100 litre akvaryum

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve yahya09 tarafından 05/06/14 başlatılmıştır.

1. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    YAHYA BEY ÖNCELİKLE HOŞGELDİNİZ.Baştan sona herşeyi okuudm ve sizin bu işe biraz daha istekli biraz daha sabırlı yaklaşma sıkıntınız var sanırım biraz da evde sıkıntı var.bence arkadaşların dediklerini harfiyen yapmadı iseniz boşuna bitki isteyip ziyan etmeyin.Biz neler neler kullandıgımız uyguladıgımız halde eksiklerimiz oluyor ve birbirimize sorup denemeler yapıyoruz.bakın denemeler diyorum çünki bilmediğimiz bidünya şy var.bence durum bu iken sizin su üstü bitkisi yetiştirmeniz daha mantıklı.mos türleri,su mercimegi ve kütüklere sarılabilen birkaç yapraklı bitki ile istediğiniz görüntüleri alabilirsiniz.Şimdiden kolay gelsin

2. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Melih Bey Yahya Bey kırılmasın diye paketini bugün hazırladım bitkileri yola çıkıyor inşallah.

Görsel ve güzel görünümlü haberler bekliyoruz.

3. yahya09

yahya09 Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Hoşbuldum melih bey,sizede tekrardan teşekkür ediyorum hakan bey.Dönüşte elektrikçiye uğradım abi dedim t5 groluxler varmı.Adamdan aldığım cevap şöyle ''t5 ne kardeşim''
    şimdi ben ne diyeyim siz açıklayın,2 yerede sordum aynı cevap.1 adet masa lambam 1 adette prizli duyum var masa lambasına max 40 watt takabilirm fakat prizli duya takarım bayağı bir watt.Birde philips tornadoyu sordum oda 26 watt harcıyor ama 103 watt veriyormuş,fazla gelir diye almadım.Ne yapmalıyım alıyımmı ?

4. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Yahya Bey MNG kargo takip Numaranız ED 763281 ücreti 7,27 tl tutmuş, hayırlı olsun iyi forumlar.

T5 floresanı daha bilmeyen elektrikçiler var malesef. Gerekirse philip tornado serisi tasarruf ampuller verimlidir kullanılabilir. Diğer yandan internette satan yerlerden araştırıpta alabilirsiniz.

5. yahya09

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    103 wattligi alayimmi o halde

6. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    103 wat olan ne merak ettim cok guclu projektor lambasini acaba .akvaryumdaanilablecek bir lamba oldugunu sanmiyorum ama kullanilmaz mi kullanilir tabikide verimi ne olur bilmem . Burde akvaryum lambalari elektrikcide pek bulunmaz biraz daha ozel aydinlatma malzemesi satanlara sorun derim

7. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    103w diye akkor lambaya göre verdiği ışık oranı kıyaslamasıdır. O ampul muhtemelen cool daylight rapid start tasarruf ampuldür.
    Bence son çare olarak kullanılabilir ama T5 veya T8 floresan daha uygun olacaktır ampuller tek noktayı aydınlatır.

8. yahya09

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Haklısınız hakan bey,epey bir düşündüm boşta duran 30 litreyi nano yapmaya karar verdim.Bunun için t5 bulmam imkansız sanırım 50 cm bir akvaryum.Az önce yıkadım akvaryumu cam sille sildim tüm kenarlarını pırıl pırıl oldu maşaallah.Suyu bilerek doldurmadım yarın gelirken çiçek torfu ve hagen kum alacağım.Dekorda şöyle güzel kayalar kullanmak istiyorum ama nereden bulacağım :/

9. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Yahya kardeşim ilk önce akvaryumda bitki yetiştirmenin saksıda bitki yetiştirmek ile uzaktan yakından alakası olmadığını unutmaman gerekiyor. Bu işte başarılı olmak istiyorsan buradaki tecrübeli arkadaşların önerilerini harfiyen uygulaman gerekiyor. Yoksa ben şöyle deneyeceğim, böyle yapacağım dersen başarısız olman kaçınılmaz olur. Melih beyin de dediği gibi her olasılığı denedik ve hâlâ deniyoruz. Zaten kısıtlı imkanlarını da heba etme derim.

