200 lt. Bitkili kurulum...

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve mustys tarafından 28/10/14 başlatılmıştır.

1. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Maşallah tank çok iiyi oturmuş elinize saglık.Yanlız o yavrıluk yakışmamış:)bitkilide böyle şeylere gerek yok.Yavru balıklar bitki köküne saklanınca sen bile göremezsin:)

2. mustys

mustys Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Eyvallah Ergun bey sizin bitkikerinizin bereketi bu.ileride kisa orta boylu bitkilerlede bi akvaryum kurariz insallah

tskler Melih bey.yavruluk konusunda bende sizinle ayni fikirdeyim busefer bikerelige mahsus yavrulari kendini kurtaracak boya kadar buyutebilmek icin koydum en kisa zamanda cikaracagim ins.full red eriskin bir disi bikerede 30-40 arasi yavru yapiyor ama kendini kurtaran 3-4 tane oluyor.canli yukunu arttirabilmek icin bi kac sefer yavruluk sart gibi

3. mustys

mustys Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Selamlar...
    akvaryum malesef low tech moda döndü :) zeytinlerinde pek tadı yok bu aralar.inş yaza doğru köklü bir değişim planlanıyor :)

Eki Görüntüle 4269

Ekli Dosyalar:

4. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Mustafa bey CO2 eklemeseniz bile güllerin durumu gayet iyi gözüküyor zeytinlerde ne gibi bir sorun var?

5. mustys

mustys Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    co2 kestikten sonra cok nazlı oldular Ergun bey.ilk cıkan fılızlerıde elma salyangozları halettıler saolsunlar :) gullerın onunu kesemıyorum devamlı boy atıp surgun verıp cogalma egılımındeler.budadıktan sonra kıyıpta atamıyorumda :) gubrelemeyıde kestım fakat sadece tabandan beslenerek ve su degısımlerıyle bıle boy atmaya devam edıyorlar :) masallah dıyelım.forumdan ısteyen arkadaslara hedıye olarak gondersek dıyorum nasıl olur

6. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Mustafa Bey sağlam taban ile su değişimi bir arada tam low-tech akvaryumluk düzendir zaten :) bitkilerin keyfi yerinde demekki. Eğer yaprak aralıkları çok seyrek değilse zaten bitki tam aradığı ortamı bulmuş demektir. Zeytinlerde potasyum eksikliği var gibi arada potasyum da ilave ederseniz iyi olur.

7. mustys

mustys Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    potasyum gubresını ekledıkten sonra yesıl su yosunu olustu hakan bey nereye kadar gıdecek dıye merak ettım en son akvaryum komple yesıldı ıcerısı gozukmuyordu :) su degısımlerıyle akvaryumu kurtardım sonrasında.galıba gubrelerım bozuldu yenısınıde hazırlayamadık.pekı guller neden potasyum eksıklıgı cekmıyor agırlıklı kokten beslendıklerı ıcınmıdır.zeytınlerı cukarıp moss ekleyerek bu sekılde devam etmeyı planlıyorum azamı gubreleme ıle.tabanınız gercekten kuvvetlı akvaryuma nekadar az mudahale edersem okadar guzel oluyor kendı dengesını kuruyor

8. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Mustafa bey zeytinler bol gübre isteyen bitkilerdir. Bu yüzden sorun yaşıyor olabilirsiniz. Haftada iki defa yarim doz gübreleme yapsanız daha iyi olur diye düşünüyorum.

9. mustys

mustys Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    farkettim Ergün bey teşekkur ederım benımkı bıraz ılgılenememenin mazereti aslında.sureklı su ıcerısındekı gubre besın degerlerını degıstırmek ve ıyı analız edemeden bıtkılerı hızlı gelıstırmeye calısmak pek bana gore degılmıs malesef :) low tech devam etmek daha saglıklı gorunuyor.sentetık gubreler bence tercıh edılmemelı su degısımını aksatmadan Hakan beyın tabanı ıle surec cok daha dogal ve zevklı

10. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Mustafa Bey bu taban ile co2 vermeden bile zeytinlerde sorun yaşıyor olmanız Ergün Bey 'in de dediği gibi besin eksikliği ile alakalı. Demek ki taban zeytinlerin hızına yetişemiyor az da olsa gübre verebilirsiniz. Diğer türlü yem at seyret modeli bir düzen oluyor bu taban ile bazen o günleri aramıyor değilim ama bakmak istenilen türler kısıtlanınca hi-tech devam ediyoruz haliyle.

Sayfayı Paylaş