30 Litre Küp-Kurulum Aşaması

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve Piriana tarafından 15/02/15 başlatılmıştır.

1. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Bu arada muhlis bey , filtre işini nasıl yaptınız bilmiyorum ama .tecrübemden yola cıkarak söylüyorum . Dış filtrenizi akvaryum ile aynı hizada çalıştırırsanız debi basınç düşer heleki motorda biraz güçsüzse hiç çalışmaz.filtre akvaryımdan en az 10 cm asagıda olmalı.suyun iniş gücü ile hızlanması çıkış hızını artıracaktır.

2. Piriana

Piriana Gayretli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Herkese desteklerinden dolayı teşekkür ederim.

Ben bitkilerimi internet üzerinden satın alacaktım hatta listeyide yapmıştım fakat her şey bu kadar güzel ilerlerken internetten görmediğim bitkileri alıp kötü bir sonuçla karşılaşmak istemedim bu yüzden akvaryumcudan aldığım uzun süre ellerinde olan ve sağlık durumu iyi olan bitkileri aldım çünkü akvaryumcudaki bitki akvaryumu sistem olarak düşük onda yaşarsa bendede yaşar diye düşündüm.

Bitkileri biraz seyrelttim yerine fiyatı ucuz diye deneme amaçlı co2 gazı ve bir adet reeflower gübre bir adet su düzenleyici satın aldım.

Co2 gazını günde iki defa veriyorum ama ışık açıkkenmi verilmeli kapalıyken mi verilmeli tam kestiremedim.

Aydınlatmam ortalama 7 saat sabah 10 gibi açıyorum akşam üzeri 5- gibi kapatıyorum

Günde ortalama 3 litre su değişimi yapıyorum su berraklaşmaya başladı bitkiler sanki biraz daha yeşil görünmeye başladı su değerlerim tam oturunca biraz balık ekleyerek döngüyü başlatacağım.

Ayrıca ben yaklaşık 1 yıl önce deniz akvaryumu kurdum bilirsiniz herkes zor der ama olay tamamen sistemi doğru kurmaktan ibaret 100 litrede 8 canlı ve 3-4 çeşit mercana düşük bir sistemle çok kolay bir şekilde baktım bitki akvaryumu aslında deniz akvaryumuna göre bence biraz daha zor ama sakınan göze çöp batar mantığıyla yaklaşıyorum ben biraz çok ilgilenmediğim akvaryumlarım her zaman daha verimli olmuştur :)

3. Piriana

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Tekrardan merhabalar,biraz hatalıda olsa başlangıcı yaklaşık 2-3 gün yapmıştık gelişmeleri aktarıyorum :)

Akvaryum aydınlatması ayı sürede devam ediyor co2 gazına bittikçe dolduruyorum moslarda biraz fotosentez gözlemledim,2 maşrapa su yeniledim 2 adet balon molly ve katil sayangoz ekleyerek ilk canlı girişini yaptım şuan beklemedeyim bu arada su yüzeyindede yağ tabakası var su değişimi yaparak çözmeye çalışacağım.

4. iso4013

iso4013 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    Muhlis bey su üstündeki yağlanma bende de olmuştu. Filtrenin cikisini Su yüzeyine yakın bir yere getirirseniz sorununuz çözülecektir.

5. Piriana

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    İsmail bey dediğiniz gibi yaptım su yüzeyindeki sirkülasyonu arttırınca dağıldılar.

Bu arada co2 gazı işlevini güzel yapıyor,eğer yanılmıyorsam akvaryumda fazla co2 olduğundan dolayı balıklarım su yüzeyinde sersemlemiş bir şekilde duruyorlar ve sanırım molinin bir tanesini kaybettim çünkü bulamadım akvaryumun içinde :(

Sıcaklık değerleri normal,su değerleride normal derecede tek sorun co2 fazlalığı biraz azaltacağım co2 yi.

1 hafta boyunca her gün 2 maşrapa taze su eklemesine devam edeceğim 1 hahta sonra içerdeki canlıların ve bitkilerin durumuna göre ya komple bozup sıfırdan kuracağım yada kaldığım yerden devam edeceğim :)

6. iso4013

iso4013 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    Muhlis bey ben 5 lt pet şişeye mayalı yaptım 45 günü geçti suan halen gaz cıkısı devam ediyor. Fazla co2 maalesef balıkların ölmesine sebep olabiliyor

7. Piriana

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Aynen haklısınız İsmail bey taze su eklemesi yapınca balıkları kurtardım diğer moliyide buldum canlı şuan ciddi bir sorun görünmüyor.Bitkilerin adaptasyon sürecini bekliyorum açıkcası bitki yerleşimini çok iyi yapamadım bir bitkim cabombanın gölgesi altında kalıyor yaklaşık bir ay bekleyip gün gün durumlarını gözlemleyeceğim sonra kalanlar sağlar bizimdir diyerek yoluma devam edeceğim :)

8. iso4013

iso4013 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    Ben de aynı durumdayım Muhlis bey tankı kuralı 10 gün oldu bakalım artık hakkımızda hayırlısı :)

9. Piriana

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Akvaryum içinde yati kökü pamuksu bir yapı oluşturmaya başladı bu çok sık görülen bir şeymiş.

Bitkilerin içinden bir kaçtanesi yeni yapraklar vermeye başlarken 2-3 tanesi sıfır gelişim göstermektedir.İlk mesajımda yazmış olduğum bitki türlerinin siparişini verip kurulumu tekrar yapacağım çünkü bazı bitkilerin yerleşimide sağlıklı olmadı.

Sayfayı Paylaş