İç Huzurum

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve Bitkici tarafından 02/09/14 başlatılmıştır.

1. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    İnşallah akvaryum formunu geri kazanır,yeni motor filtreniz yeni türleriniz hayırlısı olsun pogostemon erectus türünün gelişimini merak ediyorum güzel bir bitki inş ilerde edinirim arka plan için epey güzel bir bitki diğerlerinide inceleyeyim webte ,sağlıcakla kalın resimleri 4gözle bekliyorum saygılar..:)ben yedek mili her ihtimale karşı motorun yanına astım tecrübelendirdiniz teşekkürler..

2. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    hygrophila araguaia güzel bir bitki türüne benzemekte inş yayılımını bakım şeklini çözüp bilgileri aktarırsınız dal yapıları güzelmiş ilk defa gördüm bu formu kazanırsa inşallah tankınızda güzel seyir verecektir.

3. Ugur

Ugur Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Çok güzel ya maşAllah Ergün bey..

4. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    İbrahim bey hygrophila araguaia'yı görür görmez vuruldum şekli ve rengi çok hoş bir bitki. İnşallah yayılır da bol bol dağıtabilirim. Erectuslar bu sefer çoğalırsa size de hediye etmek isterim.

5. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Yeni gelen bitkileri diktikten sonra lav kayalarının arasında hygrophila araguaia bitklierinin gözükmediğini fark ettim. Bugün epey bir uğraştan sonra yeniden bitkilerin yerlerini değiştirip kırmızı tonlu bitkilieri daha görülebilir bir hale getirmeye çalıştım.

Akvaryumun son hali şu şekilde.

Eki Görüntüle 3442

Nedense repenslerin durumu pek iç açıcı değil. Ara sıra hareketleniyorlar sonra tekrar geriye gidiyorlar. Ne istiyorlar tam olarak anlamış değilim.

Eki Görüntüle 3443

Eki Görüntüle 3444

Eki Görüntüle 3445

Ekli Dosyalar:

6. Tahsin

Tahsin Deneyimli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    maşallah ALLAH esirgesin şu güzelliğe bak Emeklerinizin Karşılığını Almanız Çok Güzel Ergün Hocam

7. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Ergün bey ince düşünceniz için teşekkürler inşallah ilerde ediniriz sağolun ,nacizane sp jpan istilacı bi bitki çok budanıp devamlı düzenleme istiyor diğer bitkilerin köklerine sarılırsa engelleyebilir sizdede başlamış istila:)tank oldukça düzene girmiş maşallah tebrikler..

8. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Errgün Bey sağ tarafta sp japanlara el atmanız gerek biraz daha boylanmadan el atsanız iyiymiş ama bu hali de kötü değil sadece oradaki kaya onlara küçük geliyor aşıyorlar hemen.

Dilimde tüy bitti ama yine de yazacağım, sol tarafa kayanın yanına küçük bir kaya gerek yada oraya bir odak noktası oluşturacak bitki. Ama ben yapacağımı biliyorum şimdi çok güzel bir bitki edindim adını araştırıyorum ondan göndereceğim olacak bitecek ben de kurtulacağım sizde :)

9. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Maşallah diyelim ergün bey birkiler ataga kalkmış..Yanlış görmediysem sizdede camlarda toz yosunu türemiş.

10. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Bence;
    1- soldaki kayanın solundaki boşluk erectus ile doldurulmalı.
    2- Odak noktası yok, Hakan Bey Haklı

11. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Tahsin bey teşekkür ederim inşallah daha iyilerini de sizler yaparsınız.

İbrahim bey haklısınız bir hafta budanmasa epey yol kat ediyorlar. Geçen hafta 1000 köke yakın çıkardım ama daha epey miktarda daha budanması gerekiyor.

Hakan bey dün büyük kayanın arkasında ve solunda olanları budayıp çıkardım su değişimine vakit kalmadığından mecburen budama işini bırakmak zorunda kaldım. Haftaya kısmetse sağ tarafı da düzeltip güzel bir görünüme kavuşturmaya çalışacağım. Sol kayanın arkasını erectus ve araguaia ile doldurdum. Şu anda bitki dikecek bir nokta kalmadı. Hatta kayanın görünmeyen arka yüzünde bile araguaia bulunuyor. Biraz gelişirlerse daha dolgun bir görünüme kavuşabileceklerini umuyorum. Olsun ben illa ammannia gracilis göndereceğim derseniz de hayır demem hani :)

Uğur bey bitkiler hızını almaya başladı. Eğer böyle devam ederse bir kaç aya kadar hayal ettiğim görüntüye yaklaşırım. Camlarda hafif toz yosunu görünce fosfatı 1 ppm üzerine çıkardım ama yeşil noktalar azalacağına artmaya başladı. Bu hafta da gözlemleyip nitrat miktarı mı aşırı arttı yoksa fosfat mı yetersiz geliyor anlamaya çalışacağım.

