. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Muhammed bey ışıgınızın rengi mor gibi yapmış akvaryumu sanırım ışıklarınız uygun değil isterseniz ışıklandırma konusu olan bir makaleyi okuyun.Gün ışıklarını kullanmanızda fayda var.Bazı ışık değerleri çok güçlü olsa bile bitki üzerinde faydası olmayabiliyor. bitkilere uygun olanlar gün ışıklarıdır daha çok

6. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    odanın ışığından kaynaklanan bir yanılsama olmuş ve kullanılan makina fotoğrafı iyi çekememiş.Yeniden fotoğrafladım daha net anlaşılır olmuştur umarım.Bir an önce gübreye başlamak istiyorum.Sizlerin yardımıyla toparlayacağız inşallah.Fotoğraflarda co² düzeni görünmüyor çünkü çekerken mayalı sistemi çıkartmıştım bir iki değişiklik yapmak için.

Ekli Dosyalar:

7. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Muhammet bey bitkilerde çok büyük bir sorun yok sadece potasyum eksik gözüküyor. Onu da bu hafta düzenli gübrelemeye başlayarak ortadan kaldırabilirsiniz. Ancak gübrelemeye başlamadan önce ilk olarak peyzajı komple elden geçirmeniz gerekiyor. Boylu bitkileri ortaya dikmeniz ileride büyük bir sorun yaratır.

İlk olarak arka cama yapıştırdığınız ısıtıcıyı oradan alıp yan cama yerleştirin.

Gülleri bir araya toplayıp sağ arka köşeye doğru dikin.

Damarlı zeytinleri bir araya toplayıp sol arka köşeden başayıp ortaya doğru sıralayın.

Tabandaki ot gibi gözükenler sanırım lilaeopsis brasiliensis, onların hepsini sağ ya da sol ön ve ortaya doğru bir arada dikin.

Marsileaları da bir araya toplayıp lilaeopsis brasiliensis'lerin tam ters köşesine ve arada bir miktar mesafe kalacak şekilde dikin ki ileride birbirlerinin içine girip baskılamasınlar.

Daha sonrasında tabanı çok oynattığınız için en az %50-%70 arası su değişimi yapın ve aşağıda verdiğim gübreleme düzenini uygulamaya başlayın.

Potasyum: 10 ppm
    Nitrat:5 ppm
    Fosfat:0.5 ppm
    Demir: 0,1 ppm
    Mikro element: Kutunun üzerinde yazan dozun 1/2'si

Salı akşamı ışıklar kapandıktan sonra

Potasyum: 6 ppm

Perşembe akşamı ışıklar kapandıktan sonra

Potasyum: 6 ppm

Sonra tekrar başa.

Bitki miktarı biraz daha arttıktan sonra gübrelemeyi iki katına çıkarıp bundan sonra sürekli aynı şekilde kullanırsınız.

8. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Ergun bey sizin yazmis oldugunuz duzene gore gubrelemeye basladim ve degisiklikler oldugunu hissediyorum. Ne durumda olduklari konusundaki fikirlerinizi ve onerilerinizi bekliyorum. Peyzajj konusunda yer degisikligi yapmaya cesaret edemedim cunku kokleri ekerken gercekten cok zorlandim ve sokerken koparmaktan ve tekrar ekememekten korktum. Sizce gidisat iyi midir??

Ekli Dosyalar:

9. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Işıklar kapandıktan sonra kızarmaya başlayan rosanervig yaprakları yukarıya doğru uzanıp toplanıyorlar .Çok hoş ilgi çekici bir durum ortaya çıkıyor :)

10. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Herkese selam.2 sorum olacak cevaplayabilirseniz sevinirim.
    1. sorum akvaryuma ne zaman balık ekleyebilirim.
    2. sorum hiç fotosentez yaptıklarını görmedim bunun sebebi nedir acaba?

11. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Muhammed bey kusura bakmayın bir kaç gündür başıma gegelmeyen kalmadığı için cevap yazmadım. Bitkiler çok güzel gözüküyor. Aynen devam edin. Şimdi söküp dikmekten korkarsanız ileride bunun 10-20 misli bitkiyi söküp dikmek zorunda kalabilirsiniz. Canlı olarak bir kaç tane cüce vatoz ya da canlı doğuran ekleyebilirsiniz.

12. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Ergün abi ne kusuru estağfirullah.Umarım kötü birşey yoktur! Siz öyle söyleyince daha çok korktum şimdi:) Çekincelerimi söyleyeyim siz beni yönlendirin lütfen.Rosanerviglerin neredeyse tamamı orta kısımlarından kuma doğru kök uzatmışlar akşam çekebilirsem köklerinin fotoğraflarını da çekeyim.Bunları ne şekilde sökmem gerektiğini bilmiyorum bilmiyorum ve dediğim gibi köklerini koparmaktan korkuyorum sökerken.Yardımlarınızı rica eder saygılar sunarım.

13. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Muhammet bey alın elinize makası hiç acımadan dibinden kesin gitsin. Su içinde kökler tutunmaktan başka bir işe yaramıyor. Bitkinin gövdesini kesseniz de herhangi bir sorun olmaz. Sonra arka kısımlara doğru gruplayarak dikersiniz. Öyle gözünüzde büyüttüğünüz gibi bir durum yok yani.

Hafta sonu yaşadığım macera ile ilgili bir konu açacağım birazdan.

14. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Tamam o zaman bu akşam bir mani olmazsa peyzajı değiştiriyorum inşallah.Merak ettiğim bir husus da arka plandaki güllerin durumu,bana çok kötü görünüyorlar,yanılıyor muyum acaba?

Açacağınız konuyu merakla bekliyorum.

15. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Güller şu anda biraz besin eksikliği sinyali veriyor ama gübrelemeyi artırınca düzelecektir.

16. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Uzun bir zamandır bu konuda yazmıyorum,çünkü yeni bitkilerim gelmesini bekledim ve peyzajı bitkiler geldiğinde değiştireceğim ve resimleri paylaşacağım o zaman.Rosanervigler epeyce boylandı ve orta planı tamamen kapladılar.Fakat kullandığım ışık tertibatında farklılık yapacağım,nedeni ise şu anda ledlerle aydınlatıyorum ve akvaryum kapağım yarısını kaplıyor ayrıca yapraklarda kızarma eğilimi yok ve fotosenteze bir kere dahi şahit olmadım.Tamamını kaplayacak bir kapak yapıp floresana geçeceğim. Akvaryumun eni 25cm ve bu sebeple kaç adet floresan kullanmalıyım ve ne tür floresan tercih etmeliyim bu konuda desteklerinizi bekliyorum.

17. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Forumda ışıklandırma ile ilgili bölümde Hakan beyin makalesi var http://forum.akvaryumda.com/co2-isi...ma-hesapli-pratik-cozumler-ve-tavsiyeler.html 25cm boşluğa floresan ve balastları tek yönde eklemeniz zor gibi ölçü ve hangi tip bağlayacağınıza göre değişir.55cm floresan kullanacaksınız büyük ihtimalle alacağınız balast ları yapacağınız armatürde 2kat şekilde yada ne gibi tasarladığınız önem taşı öncelikle ekipman ve tasarım yapmanız faydalı olur.

18. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    865 ve 840 kodlu floresanları kullanmayı planlıyorum akvaryum kapağının kullanılabilir uzunluğu 60 cm ve bu durumda balastı sanırım armatürün dışında kullanmam gerekiyor.2 adet t5 yeterli olur mu yoksa 4 adet mi kullanmak gereklidir? aşağıdaki ürün sizce faydalı olabilir mi?
    Hopar T5 Kapak Low Output 14wx2 60 Cm Armatür GittiGidiyor'da 137492901

Aslında mantıklı olan tabiki 4 adet yapmak lakin bendeki alan kısıtlı olacağı için ve floresanların ölçülerini de bilemediğimden sığar mı endişesi taşıyorum.

19. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış

20. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Muhammed Bey durum şu öncelikle bende sizler gibi acemiyim diğer arkadaşlarımızında fikirleri ışığında eksiğim fazlam olursa düzeltsinler.. 1.akvaryumunuzun konumunu foto ile desteklerseniz 2.akvaryumunuzun 65x3045h olduğunu öngörürsek 4lü flo desteği iyi olur 4x21 yada 3x39 okuduğum kadarı ile 2floresanlada iş görürsünüz.İlerki dönemde de farklı tür bitkiler düşünüldüğünde kullanım açısını arkadaşlar destekler mutlaka...
    Dıy kapak için acele etmemeniz hazırlar illaki güzel olabiliyor lakin çok pahalılar ben kendi armatürümü uyguna çıkarttım diyebilirim 90x50 olmasına rağmen incelersiniz http://forum.akvaryumda.com/co2-isik-ve-ekipmanlar/1137-diy-kapak-yapimi.html fikir verebilir akvaryum sonuçta hobimiz elimiz eriyorsa birkaç alet edevat ta varsa neden yapmayalım diyebilirim.dediğim gibi acele etmeden az araştırıp okuyup ya kendiniz yapma yönüne yada hazır alma yönüne gidebilirsiniz ,ben müsayit olduğum sürece edindiğim bilgi ve tecrübeyi paylaşmayı isterim .Armatür, motor filtre, ısıtıcı vs ekipmanların akvaryumun demir başı gibi birşeyi elden geldiğince düzgün sağlıklı olması taraftarındayım.

21. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Muhammet bey konunuzu incelerken, dikkat edin akvaryumunuzun sadece içini çekmişiniz konumu oturduğu zemin belli değil görebildiğim kadarı ile herkezde ilk içerde :) öncelikle akvaryumun konumu önemli evin neresinde ne şekilde durmakta http://forum.akvaryumda.com/akvaryu.../1228-yeni-kurulum-hazirliklari-90x50x40.html konumu incelerseniz durduğu pozisyon'a kadar görebilirsiniz yani Fikir verebilmek adına armatür tavandanda gelebilir üzerine de yada yanına 2profil eklenip açılması sağlanacak gibi gibi fikir üretilebilir demek istediğimi umarım anlatabildim.

22. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Anladım İbrahim Bey,ilginize teşekkür ederim.Akvaryumun konumu tavandan epeyce alçakta olduğundan tavandan asma armatür benim için anlamsız olacak ve çok kötü bir görüntü sergileyecek.Benim aslında şu anda kafamda netleştirmek istediğim konu bu ölçülere kaç tane flo sığdırabileceğim ona göre maliyet hesaplaması yapıp ya kendim yapacağım ya da çok becerikli olmadığım için bu konularda hazır alacağım :D

23. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    t5 folerasanlarda 55cm olan için maksimum 24w mı oluyor?

24. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Evet bildiğim kadarıyla 24w 55cm oluyor

25. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Tesekkur ederim

26. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Herkese selamlar yeniden,
    Aydinlatma sorunsalini cozmek adina karakoye dogru yola ciktim. 4 adet t5 floresan alacagim 55 cm olanlardan. Bu dogrultuda fiyat ve fayda dengesi olusturacak kombinasyon onerilerinize ihtiyacim var.

27. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Muhammed bey 2x865 kodlu ve 2x840 kodlu floresan işinizi rahatlıkla görecektir. Marka olarak osram, Philips gibi büyük firmalardan almaya özen gösterin.

28. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Tekrar Merhaba,
    Hakan bey ve Ergun beyin soylemis oldugu sekilde aydinlatma sorunsalini da cozdum.
    Yeni aldigim bitkilerle (Hakan bey sagolsun) peyzaji degistirdim.
    Ergun bey in en son yazmis oldugu gubreleme metodu ile devam ediyorum ve bir miktar balik ekledim.
    Dun aksam suyu degistirdikten sonra ilk defa fotosentez olayina sahit oldum ve gercekten muhtesem bir manzara ve Yuce Yaraticinin buyuklugune sehadet ettiren bir olay(Allah-u Ekber)
    Aklima takilan bir kac nokta var ve yardimlariniz dogrultusunda bu soru isaretleri de gitmis olacak insallah:)

1: aydinlatma 4 saat acik 3 saat kapali 4 saat acik sekilde,ayni duzene devam etmeli miyim?
    2: su degisimini haftada bir %40 civarinda yapiyorum,degismeli miyim?

Ekli Dosyalar:

29. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Muhammed Bey, ışıklandırma süreniz normal böyle kalabilir direkt boşluksuz 7 saat olarak da yapabilirsiniz. Su değişiminiz yeterli ama %50 daha uygun olacaktır.

30. mcoskungs

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Meslek:
    Satış
    Teşekkür Ederim Hakan bey .Boşluksuz olarak mı bu şekilde mi daha çok faydasını görürüm acaba?
    Bir de Haftada bir %50 yapsam daha uygun demişsiniz. 2 ya da 3 kere yapmış olsam daha çok faydası olur mu?

Sayfayı Paylaş