500 Lt Bitkili

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve fatihsahin tarafından 11/10/14 başlatılmıştır.

1. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Fatih bey çok geçmiş olsun yeter ki canınıza gelmesin.

Yeni gelen bitkiler de oldukça güzel gözüküyor. Sakin bir zamanınızda çok daha güzel peyzajlar çıkarabileceğinizi düşünüyorum.

2. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Eki Görüntüle 3045

Bütün bitkilerim tuttu, herhangi bir sorun yok hepsi gelişimine devam ediyor.

Haklısınız, peyzaj berbat :)

Ekli Dosyalar:

3. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Fatih Bey sanırım siz bu şekilde karışık peyzajları daha çok seviyorsunuz.

Bir dönem ben de bu şekilde karışık olsun bitkiler boylansın birbirine karışsın orman gibi olsun çok hoşuma gidiyordu. Bazen yine içim gitmiyor değil, can çıkmayınca huy çıkmıyor :)

4. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    karışık peyzajları seviyorum ama bir düzen olmalı yine. Bu biraz da elimdekiler büyüsün de ne var ne yok bir görelim peyzajı.

Arkaplanda boylu bitkileri uzayında budayıp yanına ekiyorum, yoğunlaştırma çalışmasındayım. Arka taraf boylanınca daha güzel olacak. Epeyce değişiklik yapacağım ama daha zamanı var. Şimdilik bitki üretimi amaçlı dizilim var. Görsel olarak aralık sonu veya yeni yıla bir düzenleme yapacağım.

5. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Fatih bey kurulumunuz hayırlı olsun.ON numara inşallah güzel bir tank olacak .Bende karışık peyzaj ı seviyorum ama ugraşı zor oluyor .Şu anki tankım sizinkine yakın bir çalışma bozmayı düşündüm ama harekete geçemedim kıyamıyorum :).Biraz büyük olması sizin için zor olacak kolay gelsin şimdiden

6. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Son hali, biraz yeşil su sorunu oluştu. Gübreleme değişikliği ile geriliyor.

Eki Görüntüle 3127

Ekli Dosyalar:

7. Yücel

Yücel Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Maşallah Fatih abi tank gittikçe güzelleşiyor

8. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Fatih bey maşallah gün geçtikçe güzelleşiyor. İnşallah çok daha güzel de olacak. Hatta sizden temalı bir tasarım bile bekliyorum. :)

9. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Uzun zamandır işlerim yoğundu. Yeşil su sorununu da düzelttik Allah'a şükür. Son hali;
    Eki Görüntüle 3193

Ekli Dosyalar:

10. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Fatih bey anlaşılan yıl sonu yoğunluğu yaşıyorsunuz Allah kolaylık versin. Yeşil su sorunu geçip bitkiler de biraz gelişince akvaryumdan çok çiçek bahçesi gibi gözükmeye başlamış. Kocaman bir maşallah diyorum.

11. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Fatih Bey maşallah bitkilerin gelişimi güzel görünüyor reineckii sanırım biraz huzursuz.

Dikkatimi çekti difüzörünüzün konumu neden filtre çıkışına o kadar yakın? Aslında tabana yakın bir yere konumlasanız daha iyi olmazmı kabarcıklar yüzeye çıkana kadar bir miktar daha çözünür ve akıntıyla su içine karışır.

12. Yücel

Yücel Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Fatih abi maşallah tank harika olmuş. icinde balık olup yüzesim geldi :):)

13. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Maalesef, benim işler Haziran 2015 sonuna kadar yoğun tempoya giriyor. Biraz zor olacak bakım ama ne yapalım, idare edeceğiz. En kötü tarafı da bakım yapıp karşısında saatlerce vakit geçirememek oluyor. Akvaryumu aynen dediğiniz gibi çiçek bahçesine benzetmeye çalışıyorum. Her renkten olsun bir miktar.

Bu arada konuşmuştuk, kırmızı led lambaları aldım 2x10w led olarak taktım. Sanki biraz baskıladı gibi. Bitkilerin göz araları kısaldı biraz ama keşke 4x10 alsaymışım diyorum. Yakın zamanda 2 tane daha ekleme düşüncesindeyim ama bu hali de tatmin ediyor. Tavandan sarkıtma olduğu için, aydınlatma aşağı yukarı 20 kg civarında var. 1 veya 1,5 kg daha eklemem lazım korkuyorum zincir bir sakatlık çıkaracak diye.

Tebrik ve temennilerin için ayrıca teşekkür ederim.

14. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Hakan Bey, reineckii değil de ona benzeyen bir bitki var önünde o yüzden karıştırıyor olabilirsiniz. Aşağıdaki linkten yüksek çözünülükte bulabilirsiniz. Buraya koymuyorum, çok yavaşlıyor.
    http://i.hizliresim.com/jv1mz9.jpg

Difüzörü özellikle oraya kelepçe ile bağladım. 500 lt olunca benim saniyede 3-5 kabarcık vermem gerekiyor, aşağısında fotosentez duruyor. 3-5 kabarcık olunca da su yüzeyine doğru bir akıntı oluşuyor ve kabarcıklar çok hızlı çıkıyor ve çıkanın %50 si su yüzeyinde patlıyor.

Aslında filtre girişinden filtreye emdiriyordum. (sağdaki ludwigia palustrislerin arkasında) Geçenlerde difüzörün hortumu çıkmış, bitkinin arkasında göremediğim için 3 gün ne oluyor bu akvaryuma diye tırmaladım ve bu yüzden görünür yere aldım. Görünür yerde de yukarıda bahsettiğim sorun oldu.

Şimdiki yeri iyi, benim filtre çıkışı biraz dibe doğru basıyor suyu, yüzeyde değil. Böyle olunca kabarcıklar yaklaşık bir metre su içinde yüzeye çıkmadan duruyor. En güzel çözüm bu şekilde oldu bende öyle kullanıyorum.

İlginiz için teşekkür ederim.

15. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Teşekkür ederim. 140 cm küvet boyunda var, yüzersen şnorkeli kap gel. :)

16. Yücel

Yücel Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yaz gelsinde :):):):)

17. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Fatih bey yazinki sogutma konunuzla ilgili bir klima sistemleri kuran arkadasla goruyorum teknik bilgi ediniyorum krom spral boru ile akvaryum icerisinde suya salinim yapmayacak turde dusuncem8z oldu akvaryum disina klima kompresoru ile boru icinden gaz dolastirip termostat ile kontrol saglanabilirligini tartistim bilgilenip umarim donecek bilginiz olsun yaz icin arastirmanizda bulunsun ekipman ve olasilik uzerine buyuk tanklara sahip arkadaslara umarim bir faydamiz olabilir.bunuda esk8den su isitmak icin kullandigimiz bir aletten gorsel olarak fikir urettim umarim bir noktaya getirebilirz hep beraber saygilar..

18. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Akvaryum içerisinde çirkin bir görüntü oluşturması dışında bir sakınca yok. Gayet de normal şekilde çalışır. Fakat krom borular her şekle girmez hazır satılır ve bukulmezler diye biliyorum.

19. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Fatih bey krom demiş olduğunuz gibi zormuş lakin akvaryum boyutuna göre arka plana yapılacak bakır boru ile içerisinden gaz dolaşımı ile soğutma yapılabilirmiş buz dolabı motoru minik buzdolabı için kullanılan iş görebilirmiş termostat ile de aç kapa olayı çözülürmüş bakır boru da suya salınım yapmaması için elektrostatik toz epoksi olan türü ile boyanıp istenilen renk ile kullanılabilirmiş buz dolabı soğutma mantığı işlemde kullanılabilirmiş.bu konuda daha sonraki dönemde imkan dahilinde çıkma bir motor ile bir bakır boruyla deneme yapmak istedim maliyet en düşün nasıl olabilir adına, inş uygun birşey olur ise sıcak ve sorun yaşayan arkadaşlara faydamız olsun saygılar..

Ekli Dosyalar:

20. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Ben de geçen yıl uzun uzun araştırdım.

Fakat yanlış bir bilgi verilmiş size. Hacminizi bilmem ama minik buzdolabı motoru işe yaramayacaktır. Bende 1/3 hp motor var 500 litrelik akvaryum 26 dereceden 27 dereceyi görür görmez termostat açıyor ve 25'i görür görmez kapatıyor. Yani suyum 25.99 ile 27.00 arasında gidip geliyor ki bu a 1 derece demek. 27'den 25'e düşmesi 3 saati buluyor.

Yeriniz var ise akvaryumunuzun arkasına minik bir sump yapıp, boruları bu sump içinde konumlandırıp, taşma sistemi ile su devirdaimi sağlayarak soğutma sağlayabilirsiniz. Kötü görüntü kalkmış olur.

21. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Biraz peyzaj değişikliği yaptım. Parvulanın yanı, sağ taraf alterneta reineckii dolu olacak. Onun arkasında rotala macrandralar var. Sessilifloralardan birisi güzel gelişiyor diğer ikisinde sıkıntılar mevcut ama toplarlar sanırım. Hygrophila pinnatifida'lar emers yapraklarını döktü, gördükleriniz akvaryumumda çıkan yapraklar. En sağda ise Lysimachia nummularia'ları göryorsunuz. Onun önünde de birkaç kök cyrptocoryne ventii green mevcut. Yine aynı bölgede ismini bilmediğim bir bitki var. Onları ayrıca görüntüleyip sizlere danışacağım inşallah. Arkada gördüğünüz kahve yapraklı bitki limon. Biraz ışık fazla geldiğinden kadife gibi yaprağı oldu, farklı açılarda yeşil/kahve arasında değişiyor. Önde bir öbek cyrptocoryne vendtii brown koydum, büyürse çıkarırım sanırım.

