500 Lt Bitkili

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve fatihsahin tarafından 11/10/14 başlatılmıştır.

1. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Fatih bey copcu ve vatoz varsa tankta cuba yi denemeyin bence cektiginiz eziyete yazik olur siz ekersiniz sabahsi onlar darma duman eder.

2. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Ben paşa paşa parvulamı ekeyim o zaman. Hem elde de biraz var, elden çıkarmaya uğraşmam. Hakan Beye yazayım hemaaaan :)

3. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Tavsiye ederim hakan beydeki parvulalari bende bayagi vardi tabani komple kaplayacagim icin 300 kokte hakan beyden getirtim insallah ihtiyacinizi karSilayacak kadar elindeki stokta mevcuttur.

4. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Çöpçü ve vatoz olan akvaryumda cuba tuturmak deveyi hendekten atlatmak gibi oluyor. Benim şansıma cubalar uzun süre budanmamış olduğundan micra gibi uzun geldi de çok fazla sökemediler. Arada tek tük söküyorlar onları da dikmesi sorun olmuyor. Sizin için parvula diğerlerinden daha kolay ekilebilir gibi gözüküyor. İnşallah çöpçüleriniz hırs yapmaz :D

5. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Hakan Bey (Hedayse) 'den gelen parvulaları ve lilaeopsisleri de ekledim. Kendisine buradan da tekrar teşekkür ederim. Sağolsun epeyce bitki göndermiş. Son hali de aşağıda;

Son değişiklikleri yapamadım daha doğrusu kısmen yaptım. Reineckiiler sol taşın önünde ama görülmediği üzere kendilerini gösteremediler. Yine değiştirme planları yapıyorum ama nereye bilemedim.

Parvulaları ekerken bi baktım bitmiş, ekilmiş saç gibi açık kaldı orası :D Soldan da lilaeopsisleri getirip güya ortada bir yerde birleştirecektim ammaaaaa, olmadı o da yetmedi. Büyüsünler, doldursunlar artık ne diyelim :)

Sol arkadaki gedikten oval güller kendini göstermeye başladı, sol tarafıtaki boşluk aynen sağdaki kırmızı güller gibi ovaliyle dolacak inşallah.

Bu da bugün çekilmiş hali;

6. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Fatih Bey hayrılı olsun, ben teşekkür ederim.

Taban bitkilerinin aralarını mutlaka birbirine karışmalarını engelleyecek şekilde ayırın. Ben de Ergün Bey 'den görüp pet şişeden kestiğim parçalar ile yaptım tavsiye ederim diğer türlü sonradan ayrıştırmak çok çok güç oluyor.

Bilseydim size daha fazla lilaeopsis gönderirdim.

7. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Fatih bey çok düzenli ve güzel gözüküyor. Hele bir de henüz gözükmeyen erectuslar da boylanınca çok daha dolgun bir görüntü olacak. Hakan beye katılıyorum bence de bir an önce tabanı bölmelere ayırın yoksa tabandaki bitkileri bir daha birbirlerinden ayırmanız mümkün olmaz. Tecrübe ile sabittir :)

8. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Ben bölme olarak pet şişe değil de, şu kalın masa üstü örtüleri var hani şeffaf oluyor. Plastikten 1 mm kalınlığında falan, etli baya bi. Onlardan şerit gibi kesip böleyim diyorum, hem esnek de olur her şekle girer. S falan veririm diye düşünüyorum.

9. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Buradayım, unutmadım sizleri. Sadece bu ara işler yoğun. Son hali şimdilik böyle. Öndeki iki gülü görmezden gelin, yer bulamadım orası boştu oraya diktim :)

10. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Fatih bey maşallah bitkiler çok güzel ve düzenli gözüküyor. Yati kökünün üzerindeki mosslar çok güzel bir hava katıyor tankınıza.

Daha önce de görmüştüm ama denk geldi zannediyordum. Akvaryumun üstündeki kuşaklar suyun içinde kalmış. Suyu o kadar doldurmanızın özel bir sebebi var mı?

11. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Teşekkür ederim Ergün Bey. Yosun sıkıntısı vardı biliyorsunuz, geçen gün salyangozlardan da sıkıldım 300-400cc DIY excel sıktım üzerlerine hepsi öldü :) Çöpçüler biraz sıkıldı bu durumdan ama idare ettiler, beni kırmadılar.
    Erectuslar toplamadı kendini, diktiğim gibi duruyor. Sizdekilerde durum nasıl?