Aydın'da boş yere kaya arama bulamazsın. Buldukların da akvaryum fiyatına olur. Bu yüzden ya taş kaya kullanımından vazgeçmen ya da doğaya çıkıp tuz ruhu ile iyice test ettiğin kayaları kullanman gerekiyor.

Eski garajın yakınlarındaki büyük postaneyi biliyorsundur. Onun hemen arka sokağından 100 metre ilerleyince sol tarafta elektrik toptancısı var. Oraya t5 florasanlar gelebiliyor. Eğer orada da yoksa Aydın'da başka yerde bulman çok zor olur. Florasanları da grolux filan değil 865 kodlu ucuz florasanlardan alman yeterli olur.

Florasan bulamazsan tasarruf ampüllerinden 2 tane kullanıp ışığı daha güzel yayabilirsin.

10. yahya09

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Tamam ergün bey.
    49 cm boyunda varmıdır ki florosan? iki adet yada bir adet 15 wattlık phlips tornado kullansam olurmu?
    Birde yani çiçel torfu almayayımmı,bir makalede yazıyordu bu çiçek torfu olayı sanırım

11. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Yahya kardeşim öğrenci bütçesi ile sıvı gübreye para harcaman zor olacağından tabanda çiçek torfu kullanman daha uygun olur. Fakat bitkileri diktikten sonra kökleyip çıkarmamalısın. Kumun dibinden keserek çıkarman gerekiyor. Yoksa tabandaki torfu suyu karıştırıp arkası gelmez yosun sorunları ile uğraşırsın.

55 cm'den kısa florasan yok diye biliyorum. Onun yerine dediğin gibi 2 tane 15 w tasarruf ampulünü kullanabilirsin. 50 cm akvaryum için yeterli olur. CO2 eklemesini de kesip bitkilerin daha yavaş gelişmesini sağlamalısın. Bu sayede ek sıvı gübreye çok fazla ihtiyacın olmaz. CO2 eklersen 5 çeşit sıvı gübre de alman gerekiyor. Kararı bütçene göre verebilirsin.

12. yahya09

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Aynen öyle ergün bey.Bende ısta 3in1 soracaktım petshopa varsa alacaktım o halde co2 vermıyeyımmı sen ne önerirsin?
    Hakan bey çok teşekkür ediyorum tekrardan az önce kargonuz geldi.
    Bu arada ben hageni yıkamadanmı koyacağım akvaryuma,aslında öyle bir niyetim var dekoru daha rahat yapabilmem için ama su çok bulanır ondan korkuyorum

13. yahya09

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Nano iptal.
    Moralim çok bozuldu ölye hevesle yapıyordum ki dekoru,taşları filan hepsi bitti en son suyu dolduruyorum tabak koydum onun içine akıtıyorum suyu,şişedeki su bitmeye yakın hortum esnedi tabağa çarptı tabakta ters döndü torfu akvaryumun içine karıştırdı.Yıkıyorum yıkıyorum hala daha çamur gibi kum 7kg hagen telef oldu.Şimdi balkona koydum bakalım kuruyunca deniyecem.
    Oof Of :(

14. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    morelinizi bozmayın yahya bey torfu 1cm kalınlığında kullanmadınız mı? bende bitki sökerken torf yüzeye çıkıyor bazen, açılan bölgeye birazdaha kum koyarak kenarlardan alarak kapatabilirdiniz filtre ilede temizlenirdi zamanla biraz acale etmişsiniz.

15. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Yahya Bey sorun etmeyin gerekirse derin bir kaba koyup suyu ilave ettiğinizde kumdan hafif olan torfu rahat ayrıştırabilirsiniz.

Bu arada bitkileriniz geldi mi?

