çömeze yardım :)

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve parmaksz tarafından 26/03/14 başlatılmıştır.

1. parmaksz

parmaksz Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Sanırım sorun yaşıyorum japon balığımın agızdan kuyruk kısmına kadar sim siyah oldu. ;/

2. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    nasıl fiziksel davranış sergiliyorlar başka gözlemlerinizi de paylaşırsanız iyi olur resimde koyabilirseniz iyi olur.

birde akvaryumdaki başka canlı türleri neler salyangoz var mı, ne kadar süredir bu akvaryumda ve aydınlatma durumu nasıl, dip çekimi su değişimleri hakkında genel bilgi verirsen daha iyi olur.

3. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    İsmail bey balığınız beslenme bozukluğu veya stres nedeniyle kararmaya başlamış olabilir. Japon balıkları geniş ve sakin akvaryumlara ihtiyaç duyar. Canlı doğuranlar balığınızı taciz ediyor olabilir. Eğer imkanınız varsa japon balığınızı tek başına bir akvaryuma ayırın. Bu mümkün değil ise bakabilecek bir tanıdığınıza hediye etmeniz japon balığınız için en iyisi olacaktır.

4. parmaksz

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    evet aynen dediğiniz gibi kılıç kuyruk hep taciz ediyor buyuk olan akvaryumu bitkili akvaryum için hazırlıyorum bugun petshop a gidip geri almasını yerıne neon vermesını teklıf edeceğim..

5. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    İsmail Bey petshoplar bu durumu zor kabullenirler ama umarım yardımcı olurlar. Geriye gelen balıkta hastalık olabilir diye riske etmezler. Onlar akvaryumlarında komple devirdaim yapan bir düzende sump kullandıkları için her akvaryuma hastalık yayılır korkusu ile bu işe girmeyebilirler.

Şu anda hangi aşamadasınız akvaryum ile ilgili son durumunuz nedir? yol almaya devam edelim inşallah.

6. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Petshoplar takasa sıcak bakabilir ama geri almak işlerine hic gelmiyor.Kolay gelsin inş. İyi bır petshopla alışveriş yapiyorsunuzdur.

7. parmaksz

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    ikisi hasta ikisi sağlam dedi aldı akvaryumum düzene oturunca gelir alırım dedim neon ları şöyle bir durum var 150bin nüfuslu yerde tek petshop var o yüzden el mahkum yakınlar da bi tane daha var o da abisi :)

8. parmaksz

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    şu an tabanı dizdim su bulanıklığı gitti filtre sayesin de ama çalışmaya devam ışıklarım kargo da t5ler elime geçin ce onları da takıp fotoğraflarını atacağım..
    1.aşamayı sağ salim atlattık çok şükür..
    hakan bey filtrenin çalışma süresi ne olmalı ona da zman ayarlı bi priz almam gerekir mi_?

9. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    İsmail Bey filtrenizin fişi hiç çekmemelisiniz 7/24 çalışması gerekiyor. Filtreyi sadece temizlik yapıyor gibi düşünmeyin bakteri oluşumunda da çok etkisi vardır. Bu yüzden filtrenizin fişini hiç çekmeyin.

10. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Maşallah İsmail bey akvaryumunuz adam olmaya başlamış :) Taban yavaş yavaş oturur T5lerde geldiği zaman monte ettiğinizde işin büyük bölümü hallolmuş olacak.Filtreniz Hakan beyin dediği gibi sürekli çalışmalı ama oksijen vermeyin sadece suyu sirküle etsin.Bitki olduğu için extra O2 ye gerek yoktur.
    Bundan sonra bitkilerinizi dikip düzenli su değişimi ve 1-2 ay sonra gübreleme yaparsınız.En zevkli kısma çok yaklaştınız.:)

11. parmaksz

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    filtreyi durdurmak zorunda kaldım su kaçırıyor sıcak silikon çektim dışından kurumasını bekliyorum..bulanıklık gidince üstümden koca bir yük kalktı desem yeridir. :)

12. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    İsmail Bey imkanınız var ise yeni bir dış filtre almanızı öneririm, sürekli bu sıkıntıyı yaşayabilirsiniz evde olmadığınız bir zamana denk gelir zararı size çok daha fazla olur. Tetratec ex 700 veya tetratec ex 600 uygun modeller arasında işinizi çok rahat görecektir hemde uzun vadede sorun çıkarmaz.

13. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Geçmiş olsun İsmail bey dış filtre kırık filan mıydı? Nasıl su kaçırdı?Hangi marka dış filtre kullanıyorsunuz? Yedek parça filan bulma getirtme imkanınız varsa hemen değiştirin derim.Tedbiri elden bırakmamak lazım siz evde yokken filan sorun çıkartabilir.Aman dikkat edin bu duruma.