Suyu doldurmaya gelince tamamen tembellik :) Dikkat ederseniz, sağ ve solda natans ve pistialar var. Suyu doldurunca orada bölümler oluşuyor ve akvaryum içine karışmıyor. O bölümde mutlu mesut büyüyorlar.

12. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Su üstü bitkilerini oraya hapsettiğinizi fark etmemiştim baya güzel bir ayıraç olmuş :)

Ben de size Erectuslar'ı soracaktım. Daha az ışık almasına rağmen althernethera reineckii miniler yaprak çıkarmaya başladı ama erectuslarda tık yok. İlk geldiklerine göre farkı sadece gövdeden attıkları kalın kökler. Belki adaptasyon süreci uzun bir bitki de olabilir. Biraz daha süre vermek gerekebilir.

13. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Ben daha önce de beslemiştim bu bitkiyi. Sıcaktan eridi, platiler yedi. Daha az ışık alan tankımda 1-2 cm olanlar bile kocaman kök olup dallanmıştı. Bana sıkıntı var gibi geliyor. Yapraklarda gelişim olmayınca hafiften spot yosun da olmaya başladı. Büyük ihtimalle kurtulmayacaklar gibi geliyor bana.

14. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Fatih Bey gül dediğiniz palustris sanırım aynı ailedenler ama ben çok seviyorum bu bitkiyi çok güzel bir bitki en azından oval gülden daha hoş :)

O gülü orada görmezden gelmemek mümkün değil bence hele ki crypto brownları. Eğer vazgeçerim diyorsanız crypto brownları tanktan çıkartın. Eğer oraya çöreklenirlerse çıkartırken sıkıntı yapacaklar kökleri oldukça tabanı oynatıyor. Siz onları oradan alın da ben de size lilaeopsis hediye edeyim :)

15. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Bitkiyi buradaki cahil bi akvaryumcudan aldım, adını o da bilmiyor. Ben güle benzettim gül diyorum ama sanırım değil. Sağ arkada uzayıp su üstüne çıkanları budadım ama ne yapacağım bilemedim. Dilerseniz hediye edebilirim.

Oval gül de var, kökün sol arkasında görmüşsünüzdür. Oval gül de pek hoşuma gitmemeye başladı, ilk kez tankıma katıldılar ama sanırım birlikteliğimiz uzun sürmeyecek.

Cyrptoları seviyorum ben, kök atsınlar sorun değil. Tabanımda kumdan başka birşey yok, gönül rahatlığıyla oradan oraya gezdirebiliyorum. Aslında onlar sağdaki abilerinin yanındaydı ama gölgede kaldılar diye aldım. Sol taraf biraz kel kaldı.

Teklifiniz için teşekkür ederim. Lileaeopsisler kendini topladı, minik minik çıkmaya başladılar. Bir iki hafta sonra seyreltip heryeri kaplatabilirim sanırım.

16. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Fatih bey ikimizde birden aynı şekilde yerinde saydığına göre adaptasyon süreci olabilir diye ümit ediyorum. Yerinde saymalarına rağmen bendekiler tutacak gibi gözüküyorlar ama yine de zaman gösterecek.

17. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Bu arada kırmızı bitki Gül yani Ludwigia Repens.

18. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Fatih bey Ludwigia Repens olduğuna eminmisiniz? ben de yaprak yapısı ve rengi nedeniyle ludwigia palustris'e benzettim. Bir ara Hakan bey bol bol üretmişti bu bitkiden.

19. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83

20. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Yeni bitkilerim de geldi, birkaç gün evde olmayacağım maalesef denk gelen yere diktim. Son hali böyle oldu. Çok fazla değişiklik düşünüyorum o yüzden yazmakla bitmez. Pazar günü inşallah köklü bir değişiklik yapmış olacağım.

21. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Fatih Bey köklü bir değişiklik yapacaksınız ama taban çok oynayacak ise sonradan yosun sıkıntısı olabiliyor dikkat edin. Kademe kademe yapsanız küçük müdahaleler ile ardından kısmı su değişi yapınca sorun olmuyor.

Ben Reineckii Mini mi görüyorum? gözlerimi ovalayayım mı? Bu bitkiye son günlerde dayanamaz oldum ilk fırsatta alacağım nasipse bir de Helferi ...

