İç Huzurum

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve Bitkici tarafından 02/09/14 başlatılmıştır.

1. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Sercan bey teşekkür ederim inşallah daha güzellerini kurarsınız.

İbrahim bey gerçekten çok yaratıcı bir fikir dün sp japanların bir dalını çıkarmaya çalışırken hepsi birden havalandı eğer tabanı istediğim gibi tutmazlarsa bu şekilde sabitlemeyi düşünüyorum.

2. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Ergün bey cubalar ne durumda merak ettim, umarım iyice tabanı sarmaya başlamışlardır.

3. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Cubalar iyice köklendi ve tabanda yavaş yavaş ilerliyorlar ancak kurulumdan itibaren cladophora ve spirogyra yosunları yüzünden sıkı bir fosfat diyeti uyguladığım için şu anda hızlı bir gelişim yok. Önümüzdeki hafta fosfat oranını da artırıp bitkilerin gelişimini hızlandırmaya çalışacağım.

4. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ergün Bey tankta durumlar nasıl ne zamandır resim görmüyoruz.

5. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Damarlı zeytinler aldı başını gitti bu yüzden tankın pek bir görselliği kalmadı. Budayıp çöpe atmaya da kıyamadım. Hediye edecek birini arıyorum. Bu hafta Fatih beyden pogostemon erectus ve althernethera reineckii mini gelecek. Sağlam bir budama ve yeni bitkilerin eklenmesinden sonra foto çekip paylaşacağım. Yeri gelmişken konuyu takip eden dostlara sorayım bu iki bitkiyi nereye dikersem görsel olarak daha güzel gözükür?

6. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Ergün bey bence pogostemon erectusları filitrenizin emiş tarafına althernethera reineckiileri de ortaya damarlı zeytinlerinizin oraya dikerseniz uygun olur düşüncesindeyim.Bunlar çoğalınca budamaya geçince inşallah bende talibim bu bitkilerinize inşallah Ergün bey.

7. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Uğur bey filtre emiş borusunun bulunduğu yerde limnophila aromatica bitkileri bulunuyor. Soldaki tepenin üstünü tamamen boşaltıp oraya erctus yada aromaticalardan birisini mi diksem diye düşünüyorum. Althernethera reineckii minileri de soldaki kayanın önüne yada sol köşeye düşündüm ama yine emin olamadım. Seve seve veririm ancak şu anda birer kök olarak geliyor benim çoğaltıp budamaya geçmem epey zaman alır. Fatih beyden ya da Önder beyden daha kısa sürede temin edebilirsiniz.

8. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ergün Bey hadi Reineckii mini tamamda erectusu bence tanka eklemeyin bile. Boylu bitkilerden kurtulayım derken ufak ufak içeri almayın. Reienecki mini ise sol kayanın sağ arkasıyla olabilir.

9. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Reineckiler güzel geldi Ergün bey problem yok ama pogostemon erectus aldığım genç 18w tasarrufluda bakmaya çalışmış, bitkiler savaştan çıkmış gibi. Yola dayanmaz diye birkaç gün bekleyim dedim. Büyük bir tanesi kendini topladı gibi akşama hazırlar, yarın yola çıkarırım inşallah.

Boysuz bitki olarak daha doğrusu boyu uzayana kadar lobelia cardinalis önerebilirim. 20 cm'i geçmez boyları.

10. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Althernethera mini için difüzörün önü mü daha uygun olur yoksa soldaki tepenin üstü mü?

Erectus'u sadece denemek için ekleyecektim eğer gerek yok diyorsanız eklemesem de olur. İleride sağdaki kayaların arkasına doğru Hygrophila araguaia ve tenellus ekelemeyi de düşünüyorum. Bakalım yavaş yavaş tamamlıyoruz bitkileri.

11. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Hygrophila araguaia güzel bir bitki ama ışık yeterli olmazsa yeşil formda kalabilir ve boylanabilir.

Reineckiiyi difüzör ününe de alabilirsiniz, ileride auberti gönderdiğimde de onları sol kaya arkasıyla dizersiniz.

12. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Fatih bey nedendir bilmem bir türlü lobelia'ya bitkisine ısınamadım. Sizce de erectus eğer tasarıma uymuyor fikri ağır basıyorsa sadece althernethera da gönderebilirsiniz. Bir de bu tasarımda dikilebilecek yer ile ilgili fikirlerinizi de rica ediyorum.

