çömeze yardım :)

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve parmaksz tarafından 26/03/14 başlatılmıştır.

1. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bora Hocam sizin filtreniz kaç yıllık onu da söylerseniz yeni filtre alacaklar için de isabet olur. Bende ki ex1200 gayet sessiz ve 3 yıllık.

2. parmaksz

parmaksz Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Sağ olun hocam lepistesler çok çoğalıyor hocam dengeyi nasıl sağlarız. Dun Kılıç Kuyruk doğurdu 15 tane diğer tanka aldım bugün. Konu açılmışken 40 a yakın yavrum öldü son 4 gün içinde en son yaptığım işlem ıspanak vermekti sadece ama her gelip baktığımda en az 3 yavrunun öldüğünü görünce içim parçalandı. Tankın suyunu komple değiştim yeni yavruları ona aldım inş. şok geçirip ölmezler dinlenmiş suyum mutlaka olur ama ısısı biraz düşüktü. Diğer tanka olan balıklar da ölüyor üstünde renkleri değişmiş oluyor gözlemlediğim bu bi yanı soluk. :S

3. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Hakan bey benim dış filtrenin ben 3. sahibiyim. Tetra ex 700 'ün Faturası 2010 yılında düzenlenmiş ama maşallahı var hiç bana sıkıntı çıkarmadı.Almak isteyenlere tavsiye ederim.
    Buarada balıklar için üzüldüm.Geçmiş olsun ıspanağın bir zararı olacağını sanmıyorum.Ama suyunuzda başka bir anormalik olduğu düşüncesindeyim.Fitrenizi filan en son ne zaman temizlediniz?
    İnş. balıklarnız yeni aldığınız tanka adapte olurlar.Gelişmeleri burada paylaşırsanız sevinirim.Bizlerde takip etmiş oluruz.

4. parmaksz

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    hocam 3 ayrı tank var bırısınde yavru diğerinde moli kılıç kıuyruk bitkili olan ise neon olacak.kendı akvaryum suyuyla yıkıyorum ıkısının de iç filtrelerini bakteriler ölmesin dıye tam da temizlemiyorum. günde bi defa yemliyorum, yavruları ıkı. su ısısı ayarlı 24de anormallik yaşatacak başka bi şey ne olabilir mesela..

5. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    İsmail bey bitki dikimi için cımbızınız var mı?

Bitki dikimi için cımbız temin edin. Özel cımbızlara fazladan para vermeyin. Konfeksiyonlarda overlok makinalarına ip takmak için kullanılan cımbızlar işinizi görür ben ondan kullanıyorum.

6. parmaksz

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    yarın pazar olması işimi zorlaştırır.nerde satıldığına dair bir fkriniz var mı

7. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Tuhafiyeci veya züccaciyecide olabilir.

8. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    İsmail Bey bitki paketiniz ve 500ml suda çözümlük potasyum sülfat gübrenizi dün akşam hazırladım inşallah bugün MNG kargo ile gönderdim takibini yaparsınız.

Hayırlı olsun...

9. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Hakan bey keşke bende yardımcı olabilseydim siz böyle tek başınıza insanlara yardım ediyorsunuz bizde bakıyoruz.

10. parmaksz

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    sağolun var olun hakan bey..Bu hobiyi seviyordum sizin sayenizde tutkunu oldum :)

11. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    İsmail Bey sizlerde sağolun ne kadar güzel ben böyle hediyeler verdikçe çok mutlu oluyorum. Belki kendimi övüyor gibi oluyorum kabalık olarak kimse algılamasın ama hani uzun zamandır tanıyanlar bilirler hediyeleşmeyi seviyorum ve etrafımdakilerin bu sayede bunu örnek alıp hediyeleşmeyi ve dostluğu yaygınlaştıracağına inanıyorum. Bitki satışlarımda dahi fazlaca bitki gönderirim ve hediye farklı türler de gönderirim, arkamdan kimse eksik diye kötü konuşmasın ve kişinin hayalindeki görüntüye (acemi ise hesabını yapamaz) ya buraya 15 kök yeter deyip ettiği hayali adaptasyon kaybı nedeniyle bozulmasın.

