İç Huzurum

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve Bitkici tarafından 02/09/14 başlatılmıştır.

1. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Aromaticalar görünmüyor desek yeridir. Yer değiştirin diyeceğim ama erectuslarda yeşil diye belli olmayacak. Böylesi daha iyi bence.

2. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ergün Bey sol taraf ıssız ada gibi olmuş, o tarafa da yüklenmek gerek. Acaba oralara auberti felan mı ekleseniz :) Tank amacını aşıyor söyleyim, böyle giderse co2 de kesip bolca zeytin yetiştirin olsun bitsin..

3. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Hakan bey haklısınız sol taraf biraz üvey evlat gibi gözüküyor. Akvaryumu kurarken tabanı 3 ana bölüme ayırdım. İki ana bölümdeki bitkiler gayet hızlı gelişti ancak cubalar hem formsuz geldiğinden hem de gölgede kaldığından yetişemedi. Cubalar ve erectuslar gelişince sol taraf bu kadar boş gözükmeyecektir. Blyxa için hazırlamış olduğum saksı sağ tarafta duruyor. Sizdekiler çoğalınca iki tane alayım bir tanesini sağa bir tanesini de sol tarafa dikerim. Bakalım hangi taraftaki yerini daha çok sevecek.

4. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ergün Bey o halde hafta içi bir gün belirleyelim 2 kök çıkar rahatlıkla gönderimi yapayım. Cuba sizde tutmazsa ilerleyen günlerde size Monte Carlo göndereyim benden oldukça güzel gelişmeye başladılar. Hatta Monte Carlonun yeni yaprakları geldikleri formlarına göre çok daha iri çıkıyorlar.

5. önder

önder Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    14
    Ödül Puanları:
    8
    Ergün bey erectuslar ve reineckii miniler ışığı seviyorlar, sanki biraz fazla kenarda kalmışlar gibi siz onları bir karış daha ortaya doğru çekin benim fikrim tabi, başka etkenleri en iyi siz bilirsiniz. Sp. Japanların gelişimleri çok güzel Cubalar da birden yayılır merak etmeyin.

6. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Hakan bey cubalar tuttu tutmasına ama istediğim hızda yayılamadılar. Eğer yayılma hızı beklentimin altında olursa sizden monte carlo alabilirim. Blyxa için size ne zaman uygunsanız gönderebilirsiniz. Epeydir yeni fotoğraflarınızı göremedik son halini çekin de gözlerimiz bayram etsin.

Önder bey florasanları kapağa çapraz yerleştirdiğim için tam üstlerinde florasan bulunuyor yine de eğer mevcut yerlerinde yeterince gelişemezlerse orta alana doğru almayı düşünüyorum. Bir iki hafta duruma bakıp öyle karar vereceğim artık.

7. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Estağfurullah Ergün Bey tankınıza baktıkça tankı bir yoluna koyamadığıma canım sıkılmıyor değil. Uygun kaya bulmadan öte tankı şekle getirmek gerek evdeki hesap çarşıya uymuyor bitkileri istediğim zamanda ve oranda elimden çıkartamadım. Nasip zamanla olacak, hafta sonu resimleri atacaktım ama nano kurulumu sonrası vakit geç oldu. Fotoğraf makinamı da buldum şükür, daha kaliteli resimler çekeceğim.

Akşam fırsat olursa hem biyotop nanomu tanıtacağım hem de diğer büyük tankın resimlerini yüklerim.

8. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Fikir olsun dedim :)

Ergün hocam herşey harika görünüyor ama hep dikkatimi çekiyor baktıkça dayanamıyorum.Güzel ama görsellikde birşey eksik gibi daha öncede demiştim sanırım.Biraz ukalalık gibi oluyor ama,sizin bilgilerinize ulaşmak için bayağı yolumuz var .kolay gesin tekrardan başarılarınızın devamını bekliyoruz....

Ekli Dosyalar:

9. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Melih bey estağfurullah tasarım konusunda pek başarılı olduğum söylenemez. Sol öne ve ortaya doğru bir taş fikri aklıma gelmemişti çapraz açıdan oldukça güzel bir hava katmış. Gerçi aklıma gelse bile lav kayası kalmadığı için uygulayamazdım. :) Eğer uygun boyutlu lav kayalarını tedarik edebilirsem kesinlikle bu fikrinizi uygulayacağım. Aklınıza gelen başka fikirler olursa lütfen paylaşın.

10. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Valla hocam birde çizebilsem olacak ama ,paint de bukadar oluyor.Biraz daha derinlik kttı busefer bunada bakıverin :)jpg.gif Çapraz.JPG (1,33 MB (Megabyte))

Ekli Dosyalar:

11. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Melih Bey haklısınız bu şekilde daha göz hoş göründü bencede. Sol kayanın önüne auberti güzel gider kanaatindeyim ki nasipse bu hafta auberti hasatımın 2. sini Ergün Bey 'e göndereceğim nasipse :)

O zaman daha hoş olur diye düşünüyorum tek kafamı kurcalayan kayaların kızıl olmasından dolayı aubertilerin belirgin kalıp kalamayacağı bu düzene yeşil ağırlıklı düzen sanki daha da hoş gidecek gibi. Kızıl bitkiler belki yeşillerin arasında belirginleşir lakin kayalarla pişti oluyor gibi.

12. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Aynen hakan bey.Dediğiniz gibi bencede yakışır ama ,soldaki o kaya normalde küçük :)ergün hocam büyük kaya bulursa,önüne de dediğiniz gibi auberti koyarsa harika görüntüler cıkacak.kızıl renklere gelince ..bence repenslerin önüne ve yeşillerin arasında bir kaçyere Cryptocoryne Becketti yada başka kızıl renkte bitkiler düşünülebilir ,kızıl renk olmayınca cok sade oluyor .benim fikrim bu tabiiki :)Bu arada :akvaryumu masaüstünde düzenleyip sonra gerçek uygulamayı yapmak birçok sorunu ve zahmeti ortadadan kaldırmış oluyor.İmkanlarınız varsa pc de çizip ,öyle uygulama yapın,akvaryumun altı üstüne cıkmasın sonra:))

13. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Ergün hocam akvaryum harika olmuş.Bitkiler adeta kayaların aralarından sarkıp akıp gitmiş.Harika bir manzara ama sol taraf sizin de dediğiniz gibi biraz üvey evlat muamelesi görmüş :)
    Tanka birazda kızıl veya kırmızı bitkiler eklerseniz daha gösterişli olacağını düşünüyorum .

14. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Hakan bey kırmızı bitkilerin kayalar ile benzer renkte olması nedeniyle fotoğraflarda kötü gözükmesi her zamanki gibi yine fotoğraflama konusundaki zaafiyetimden kaynaklanan bir durum. Çıplak gözle baktığımda limnophia aromatica o kadar güzel gözüküyor ki fotoğraf çekmeden kayaların arkasında kaybolduğunu anlamamıştım. Cubalar tabanı kaplarsa o zaman aralarından çıkan althernethera ve blyxa belki daha görünür olur diye ümit ediyorum.

Melih bey simetri olmasın diye sol taraftaki kayayı kasten biraz küçük kullandım. İlk yapmış olduğunuz çalışmada kayaların asimetrik dağılımı bana daha güzel gibi geldi. Küçük boyutlu iki üç kaya bulabilirsem aynen çiziminizdeki gibi bir görüntüye kavuşabileceğimi ümit ediyorum.

Bora hocam teşekkür ederim gelmesini planladığım 1 - 2 tür bitki ile aynen bahsettiğiniz gibi bir görüntü oluşacak sanırım.

15. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Ergün hocam cuba lar ne alemde :) paylaşımlarınızı bekliyoruz .Yakında bende adım atacagım yeni tank için önerileriniz ve deneyimleriniz önayak olacak bana.zeminde monte carlo mu,glassostigma mı yoksa cuba mı arada gidip geliyorum.Açıkcası cubayı sizden montecarlo yu da hakan abiden takip ediyorum :)hangisinin geelişimi iyi gidiyorsa ondan yapıcam:) cakallık yapayım azıcık dedim .

16. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Evet, ne oldu akvaryumun hali? Erectus ne alemde, ben bendekileri attım. :)

17. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Fatih bey rosanerviglerin tamamını çıkarmam dışında çok aşırı bir değişiklik olmadı aslında. Erectuslar geldiğinden beri tek bir adım bile ileri gitmedi. Öyle diktiğim gibi duruyorlar. Dün erectusların ve istediğim gibi gelişmeyen repenslerin dibine misket gübre gömdüm bakalım bir fark olacakmı.

Althernethera reineckii miniler oldukça iyi gelişim gösterdi. Ben de budayıp kayanın dibine doğru diktim. Sol köşede çok sönük kalıyorlardı.

