İkola – Tropheus Sp.

Konusu 'Tanganyika Cichlidleri' forumundadır ve bemreda tarafından 11/05/14 başlatılmıştır.

  1. bemreda

    bemreda Super Moderator Yönetim Ekibi

    Katılım:
    24/10/13
    Mesajlar:
    355
    Beğenilen Mesajları:
    101
    Ödül Puanları:
    43
    [​IMG]
    Kumluk ve bitki olmayan alanlardan hoşlanan ikolaların beslenmesi için çoklu gruplar halinde olması gerekir. Suyun filtralizasyon işlemi için gerekli çalışmaları özenle yapmalısınız. Ikolalar düzensiz su değişimleri ve diğer oluşabilecek negatif etkenlerden çok çabuk etkilenirler. Bu gibi durumlarda genelde karınları şişerek ikolaları rahatsız eder.

    Tropheus sp. ikolalar sahip oldukları renklerle ünlüdürler. İkolaların bulunduğu gruba Tropheus Black grubu denir ve bu grubun tüm balıkları tıpkı ikolalar gibi mükemmel renklere sahiptirler.

    En az 6 dişi 1 erkek olarak beslenilmesi önerilen ikolalar üreme dönemleri geldiklerinde erkekler kayaları tutmaktadır. Dişilerin üreme döneminde yumurtaları ağızlarında kuluçkaya yatırması da bir hayli ilginç.

    İkolalar otçul olduklarından bitkisel ağırlıklı yemlerin tercih edilmesi önerilir. İkolaların beslendiği akvaryumlarda yuvarlak hatlara sahip kayaların bulunması alan kavgaları esnasında bu akvaryum balıklarının yaralanmamaları için tedbir olacaktır.

    İkolaları akvaryumda dahi beslemiş olsanız kendilerine 1 metreye yaklaşık bir alanı bile parsellercesine sahip çıkabilirler. Siyah ve sarı renkli ikola balıkları ile verebileceğimiz bilgi bu kadar.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     


Sayfayı Paylaş