İyi forumlar.

12. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    İsmail Bey kargo takip numaranız DO 999983 MNG kargo. Üzülerek söylüyorum MNG kargo çalıştığım şirketin indirimini uygulamadan indirimsiz olarak gönderim yapmış 9 lira civarı çıkacak kargo 18,50 tutmuş.

13. parmaksz

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    canınız sağ olsun hakan bey zaten şans olsa :)

14. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    İsmail Bey normalde tutacak rakam aslında bu rakam, tabi indirimli gelse sizin menfaatinize olacaktı nasip böyle imiş.

15. parmaksz

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    aynen kısmetten öteye geçilmez..

16. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    İsmail bey bitkileriniz elinize ulaştımı?İnşallah sağ salim elinize geçer. Bitkili akvaryum fotoğraflarını merakla bekliyorum.

17. parmaksz

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    bugün elime ulaştılar hocam. Akvaryumda.com ve hakan abiye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum..salyongozlar için ayrıca teşekkürler.:) cımbızım daha gelmediği için elimle dikmek zorunda kaldım :( dış filtre yarın gelecek iç hava motorunu çalıştırım mi yoksa kalsın mı.ışıkta süresi ilk etapta ne kadar olmalı yardımcı olursanız teşekkürler.

Ekli Dosyalar:

18. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    İsmail Bey hayırlı olsun, sağlıcakla çoğaltın bitkilerinizi inşallah. Dizayn da fena olmamış, sadece bitkileri bölerek dikseydiniz daha iyi olurdu artık takip eden günlerde budayıp dikersiniz boşluklara. Bitkiler akvaryuma girince hoş bir görüntü olmuş. :)

Taban bitkilerinin aralarındaki bağları keserek 4-5 'erli guruplar halinde orta alana yaymalısınız bu şekilde olmamış. Salyangozlar oraya giden kadar sağ kalmışsa hayret edilecek bir durum, bunlar kahverengi ramshornlar. Normalde tankta çok istenmez ama ben oldum olası hiç yadırmamışımdır döngüye katkıları oluyor artık yemleri yiyorlar çürümüş yaprakları yiyorlar suyun kalitesini artırıyorlar. Tek sıkıntıları çift cinsiyetli olmalarından dolayı hızlı ürüyorlar.

19. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    İsmail bey bitkileriniz hayırlı olsun.İlerleyen zamanlarda bitkiler daha da güzelleşir.Cımbız gelince taban bitkilerini tek tek veya ikişer ikişer dikerseniz daha güzel olur.Bundan sonra akvaryuma oksijen vermemeye çalışın. Zaten bitkiler gerekli O2 yi vereceklerdir.
    Ilk bir iki hafta suyu haftalık değiştirilmesi gerekiyor.Daha sonra 15 günde 1 kez su değişimi yapmaya baslamalisiniz.Kolay gelsin.

20. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    İsmail bey ilk sayfaya bakıyorum da nereden nereye gelmişsiniz. Fakat bundan sonra atacağınız adımlara çok dikkat edin ve mümkün ise bize sormadan bir değişikliğe gitmeyin. Çünkü bitkili akvaryumlara yapılacak olan değişiklikler çok farklı sonuçlar doğurabiliyor. Yeterince tecrübe kazanınca zaten kendi başınıza yol almaya başlarsınız.

Bu arada resimlerde gördüğüm kadarı ile sehpanın boyu akvaryumdan daha kısa bu şekilde çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Mutlaka tam akvaryum boyunda bir sehpaya geçirin. Sehpanın üstüne de mutlaka bir strafor koyun.

21. parmaksz

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    aynen dediğiniz gibi ergün bey nerden nereye siz değerleri abilerime teşekkürlerimi sunuyorum.sehpa benmde hep aklımda marangoz arkadaşımın yanına gideceğim artık..