Son fotolar da şu şekilde.

Eki Görüntüle 3061

Eki Görüntüle 3062

Eki Görüntüle 3063

Eki Görüntüle 3064

Eki Görüntüle 3065

Ekli Dosyalar:

18. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Maşallah Ergün Bey Sp.Japanlar coşmuş dağ tepe dinlemiyorlar :) Biraz müdahale etmeniz gerekiyor özellikle kaya arkasındakilere. Cubalar yavaş mı ilerliyor yoksa benimmi bekletilerim fazla oldu anlayamadım. Ama genel gidişat güzel inşallah. İleride aromaticalar çıkacak mı? bu tankta hep boysuz bitkilerle bir peyzaj hayal ettiğim için gözümü tırmalıyorlar :)

19. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Ergün bey bence harika görünüyor MAŞALLAH baya bi gelişim olmuş.bence kalabalaık daha hoş doğal olmuş.cubalar cok saglıklı görünüyor gibi gelişimmi yavaş sadece?

20. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Maşallah41 kere maşallah Ergün hocam.Harika görünüyor bitkiler ama benim favorim mini renickli.Rengine bayıldım. :) İnş. bolca üretirsiniz.

21. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Tankın güzel ama nedense akşam da birkaç sefer baktım, şimdi de bakıyorum birşeyler eksik gibi. Böyle yeni kurulmuş ama arkaplan bitki bulamamış bir hava var gibi. Şöyle arkaplanında dolgun bir sıra bitki olsa. mesela o gebermeyesice erectuslar gibi olsa da onun önüne eksen hepsi ben burdayım diyecek. Bence tankında kontrast sırası arkaplandan ötürü koyudan başlıyor. önünde açık renk bitki gerek.

Aynı şekilde taşların da arkaplandan ötürü boğuk kalıyor. Mesela sağda japanların içindeki kaya ile solda alterneta arkasındaki kayaya ardı ardına bir bak. Bir ona bir ona yani. İkisi de aynı kaya ama nasıl farklı görünüyorlar.

Reineckiler mesela açık renk bir kaya önünde daha güzel görünecekler, ama tonları yakın olduğundan boğuk kalıyorlar.

Tabi zevk senin zevkin, ben kendi zevkime göre yorumluyorum.

22. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Hakan bey sp japanları bıraksam her yeri işgal edecekler. Geçen hafta hiç ellemeyince bu hafta kayalara tırmanmaya başladılar. Haklısınız sağlam bir budama yapmam gerekiyor.

Cubalar gerçekten yavaş ilerliyor. Öndeki marsilealardan binlerce seyrettiğim halde çok hızlı bir şekilde gelişimini sürdürürken arkadaki cubaların neden bu kadar yavaş geliştiğini anlamış değilim.

Limnophia aromatica'yı çıkarsam bu sefer de arkadaki boru göze batacak o yüzden kalsınlar diye düşünüyordum. Hata budayıp sağa sola dikeyim hortumu tamamen kapatsın diyordum. Hortum gözükse daha kötü bir görüntü olmaz mı?

Melih bey teşekkür ederim. Sp japanları budayıp kontrol altında tutarsam çok daha güzel gözükecek inşallah :) Cubalar maalesef beni de şaşırttı bu kadar yavaş büyümesi şaşırtıcı.

Bora hocam teşekkür ederim althernethera miniler biraz çoğalsın sana da getiririm. ;)

Fatih bey yorumlarınız ve değerlendirmeleriniz için çok teşekkür ederim. Aynı eksikliği ben de hissediyorum. Gelmesini beklediğim bitkiler bir türlü gelmeyince arka kısımlar boş kaldı bu da canımı epey sıktı. İstediğim bitkiler için bir arkadaşa mesaj yazdım ama henüz budama vakti gelmediğini söyledi. İnşallah en kısa sürede budama vakti gelir de bu boşluktan kurtulmuş olurum. Neyse ki bir kaç gün sonra Hakan bey blyxa'ları gönderecek. En azından bir kaç noktada görünüm değişir de bu monotonluktan kurtulurum.

Erectusları dolgun bir görüntü versin diye koymuştum ama onlar da maşallah geldikleri gibi duruyorlar. Tutmadı desem yaprak da dökmediler öylece uygun şartların sağlanmasını bekliyorlar. Su değerleri nedeniyle bitkilerin yeteri kadar besin emilimi yapamadığını düşünüyorum. Belki de inat etmeyip test kiti alsam daha iyi olacak.

