80*27*40h bitkili akvaryum

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve ucaktas tarafından 31/08/15 başlatılmıştır.

1. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    İyi yapmışsınız su değiştirmeden önce bir daha ölçüm yaparsanız bir haftada değerleri oynatabiliyor mu oynatıyorsa ne kadar oynatıyor görmüş oluruz.

2. ucaktas

ucaktas Deneyimli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    115
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    Öğrenci
    Merhaba uzun zaman geçti yazmaya fırsat bulamadım. ph değerleri 1 hafta sonraki ölçümde ph 7.5 10dkh.3. haftasında ise ph 8 12dkh. Torf suya çokda etki etmiyor.Taban kurulumu yaparken zemine strafor koymuştum kayalar için onu çıkartırken gübre ve kum birbirine karıştı.CO2 sistemi ve 48 watt aydınlatma yetersiz. Şuan akvaryumda bitkilerin durumu pek iç açıcı değil olan bitkiler ile bir nano karides akvaryumu kurmaya karar verdim.Bu akvaryumu High Tech bir akvaryuma çevirmek istiyorum. High Tech olması için neler yapmalıyım.Tamamen yeni baştan kurulum gibi olmayacak güncelleme gibi olacak.

3. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Torf tek başına ph seviyesini çok az düşürebiliyor. Ancak tek etkisi ph seviyesine değil saldığı mineraller ile bitkilere faydalı oluyor. Torfun hepsini filtreye eklemediyseniz miktarını artırmayı deneyebilirsiniz. Akvaryumun ph seviyesinin 8 çıkması epey yüksek bir değer. Gönderdiğim bitkiler yumuşak su ve hafif asidik ortamı sevdiği için sorun yaşıyor olabilirler. Çeşme suyunuzun ph seviyesi kaç olduğuna baktınız mı? Bitkilerin fotolarını paylaşırsanız durumlarına bir bakalım.

Hitech dedikleri yüksek destekli akvaryumlarda tüp ile CO2 desteği, güçlü ışıklandırma ve test kitleri ile gübreleme yapılıyor. Eğer ph seviyesini en azından 7.0 seviyesine indiremezseniz yumuşak su ve düşük ph isteyen bazı bitkileri yetiştirmekte sorun yaşayabilirsiniz. Elinizde ph ve gh testleri olduğu için tuz ruhu ile ph düşürebilirsiniz. Yalnız tuz ruhunu direk akvaryuma kullanmayın. Su değişimi yapmadan önce beklettiğiniz suyun içine 10 ml civarında tuz ruhu ekleyin ve iyice karışmasını sağlayın. Daha sonra bu su ile değişim yapabilirsiniz. Değişim yaptıktan sonra ve 1 gün sonra akvaryumda ph testi yapıp ne kadar düşürebildiniz tespit edin. Ani ph düşüşleri yaratmamak için bir anda çok fazla tuz ruhu kullanmayın ve mutlaka suyun ph seviyesini sürekli test ederek haftalık su değişimlerinde ekleme yaparak doğru oranlamayı bulmaya çalışın.

4. ucaktas

Beğenilen Mesajları:
    115
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    Öğrenci
    Şuan akvaryuma co2 veremiyorum mayalı sistem yaptım ama sorun çıktı yangın söndürmek için olan co2 tüpü ile tüplü sistem yapıcağım ph içinde Black Water su düzenleyicilerini denemeyi düşünüyorum.

5. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    CO2 vermeden düzenleyiciler ile ph seviyesini düşüremezsiniz. Black water denilen katkı torftan çok farklı olmaz. CO2 sistemini kurarsanız zaten bir miktar düşüş olur. Onun üzerine tuz ruhu uygulaması yapabilirsiniz.

hedayse bunu beğendi.

6. ucaktas

Beğenilen Mesajları:
    115
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    Öğrenci
    Co2 Tüplü sistem kurmaya karar verdim oksijen manometresi ile yapılandan yapmaya çalışacağım co2 yangın tüpleri 2lt lik tam dolu 160 tl fiyat aldım.
    Ek olarak akvaryumun taban kurulumunu tekrar yapıp aydınlatmaları güçlendirip high tech yolundan gitmek istiyorum.
    Tüplü sistem hakkında ve aydınlatmayı güçlendirme konusunda desteğinize ihtiyacım var.

Son düzenleme: 02/12/15

7. ucaktas

Beğenilen Mesajları:
    115
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    Öğrenci

8. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Merhabalar dilerseniz yeni bir konu üzerinden detaylıca tanıtım yapın oradan adım adım gidelim.

9. ucaktas

Beğenilen Mesajları:
    115
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    Öğrenci
    Konuyu açtım öneri için teşşekkürler.

Sayfayı Paylaş