22. parmaksz

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    [QUTE=BORA83;2767]İsmail bey bitkileriniz hayırlı olsun.İlerleyen zamanlarda bitkiler daha da güzelleşir.Cımbız gelince taban bitkilerini tek tek veya ikişer ikişer dikerseniz daha güzel olur.Bundan sonra akvaryuma oksijen vermemeye çalışın. Zaten bitkiler gerekli O2 yi vereceklerdir.
    Ilk bir iki hafta suyu haftalık değiştirilmesi gerekiyor.Daha sonra 15 günde 1 kez su değişimi yapmaya baslamalisiniz.Kolay gelsin.[/QUOTE]

cımbızı bekliyorum hocam gelsin ilk işim o olacak..bir program tablosu kurdum yaptıklarımı not etmeyi planlıyorum ne zman su değiştirmişim ne zman gübre vermişim filtreyi ne zman temizlemişim vs gibi bü şekilde aklımda soru işareti de kalmayacak..

23. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Evet İsmail bey bundan sonra bir ajanda veya ufak bir not defterine yaptıklarınızı yazarsanız herşey daha net olur.Su değişim ve budama zamanlarını yazarak bitkilerin ne zamanda ne kadar uzadiklarinı görebilirsin.Sehbayıda sağlamlaştirmalısın.Onuda unutmadan söyleyeyim dedim.Kolay gelsin.

24. parmaksz

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    bitkiler de siyah nokta şeklinde delinme var.:/dün bir bügün iki suda bakteri kütürü mü oluşmadı henüz yoksa gübre eksıklıgı mı var fotoğraf yarın ekleyeğim.sorun neden olabilir..?

25. parmaksz

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    genel görünüm olarak da çektim yakından da çektim..

Ekli Dosyalar:

26. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    İsmail bey tankınız genel olarak güzel görünüyor.Sanırım şuan yaşadığınız sorun ufak çaplı diatom yosunu sorunu ve adaptasyon sorunu yaşıyorsunuz.Şuan gübre kullanmayın. Gün aşırı sık su değişimi yapmalısınız
    Sizden Sabırla beklemenizi ve iyi gözlem yapmanızı ve sonuçları buradan bizle paylaşmanızı istiyorum. Kolay gelsin canınızı sıkmayın geçecek :)

27. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    İsmail bey bitkiler bol besinli bol ışıklı bir akvaryumdan geliyorlar adaptasyon sürecinde bu normal yeni çıkan sürgünlerde sıkıntı olursa akvaryumunuzda bir sorun vardır. ama yinede siz akvaryum bilgilerinizi tekrar paylaşın su değişimleri, ışıklandırmanız 2 t5 kullanıyorsunuz herhalde aydınlatma süreniz nekadar. ne aralıklarla yemleme yapıyorsunuz kullandığınız bir gübre var mı.

28. parmaksz

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    bitkileri eklediğimde bakteri oluşması bakımından yüzde 15 lik bir su ekledim diğer akvaryumdan her cuma düzenli su değişirim ışık 2 adet 21 w t5 saat 13.oo de açıp 15.00 da kapanıyor 18.oo da açılıp 23.00 da kapanıyor.herhangi bir gübre kullanmadım bitkileri ekeli 2 gün oldu..

29. parmaksz

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    hakan beyin akvaryumu olağan üstü güzel olduğu için bitkilerde haklı yani :) benim panik olmamım sebebi bir müdahale yapılacaksa geç kalmamaktı.gübre işini çözsem gerisi zaten çorap söküğü olacakda zman her şeyin ilacı gözlemlerime devam edeceğim herhangi anormal veya güzel bir şey olursa paylaşırım..

30. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    İsmail bey ışık süresini birden o kadar fazla vermeyin. İlk 1 hafta 4 saat ışık verseniz iyi olur zamanla ışık süresini artırırsan daha iyi olur.
    Sık su değişimiyle bu sorunu kolayca atlatacağınızı düşünüyorum.

Sayfayı Paylaş