14. parmaksz

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    teşekkürler hocam filtre el yapımı yani kafa motoruyla 5 lt yag bidonuna yapmıştım..ama almak şart oldu..

15. parmaksz

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    hakan bey t5 lerim geldi ben beceremedim elktrci arkadaşımdı ona verdım yarın alacağım..
    sizin gönderdiğiniz linten aldım tekrar böyle bi şey mümkün mü uygun fiyata alsam..araştırma yapıyorum bende bir yerde 177 bir yerde 200 güvenemiyorum anlayacağınız..

16. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi

17. parmaksz

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    akvaryumun son hali
    hakan bey ışığın kapağını kalvenizli kalın saçla yaptırdım parlak zaten ışık yayması nasıl altına folyo sarmama gerek var mıdır?
    yarın dış filtreyi de alacağım netten.
    bakteri kültürünü oluşturduktan sonra akvaryum bitki ve balık için hazır olacak inşallah..

Ekli Dosyalar:

18. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    İsmail Bey öncelikle balastı kapağın içinden almalısınız, sıcak havalarda sorun olmasa da illaki nem olacak ama kışın mutlaka buharlaşan su balastlarınıza zarar verecektir. Kısa devre tehlikesi oluşabilir. Kapağın üstüne yada dolap içne almanız isabetli olacaktır. Galvaniz sizi bir süre idare edebilir lakin bir süre sonra matlaşma yapacaktır. Size tavsiyem reklam işi yapan yerlerden gümüş rengi yapışkanlı ayna folyo alıp kapak içini kaplarsanız hem az bir maliyetle verimli olacak hem de uzun ömürlü olacaktır.

Arka fonu sade ve koyu bir renk seçerseniz siyah koyu mavi veya bulut mavisi veyahut lacivert gibi renklerden, bitkileriniz ön plana daha çok çıkacaktır. Bunun için nalburlarda satılan 5mm sıkıştırılmış strafor alıp sprey boya ile uzaktan boya sıkarak boyaya bilirsiniz ben öyle yaptım kullanışlı oluyor. İsterseniz mukava kartonu da kullanabilirsiniz.

19. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Tank sanki bitki istiyor :) özel mesaj ile adres telefon bilgilerinizi gönderin hafta sonu size de elimizden geldiğince bitki göndermeye çalışalım.

20. parmaksz

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    balastı elktırıkcı kendı ayarladı ama kısa surede alırım dışına. kapağı da yarın dediğiniz gibi yaparım..arka fon naylon dıye almıştım su değse bile hiç bir zarar görmüyor olmadı bunu sprey boyayla bunun ustunu boyarım :)

21. parmaksz

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    beklediğin gün gelecekse çekilen çile kutsaldır..:)))) seve seve hakan bey :)

22. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Az kaldı İsmail bey ya sabır :) sonuç beklediğinize değecek:)

23. parmaksz

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    tetratec ex 700 aldım hakan bey canpet.net ten inş. bi kaç güne gelir..

24. aymoli

aymoli Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    30
    Ödül Puanları:
    28
    İsmail Bey güzel bir akvaryum yapılandırıyorsunuz, Hakan Bey 'i de tebrik ediyorum sağolsun akvaryumlara bitki hediye etmesi örnek bir davranış.

25. parmaksz

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    yiğidi öldür hakkını yeme demiş ATALARIM hakan abim ve forum üyeleri olmasa zaten ne bitki olur ne sağlıklı akvaryum emeği geçen herkesten RABBİM razı olsun..

26. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    İsmail Bey isabetli bir seçim olmuş Tetra iyidir ben kullandım ex 700 den güzel filtre. Canlı yükünü dengede tutarsanız daha da iyi olur.

Övgüleriniz için teşekkür ederim, hediyeleşiyoruz iyi oluyor.

27. parmaksz

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    hediyeleşmek sünnettir. abi balık çeşidi olarak ne tavsıye edersin bitkili akvaryuma..

28. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Eğer imkan var ise Neon tetra 12 li bir sürü olabilir veya aynı sayıda Rasbora. Canlıdoğuranlar bir süre sonra nufüs patlaması yapabiliyor, elden çıkartabilirim sayıyı dengede tutarım diyorsanız canlı doğuranlarda olabilir.

29. parmaksz

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    iki akvaryum vari birinde canlı doğuran seçebilirim ama bitkili olan da neon olur çokta güzel olur. :)

30. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Tetra ex 700 ü bende kullanıyorum isabetli bir seçim olmuş.Hayırlı olsun :)
    Balık olarak lepistes beslemenizi tavsiye ederim.Çevrenizdeki hobicilerede yavrulardan hediye edersiniz ve onlarda hobiye başlamış olurlar diye düşünüyorum :)

Sayfayı Paylaş