Fatih bey filtrenin çıkışı o bölgede olduğu için erectusları sol öne doğru yaymadım. Daha kısa boylu olması nedeniyle oraya araguaia koyup yeşilin önünde gözükmesini amaçlamıştım. Ama daha iyi olacaksa erectusları sola da alabilirim. Sağdaki büyük kayanın odak noktası olmasını planlamıştım. Hatta sol tarafı tamamen boş bırakacaktım ama düm düz olmasın diye kayanın tekini sola koyup bir eğim verdim. Bu nedenle solda dikkat çekici bir nokta olmasını pek istemiyordum. Ama sola şunu koyarsan iyi olur gibi önerilere de açığım :)

Yeri gelmişken son planımı da açıklayayım. Erectusların tutup gelişmesine bağlı olarak en sağdaki limnophila aromatica'ları en sola alıp onların yerine erectusları dizmeyi düşünmeye başladım. Bu konudaki fikirlerinizi alabilir miyim?

12. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Erectusların yerini değiştirmek iyi fikir gibi geldi. Ama yükseklikte hemen yüzeye varacaklardır fakat sağ hep yeşil olur. Japanlar zaten yeterince yeşil yapmış orayı.

filtreyi ön cama dik yapmakla bence yanlış yapmışsın, su içeride dönmüyor. Ön camın ortasına hatta orta ile sağ köşe arasına doğru verirsen akvaryum içinde bir döngü olur. Bu şekilde akıntısız alan çok olur, sıkıntı yaratabilir.

13. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Fatih bey filtre çıkışı direk ön cama değil de sol çapraza doğru bakıyor. Sol çaprazdan seken su CO2 kabarcıkları ile birlikte ön cam boyunca bütün akvaryumu dolanıyor. Fluval 306'nın debisi Tetra ex 1200'e yakın olduğundan akıntısız bir alan kalmıyor.

Gerçi öyle çok bir akıntı da istemiyorum çıkan CO2 kabarcıklarını akvaryuma dağıtsın yeter.

14. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Ergün bey orta kısım az boşluk kaldı arka planın tümüne bu bağlamda ne gibi bir ekleme düşünüyorsunuz temalı tank şekline mi gitmektesiniz düşünceniz ne olacak?hangi bitkileri ekleme yapacaksınız bu süreçte saygılar..

15. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    İbrahim bey bu fotonun üzerine aynı pakette gelen willow mossları da tele sardım ama nereye koyacağıma karar veremedim. Doruk bey palustis cuba gönderecekti bazı sorunlar yaşandı eğer gelecek olursa sadece o bitkiyi ekleyeceğim. Bundan sonra yeni bitki eklemek yerine mevcut bitkileri budayıp şekil vereceğim veya yerlerini değiştireceğim.

Sağ öndeki arka arkaya duran iki kayanı birbirinden uzak göstermek için o kısımdaki sp japanları tamamen çıkarıp oraya willow moss'ları mı yerleştirsem, marsileaları mı o alana yaysam yoksa az miktardaki monte carlo'yu mu orada değerlendirsem diye düşünmekteyim.

Daha önce yazdığım gibi limnophila aromatica'lar tutarsa belki erectus'lar ile yerini değiştirebilirim.

16. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    palustris cuba güzel bitki formu iyi oturmuş tanklarda izlediklerim arasında tek şüphem kızarması yönünde zorluk aşaması muhtemel olduğu konusunda bilgiler aldım umarım tankınıza ekleyip gelişimi tecrübelerinizin ışığında hakkında bilgi ediniriz.sp japanlar gerçekten güzel bit bitki lakin tabanı komple kaplama eyilimini bende yaşadım araya ayraç koymama rağmen çıktılar 45lik tankı tek karideslere ayırdığımdan hediye ettim,willow mos ufak bi kökle güzel olabilir iyi düşünmüşünüz,onun ön tarafınada seperatörle marselia hirsuta eklenip sağdan sola görünüm efekti güzel durabilir nacizane fikrim saygılar..