Hakan bey aubertilerin saksısı sağdaki kayaların solunda hazır duruyor bu sefer de yaşatamazsam zaten bir daha denemeyeceğim :)

13. önder

önder Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    14
    Ödül Puanları:
    8
    Ergün bey reinecki minilerin sizinki gibi büyük bir tankta kendini göstermesi için renk zıtlığından faydalanmalı diye düşünüyorum kayalarda kahverengi kırmızımsı olduğundan kayaların önünde kendini göstermez benim fikrim...Yeşil tonlu bir bitki öbeğinin önünde olması gerekir, stargras hoş bir bitki düşündünüz mü hiç? Ulaştırabilsem size bol bol lav kayası verirdim o soldaki kayanın yalnızlığını gidermek için :)

14. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Önder bey haklısınız kayalar ile bitki aynı renkte olunca fotoğrafta hiç güzel gözükmez. Ben de bu yüzden kayanın tam önünde ve arkasında olmasın diye ya sol tarafta difüzörün önüne ya da tepenin üstüne sol köşeye dikeyim diye düşünüyorum. Bir önceki kurulumda stargras vardı elimde ama bu kurulumda gövdeli bitki düşünmediğimden hepsini elimden çıkardım. Olmazsa bitki gelince difüzörün önüne dikip bir fotoğraf çekeyim bakalım nasıl duracak.

Soldaki tepe cuba ile kaplandığında yalnız olan kaya o kadar göze batmayacak diye umuyorum. Olmadı kayayı ve tepeyi tanktan komple çıkarıp o tarafı boş da bırakabilirim. Ya da yine sizin fikrinizi alıp tepeye Hygrophila araguaia veya Tenellus'dan birini ekleyip tasarımı farklı bir boyuta da taşıyabilirim. Bakalım ilerleyen dönemde neler olacak. :)

15. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Erectus bence tasarımınıza daha uygun ama bol miktarda olursa rosanerwig / zeytin bitkilerinin yerine en arkaya onlar konulabilir. Biliyorsunuzdur, çok dolgun, güzel bir bitkidir. Bende bir sürü vardı,çok severdim sıcaktan eridi platiler yedi :)

Reineckii'ye gelince, arkvaryumunuzda uygun yer difüzör tarafındaki taşın önü ama taşınız kahverengi olduğundan rengi görünmeyecek çok yanaştırmamak lazım. Birde zemindekiler cuba mı neyse reinekciinin dibine kadar gelsinler. Yani cuba- kum- reineckii - zeytin olmasın cuba, reineckii, zeytin olsun. Bir de şöyle bir sorun var bir tane yetmez, daha fazla göndermeyi hatta aldığımı ikiye bölmeyi isterdim fakat benim tankta da kırmızı bitki eksikliği var, yetmeyecek bölemiyorum. (akvaryum.com'da benim aldığım arkadaşın reineckileri güzel, 15 kök 30 lira ücretsiz kargo gönderiyor. 15 kök öne yakışır diye düşünüyorum)

16. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Fatih bey o zaman pogostemon erectus'u da alayım eğer istediğim gibi bir görüntü oluşmazsa ileride tanktan çıkarırım. Althernetherayı çok miktarda alsam da dikecek yer bulamam diye en fazla 2-3 tane olacak şekilde tutmayı planlıyorum. Bu boyutta bir tankta bitki dikecek yer bulamıyorum peyzaj konusunda o derece kabiliyetsizim :D Hayalimde bol taban bitkisi ve aralarda kırmızı bitkilerden tek tük olacak şekilde bir görüntü var.

Arka plandaki zeytin ve damarlı zeytinlerin çok büyük bir kısmını bu hafta çıkaracağım. Gelecek hafta da kalanları çıkarayım dengeyi bir anda bozmayayım diyorum. Tabi o zaman arka plan sadece siyah fondan oluşacak. Aslında siyah fonun önünde de güzel gözükebilir. Ama sol köşeye dikersem tepeyi cuba sarınca sizin de belirttiğiniz renk kontrastına yaklaşıp yeşilliklerin önünde kırmızı bir şekilde gözükecek. Hygrophila araguaia alabilirsem artık onu da soldaki tepenin üstüne ya da sağ kayanın arkasına doğru yerleştiririm diye düşünüyorum.

17. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Bence kırmızı bir, birbuçuk karış boyunca bir şerit oraya güzel giderdi. Tercih senin o zaman ben sana 3 tane göndereyim. O kadar eksikle idare ederim bende, sağda solda reineckii aramamış olursun. Erectus var zaten arsızdır hemen büyür onlar. Sol üste doğru ekmeni tavsiye ederim.

18. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Fatih bey teklifiniz için teşekkür ederim. Ben sizin peyzajınızı hiç bozmayayım, tek bir tane göndermeniz benim için yeterli olur. İlk kurulumda sp japanı da tek bir sap halde dikmiştim şimdi koyacak yer bulamıyorum :)

19. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Ergün bey sizin akvaryuma giripte çoşmayan bitki var mı ki? :) :) :)

20. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Uğur bey ah blyxa auberti ah diyorum :) yakında ikinci denemeyi yapacağım bakalım yetiştirebilecekmiyim. Bu arada sizin akvaryum ne durumda hiç fotoğraf paylaşmadınız. Sizden de konunuzu güncellemenizi bekliyorum.