Kayaların renginden dolayı reineckiileri en sola yaslamıştım ama bu sefer de çok kenarda kaldılar. Kayaları değiştirme şansım olmadığına göre en kolayını yaparak reineckii mini'lerin yerini değiştirebilirim. Kayanın önündeki reineckii'lerin izasını bozmadan arka cama doğru yanaştırsam ya da sağ tarafa doğru bir yere mi alsam daha iyi olur? Bu konudaki fikirlerinizi alabilir miyim.

23. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Şimdiye kadar aldığım bitkilerden sadece erectusları adam edemedim ki, aynı bitkiden daha önce yetiştirdim hiç de bu kadar nazlı değillerdi. Bendekilerin de durumu aynı olduğuna göre ve benim tankımda geçen aldığım parti bitkilerden hiç tutmayan olmadığına göre sıkıntı kesinlikle erectuslarda.

Bitki gelmedi demişsin, tankımdan istediğin birşey varsa (bolca olanlardan :)) gönderebilirim. Malum, son gelen partideki bitkileri çoğaltıyorum henüz. Keşke erectuslar olaydı da, keyfini süreydik.

Yeni bitki ekleme niyetindeysen bence şimdi hiç reineckileri yerinden edip keyiflerini bozma. Yeni bitkilerin gelsin, sonrasında düşünelim. Ama cam kenarındakileri de bence diğerlerinin yanına al. En azından daha hızlı gelişirler.

24. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Keşke sizde olan türlerden olsaydı şimdiye kadar çoktan akvaryumumuna katmış olurdum. Eklemeyi düşündüklerim Tenellus, Hygrophila Araguaia, Blyxa Auberti ve helferi gibi bodur ve yavaş gelişen türler olduğu için bulmak da o kadar kolay olmuyor. :) Bir arkadaşta var sağolsun o verecek ancak yeteri kadar çoğalıp budama zamanının gelmesini bekliyor.

25. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Hafta içinde Hakan beyden Blyxa Auberti ve monte carlo ve bir iki kök te parvula bitkileri geldi. Yoğunluktan bir iki gün fotoğraf çekemeyince Blyxa Aubertilerin dış yaprakları komple eridi. Ben bu kadar nazlı bir bitkiyi ilk defa görüyorum. Allah'tan iç yaprakları taze gözüküyor hatta bir tanesi yeni yaprak bile çıkardı. Şu anda durumları çok iyi değil ama inşallah bu sefer kurtarabilirim.

Limnophia aromatica çok uzayıp su üstüne varınca budayıp yan tarafa diktim. Büyük miktarda sp japan çıkardım ama epey kaldı onları da budamam gerekiyor.

Eki Görüntüle 3160

Blyxa Aubertilerin şu andaki hali bu şekilde.

Eki Görüntüle 3161

Dikkatli bakılırsa cubaların fotosentez şovu görülebiliyor.

Eki Görüntüle 3162

Ekli Dosyalar:

26. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Ergun hocam Giderek yesillenen bir tank.Masallah.
    Yeni bitkilerde inş. tez zaman da toparlanirlar.

27. Yücel

Yücel Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ergün bey konu başlığına yakışır bir tank maşallah

28. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Ergün bey maşallah cubalar zemini kapladığında iki kayanın arasindan uzakdan görünen bir vadi gibi olacak.

29. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Selam Ergün bey nasılsınız Tankınızın durumu ne alemde cubalar nasıl gelişiyor arada resim görmek isterim gelişim yönünden faydalı olmakta saygılar...

30. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    İbrahim bey geçenlerde açtığım http://forum.akvaryumda.com/gundem/...irken-bir-insanin-basina-ne-gelebilir-ki.html isimli konuyu hatırlarsınız. Sonunda kırılan mili taktım ama sürekli hava yapan tetra ex 1200'ün adam olmayacağını anlayınca çıkarıp attım yerine de fluval 306 aldım. Dün de uzun süredir beklediğim bitkiler geldi. Gelen hygrophila araguaia, ranunculus inundatus, didiplis diandra ve pogestemon erectus bitkilerini diktim. Su epey eksik ve camlar kirli olduğu için foto çekemedim ama bir iki güne kadar yeni fotoları da çekip buraya ekleyeceğim.

Sayfayı Paylaş