Yeni bir peyzaj geliyor anlaşılan, merakla bekliyoruz :)

22. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Zeytin ve damarlı zeytinleri kaldırayım dedim de, onlarda bereketlendikçe bereketlendi. Yine bitmedi, atmaya da kıyamıyorum. İki saattir 3 bardak çay içtim ne yapacağımı bulamadım :)

Reinecki mini ever onlar. Ben de epeyce aramıştım, sonunda buldum şükür. Bir ay kadar oldu, henüz ihtiyacımı karşılamış değilim. Olduğunda almamış olursanız haberdar ederim. Helferi yi bende arıyordum, sahibindenden aldığım arkadaş bitkilerle göndermiş sağolsun. 1 kök helferim de var artık.

Neyse bakalım, bugün akşama kadar uğraşırım ben peyzaja. Bakalım ne sonuç çıkacak.

23. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Fatih bey yeni gelen bitkiler ile birlikte çok güzel bir bitki topluluğu oluşturdunuz. Peyzajınızı merak ediyorum. Helferi ve palustris cubaları ürettiğinizde ikinci müşteri adayınızım. :)

24. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Dün gece epey uğraştım, bitmedi. Zeytin çeşitlerini, rosanervigleri falan çıkardım ama pek istediğim gibi olmadı. Yeni bitkilerin tankı doldurması gerekiyor.1-2 kök ile olacak işler değil. Ama işin sevindirici yanı en zor bitkilerde bile fotosentez mevcut. Rotala macrandra da bile fotosentez gördüm. :)

Kötü bir tarafı ise gönderen arkadaş aldığımdan eksik gönderip yerine başka bitkilerden koymuş ama ne olduğunu doğru düzgün bilmiyorum. Birde burada bitki üretim çiftliği gibi biryer var oraya gittim birkaç bitki aldım bitkilerin formu bende illaki değişecektir. Onları da eklersek tankımda epeyce adını bilmediğim, karıştırdığım bitki var. Yakın zamanda türü nedir diye epeyce konu açacağım :)

25. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Fatih bey peyzaj işini hallettikten sonra bitkilerin yakın çekim fotolarını da bekliyorum. Sizde bu türleri gördükçe yine dayanamayıp farklı bitki türleri ile dolduracağım akvaryumu o olacak :)

26. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Şimdi biraz kel görünüyor, yakın çekim için büyümeleri lazım. Biraz büyüsünler de imrendireyim sizleri :)

Şurasıydı burasıydı derken tabi çok deştim akvaryumu. Ne akla hizmetse birde misket gübre koymuştum bazı bitkilere onlar da sökülüp geliyor, oooohhhh mis gibi heryer. Eski bitkilerin üstüne toz gibi pislik çöküyor. Gece 12 yi geçiyordu belim ağrıdı, bıraktım. Bugün toplarım inşallah. Bu kadar deşmeye yosun yapmazsa iyidir, nitrat v.s. patladı herhalde su değişimi yapmadığım halde fotosentez coşmuştu. Bu akşam acil su değişimi, dip çekimi yapmam lazım. Yoksa akvaryumda ıspanak yetiştiririrm.

27. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    https://www.youtube.com/watch?v=Hq8fV25juno

Biraz kötü, karmakarışık oldu düzenleyecektim ama akşam kaza yaptım sinirim bozuk olunca böyle oldu. Büyüsünler biraz da bir düzenleme daha yaparım, şimdilik böyle.

28. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Fatih Bey geçmiş olsun umarım kötü bir şey yoktur, rabbim beterindn esirgesin.

Tankınızı görünce dedim her köşesine bakarken farklı bir ortam oluşmuş, özellikle videoda bu çok daha iyi hissediliyor. Acaba tanktan boylu bitkileri çıkartmasamıydım diyorum :)

29. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Kötü birşey yok, maddi hasar sadece ama sağ taraftan 3 parça boya var. Sıfır arabaydı, 3 parça boyalı olacak. Değer kaybı davası açacağım v.s. v.s. 2-3 yıl sıkıntısı sürecek. Sakinleşiyim diye akvaryum ile uğraştım, vidyoyu da gece 12 gibi falan çektim ama sinirden ellerim titremiş :)

Bitkiler şimdilik birkaç kök olduğu için pek fazla kendini gösteremiyor. öbek öbek türler olunca güzel olacak. Daha boşyerler var ama emers bitkiler var, submerste ne şekil alırlar ne olur bilmiyorum büyüsünler bakalım bir düzenleme daha yaparım.

30. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Fatih bey büyük geçmiş olsun. Allah daha beterinden Saklasın.

Sayfayı Paylaş