21. Goksen06

Goksen06 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ergün bey selamlar,
    Kurulumunuzu baştan sona inceledim :) güzel zevkli bir çalışma olmuş, son durum nedir acaba, foto paylaşırsanız bizde merakımızı gidermiş oluruz :)

22. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Gökşen bey merhaba artık ormana dönen ve cubaların ışığını kesen damarlı zeytinleri tanktan çıkarmaya başladım. Bugün Fatih beyden gelen bitkileri de ekledikten sonra foto çekip son durumu paylaşacağım.

23. Goksen06

Goksen06 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Tamamdır Ergün bey, bekliyoruz :)

24. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Fatih beyden harika bitkiler geldi ancak hayat yoğunluğu nedeniyle bir türlü fotoğraf çekip foruma ekleme fırsatı bulamadım. Şu ana kadar cubaların tabanda epey yol alması gerekiyordu fakat yosunlarla olan mücadele nedeniyle 1 ay kadar bir süre ile fosfat eklemedim tabi bu durumdan yosunlar gibi bitkiler de kötü bir şekilde etkilendi. Bir de rosanerviglerin aşırı çoğalıp hem cubaların ışığını kesmesi hem de ortamdaki tüm besini sünger gibi çekmesi de önemli bir faktör oldu. Rosanerviglerin yarısından çoğunu tanktan çıkardım kalanları da çıkaracağım fakat Ümit beye sözüm olduğu için bir kısmını şimdilik tutuyorum.

Fatih beye göndermiş olduğu Althernethera reineckii, pogostemon erectus ve anubias nana petite bitkileri için bir defa daha teşekkür ediyorum.

Althernethera reineckii, pogostemon erectus'u bu şekilde yerleştirdim. Değişik fikirler gelirse değerlendirebilirim.

Eki Görüntüle 2746

Anubias nana petite bitkisini taşa bağladım. Daha önce taşa sardığım az miktardaki Fissidens fortanus da epey gelişti.

Eki Görüntüle 2747

Sp japanlar epey çoğaldı.

Eki Görüntüle 2748

Eki Görüntüle 2749

Eki Görüntüle 2750

Eki Görüntüle 2751

Ekli Dosyalar:

25. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Ergün bey çok güzel olmuş akvaryum bir cubalar oyun bozanlık yapmış onun dışında çok guzel, sağ tarafın derinliği çok iyi olmuş , bizi güzel gelişmelerden mahrum bırakmayın.

26. Goksen06

Goksen06 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ergün bey taban çok güzel görünüyor, ancak tabanda çeşitlilik sizin için biraz zor olmayacak mı ileride, hepsi birbirine girerse ne yapmayı düşünüyorsunuz :)

27. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    bence boylu bıtkıler arka planda daha bır hava katmıs kurulum duzenınden uzaklasma gıbı olacak ama bence boyluları arkada tutun derım

28. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Onur bey teşekkür ederim bundan sonra mümkün olduğu kadar fazla fotoğraf paylaşmaya çalışacağım.

Gökşen bey taban bitkileri birbirine karışmasın diye tabanı pet şişeden kestiğim parçalar ile bölümlere ayırdım. Ara sıra bu bölmelerin üstünden atlamaya çalışan dalları da buduyorum. Bu şekilde birbirlerine karışmalarını engellemeye çalışıyorum.

Uğur bey bence de arka plandaki bitkiler görünüme katkı sağlıyor. Onları tanktan çıkarınca bir eksiklik hisettim. Ancak plandan uzaklaşmamak için hepsini tanktan çıkarmakta kararlıyım. Sağ arkadaki kaya ve limnophia aromatica aynı renk olduğundan oradaki görüntü biraz sönük kaldı gibi geldi bana. Acaba erectus ile aromaticaların yerini mi değiştirsem diye düşünmeye başladım.

29. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Ergün bey inşallah tamamına erer de hep birlikte seyrederiz. Güzel bir akvaryum olma yolunda ilerliyor.

Nacizane birkaç tavsiyem olacak;
    reineckii ve erectusların hızlı çoğalması için ilk önce görüntüden ziyade ışık altına koyun. boylanıp çoğalınca yerlerine alırsınız diye düşünüyorum. her ikisi de tankta ışıksız köşelerde kalmış, orada hızlı gelişimleri zor olacaktır.

30. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Fatih bey onları diktiğimde arka planda hatrı sayılır miktarda rosanervig vardı. Mecburen oralara dikmek zorunda kalmıştım. Eğer normal gelişimlerinde bir sıkıntı olursa biraz daha ortaya doğru kaydırabilirim. Aslında erectus ile aromaticaların yerini mi değiştirsem diye düşünüyorum. Güzelim aromaticalar fotoğrafta iyi görünmüyor gibi geldi bana. Siz ne diyorsunuz aromaticalar fotoğrafta nasıl gözüküyor?

Sayfayı Paylaş