80 watt floresan hakkında yardım lütfen.

Konusu 'Co2, Işık ve Ekipmanlar' forumundadır ve Gökhan tarafından 26/11/14 başlatılmıştır.

1. Gökhan

Gökhan Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    28
    Ödül Puanları:
    28
    Hakan Bey sizden gelicek bitkileri de ekeyim birde salı günü 2 çift kakadu siparişi vermiştim onlar gelicek ondan sonra tamamen indiricem armatürü :)

2. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Selam gokhan armaturu yakinlastirman iyi sonuclar verecektir umarim .daha farkli turleride tank8nda gorecegiz sanirim yaz donemi icin sicaklardaki planin ne yonde olacak fikir urettin mi hic?

3. Gökhan

Gökhan Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    28
    Ödül Puanları:
    28
    İnşallah olumlu sonuç verir İbrahim Bey bende ısıyı bugün farkettim ledler bukadar sıcaklık vermiyordu ledlerin üzerindeki alüminyum soğutucular ısıyı baya topuyorlardu florasanlar ise felaket derecede ısı veriyor aşağıya doğru.Oda da klima var büyük bir ihtimal klimayı belli bir derecede sabit tutucam yaz ayarı boyunca yada akvaryumun üzerine yan camların olduğu yerlere sağlı sollu olarak fan yapmayı düşünüyorum.Oda kesmez ise akvaryum su soğtucularından alabilirim :)

4. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Klima zor gibi buyuklukteki tanki fan ile 2.3derece oynatmasi bile dusundurdude simdiden bir kafa yorun yazin epey rahatsiz etmekte 30c buldumu bitki kaybi cok oldugunu yasadim bunuda bir konu acarak tartismayi fikir almayi dusundum simdil8k bir deneme planladim olursa paylasima acacagim.

5. Gökhan

Gökhan Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    28
    Ödül Puanları:
    28
    Paylaşımı bekliyorum İbrahim Bey şimdiden önlem almak lazım :) Bu arada siz 6. sanayi deydinzi sanırım.Co2 tüpüm 1 günde daha dayanmaz diye tahmin ediyorum kabarcık yok denecek kadar az şuan sizin oralada dolum yapan biri varmış galiba.

6. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Altuncu hirdavat vardi o alip dolduruyor kaporta icin olan tupleride ona yarin sorayim co2 varmi dolduran yada nerede dolum olur diye.

7. Gökhan

Gökhan Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    28
    Ödül Puanları:
    28
    İbrahim Bey sordunuzmu acaba co2 dolumu için?

8. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    co2 için sordurdum dolum için 6.sanayide değilmiş ve doldurmada tüp kontrolü şartı varmış ilk dolumda 5kg tüp 15tl civarı dolum lakin testle birlikte 50tl civarı tutabiliyor dediler net fiyat bekliyorum o yüzden yazamadım.

9. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Sizin büyüklükteki tank içinde soğutma için krom boru spral şeklinde ünite yapılabilinerek içerisinde klima gazı dolandırılması ile ilgili proje düşünüyorum belli kişilerden fikir ve teknik bilgi için sorgulama yapmaktayım belli oranda yapılabilirliği maliye vs gibi konuları toparlayabilirsem forumdaki büyük tanklı olan arkadaşlara faydalı bir proje olması için tartışmaya açacağım ..

Sayfayı Paylaş