Orta bölümde malumunuz parvulalar yer alıyor. Arkasında lobelia cardinalisler ve traşı gelmiş flame moss kütüğüm ve fernler yer almakta. en arkada rotalaları göremiyorsunuz çünkü daha büyümediler :) Flame moss kütüğünün arasında boy veren sarı bitki ise Proserpinaca Palustris Cuba. Rotalaların solundakiler ise sanırım tütün denen hygrophila familyasının ince yapraklı türü. Yani limonun ince yapraklısı. Ludwigia ovalilseri zaten herkes biliyordur. Onun önünde sanırım bir kök alterneta reineckiim var ama emin değilim.

Sol orta tarafta fernler fazla ama elden çıkaramıyorum, elden çıkarma hızında büyüyorlar. Çınarları kendi hallerine bıraktım, orada büyüsünler diyorum ama biraz kör nokta sanırım, yerinden pek memnun değil. Birazda ovalisler ışığını kesiyor. Fernlerin önündeki kırmızı 4 öbek bitkinin türünü de maalesef bilmemekteyim. Sol tarafın odak noktasındaki marul ise echinodorus fancy twist. En solda yine cyrptocoryne ventii greenleri görüyorsunuz. Onun önündeki bitkiyi yine bilmiyorum. Yine cyrptocoryne wendtii brown bitkisinden bir öbek mevcut. Pogestemon helferilerim 3 oldu maşallah. 4 ve 5, ler yoldalar. staurogyne repensler ise son hızla büyümekteler. Helferi ve repenslerin arkasındaki öbek bitkilerin türünü de bilmiyorum. Yine onun sağındaki şeker renki yapraklı bitkilerin de türünü bilmiyorum.

Beyaz taş üzerinde bulunan ise anubias nana petite. Anubiasın küçük yapraklı türü

Eki Görüntüle 3296
    Eki Görüntüle 3297

Ekli Dosyalar:

22. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Ortadaki kütüğü unutmuşum. Onu doğadan buldum, ne ağacı olduğunu bilmiyorum. 10 günün sonunda battı. Üzerinde fissidens moss öbeği var. Fissidens moss tutunduruyorum.

23. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Mossların rengi ve formu çok canlı maşallah fatih bey yakında daha da güzel olacak inşallah.

24. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Masallah umarim bu tank dinginligini bende yakalarim tebrikler:)

25. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Anubias nana petite maşallah epey yaprak çıkartmış ışık konusunda oldukça gölge kısıma dikilmesi yönünde bilgi verirler ama sizde epey ışık altında gelişimi güzel olmuş tebrikler umarım bendeki de o yönde oluşur..

26. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Yosun sorunu olan akvaryumlarda, özellikle spot yosuna hassastır. Siyah sakal yosununu da pek sever. Ama bende camlarda dahi spot yosun çok nadir oluyor. O yüzden gelişimleri hızlı.

27. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    ışık düzeyiniz okuduğum kadarı ile 500w epey yüksek o bitkide gelişimi iyi yönde olunca iyi yönde fikir aldım diğer bitkilerin ışık yüksek olması rineckli mini gibi -+gibi nasıl renk veriyor pek yakın plan olmadığından resimde iyi göremedim malum tecrübe edenden bilgi almak iyi oluyor.

28. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Fatih bey bitki çeşidi fazla olunca bütünlük içinde bir peyzaj oluşturmanız da oldukça zor oluyor. Parvulayı biraz daha sola doğru yaysanız ön alanı biraz toplayabilir. Arka kısımları da artık zaman içinde ufak ufak yerleştirirsiniz.

29. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Işığım biraz değişik, watt başına 100 lümen gibi bir verimi var. 50.000 lümen gibi ışık var. Gün ışığına en yakın yapay ışık. Spektrumu çok sağınık. Biraz kırmızı spektrumu az diye led projektör koydum, bitkiler biraz daha boylanmayı kestiler.

Renk konusunda iyi olduğu yönler de var, kötü olduğu yönlerde. Ama genellikle sağlıklı bitkilerim var. Hiç yetiştiremediğim bitki olmadı.

30. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Sol taraf ön planda ssarygoue ve helferi olacak Ergün bey. Kolay türleri göndereceğim yavaş yavaş. Zor türler büyüdükçe, kolayları elden çıkaracağım. İstediğim akvaryum halen bu değil, ama epey yol katettim. Macrandralar, aromaticalar büyüyor yavaş yavaş.

Sayfayı Paylaş