16. yahya09

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Su aşırı bulandı,şuan moral ''0''
    Hakan bey bitkileriniz geldi önceki mesajımda belirtmiştim. mecburen onlarıda 100 litreye dikmek zorunda kaldım,1 adet 26 watt 1 adet 24 watt tasarruflu ampül ile aydınaltıyorum şuan.Onur bey galiba 1 cm den fazla koydum ama emin değilim 2,5 kiloluk poşetin yarısı bile olmadı.
    Buyrun akvaryumun son hali
    [/ATTACH]

Ekli Dosyalar:

17. yahya09

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    sanırım tasarruflu ampüller idare edemiyecek,bu yüzden nano kuracaktım.Ama kumlar telef oldu.Ben bu torf ile kumu nasıl ayrıştırabilirm

18. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    katı maddelerin birbirinden ayrilmasi :) ayirma islemini yaparken fiziksel Özellikleri kullanabilirsiniz suda çözünme yada süzgeçten gecirerek eleme olabilir.

19. yahya09

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    [/ATTACH]
    Evet kum sorununu çözdüm.Bir sorunum var,aydınlatmayı 13 watt osram 865 renk kodlu twist mini ilemi yapıyım yoksa 23 watt konica marklaı ampüllemi yapayım(bunun renk kodunu bilmiyorum üzerinde sadece wattı ve 1300Lümen olduğu yazıyor)
    ikisinide denedim ve karşılaştırdım osram 13 watt olmasına rağmen daha fazla ışık veriyor gibime geldi

Ekli Dosyalar:

20. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    yahya bey önemli olan bizim gördüğümüz ışık değil,önemli olan bitkilerin algıladığı ışık onları geliştirir uygun dalga boya sahıp yeterli miktarda ışık lazım. bence yanına bir ampül daha ekleyin 865,827,840 kodlu ışıklar ile verim alan arkadaşlar var. bir ampül 865 diğerinide 827 şeklinde kombine edebilirsiniz.

21. yahya09

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    26 watt tasarruflu ampul yetmezmi

22. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Yahya bey eğer imkanınız varsa bir tane ampul yerine iki tane ama düşük watta ampul kullanın. Mesela philipsin tornado serisi 8w olan sarı ve beyaz ışıklarından birer adet ekleseniz hem daha etkili bir ışığınız olur hem de az güç sarfı.

23. yahya09

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    evde şuan 2 tane osram 13 watt mini twist var onlarımı takıyım

24. yahya09

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    peki,aklıma takılan bişey var,sıcaklık ısıtıcısız 28-29 derecede oynuyor sorun olurmu nasıl soğutabilirim

25. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Isı 28 den yukarıya doğru çıkmaya başlamış riskli bitkilerinizin erimesi söz konusu olabilir.
    Bilgisayar kasa fanı veya masaüstü laptop fanı kullanabilirsiniz.

26. yahya09

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    vallahi çok zahmetliymiş bu akvaryum işi kışın ayrı dert yazın ayrı dert boş yere masraf şimdi,başka bir yolu yokmu bunun?

27. yahya09

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Subulatanın üzerindekiler nedir yosunmu,ne yosunu?
    100 litreden söküp koydum nanoya ne yapmalıyım,çıkarıp atıyımmı temızleyıp tekrarmı dikiyim,diğer bitkilere bulaşmasın.

Akvaryuma braz daha micra ekledim eski tanktan,1 adet de albino çöpçü ekledim,su sıcaklığını düşürmek içinde bir tane usb mini fan aldım everest markalı sıcaklık yavaşça düşüyor şuanda.

Eki Görüntüle 1711

Ekli Dosyalar:

28. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Yahya bey subulata üzerindeki oldu tam olarak net belli olmuyor yeniden resimleme imkanınız var mı?

29. yahya09

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Samsung win ile bukadar oluyor yine denerim arkadaki yapraktaki belli oluyor gibime geldi Eki Görüntüle 1712

Ekli Dosyalar:

30. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Yahya Bey aynı resimi tekrar eklemişsiniz :) Neyse bu bahsettiğiniz şeyler kıl gibi mi yoğun mu? Yoksa bir tortu gibi mi? Siyah kıl gibi mi? yoksa çatallaşan bir tipte mi?

Sayfayı Paylaş