17. Elraen

Elraen Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Harika ötesi! tebrikler

18. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Sade ve çok güzellll :) kolay gelsin maşallah Ergün bey :)

19. Sezer

Sezer Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Sp.Japanlara kıymayın Ergün Bey çok güzel bir bitki.Sağ ön ve arkadaki kayanın arasını doldurabileceğiniz daha güzel bir bitki yok bence .Ne çok alçak ne de uzun düzenli budamayla güzel bir form yakalayabilirsiniz.Hatta büyük kayanın önünden fotoğrafta okun bulunduğu yere kadar getirirseniz daha güzel olacağını düşünüyorum.

20. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Sezer bey sp japanları tamamen çıkarmayı düşünmüyorum. Sadece derinlik algısı oluşsun diye sağ öndeki kayanın arasındaki sp japanları çıkarıp oraya marsilea hirsuta yaymayı planlıyorum.

Çıkacak olan görüntü de aşağı yukarı şu şekilde olacak.

21. Sezer

Sezer Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Düşündüğünüz şekilde bence Sp.Japanları çıkarmanız daha iyi olur ,bütünlüğü sağlamıyorlar düşündüğünüz şekilde kalırlarsa. Şuanki halinde büyük kayanın önü çıplak olduğu için japanları oraya yaymanız iyi olur diye düşünmüştüm.Hatta bende bir fotoğraf paylaşayım çok güzel oldu:)

.

Ekli Dosyalar:

22. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Sezer bey budamadan önceki son hali o şekildeydi.

Ancak sp japanları sürekli budamak gerektiği için biraz yorucu oluyor. Belki de biraz ihmalkar davranıyorum. Genel kanı sp japanlar kalsın yönünde ise o zaman bol bol budayarak sp japanları kontrol altında tutmaya çalışayım.

23. Sezer

Sezer Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ergün Bey sonuçta hem karşısına geçip izleyecek hem de uğraşacak olan sizsiniz.Sp.Japanlarla da hirsulatalarla da çok güzel.Son karar sizin.

24. mustys

mustys Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    son hali gercekten enfes olmus Ergün bey tebrikler... :)

25. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Sezer bey eğer üşenmezsem sp japanları kaldırıp marsilea hirsuta ya da willow moss ile bir deneme yapacağım. Üşenecek olursam zaten olduğu gibi kalır :)

Mustafa bey teşekkür ederim. Uzun süredir fotoğraf paylaşmıyorsunuz sizin akvaryumda son durum nedir.

26. mustys

mustys Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    biraz uzak kaldım Ergün bey hem akvaryumdan hem siteden.sakal yosunlarıyla ugrastıktan sonra zirai gübre satan bir firmadan aldıgım potasyum ile nitrat gübresinden şüpelenip son olarak bu gübreleri değiştirdim.akvaryumuda temizleyip yola devam ediyorum şuan.sizin tankınızıda uzun süredir görememiştim son halini gercekten tablo gibi olmuş maşallah.sürekli yakın takipteyim Ergün bey :)

27. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Ön cam olduğu gibi yeşil toz yosunu olunca duruma artık müdahale etme zamanı geldiğini düşünerek nitrat ve fosfat testi aldım. Sorun çeşme sularımızın aşırı fosfatlı olmasıymış. Harici olarak fosfat eklemeyi kestim ve inanılmaz bir fotosentez şovu başladı.

Ön taraftaki marsilealar kat kat yükselmeye başlayınca epey bir mikarını çıkarıp yeniden diktim. Sağda kalan az bir bölümü de yavaş yavaş çıkarıp yeniden dikeceğim. Son durum şu şekilde.

Eki Görüntüle 3717

Genel çekimde kayanın tepesinde hemen dikkatinizi çekmiştir. Bu da bana Sertaç beyden hediye gelen ve sahiplenilmeyi bekleyen willow moss'lar.

Eki Görüntüle 3718

Tasarımında kullanmayı düşünen varsa hediye edebilirim.

Ekli Dosyalar:

28. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    MAŞALLAH ergün bey cok güzel görünüyor akvaryumunuz.

29. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Teşekkür ederim Onur bey sizin akvaryumda durum nedir. Uzun süredir fotoğraf paylaşmıyorsunuz.

30. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Maşallah Ergün bey sorunu bulmanıza sevindim sularımızında fazlalığını görmek test ile iyi olmuş izmir'de de sanırım durum aynı gibi hangi testi aldınız nasıl sonuçları ben halen fosfat eser miktarda ekliyorum nitratta dediğiniz gibi ölçerek demiri alıyor tank siz hangi testlerden edindiniz memnunmusunuz?

Sayfayı Paylaş