Çıraklık Eserim

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve onur tarafından 25/03/14 başlatılmıştır.

1. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Onur bey hayırlı olsun yeni kurulumunuzu merakla bekliyorum. Bitkili kvaryum hobisi çok zevkli de özellikle büyük boyutlu tanklarda şu bozup yeniden kurma evresi insanı çok yoruyor. :)

2. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Ergün bey yorgunluktan insan peyzaj yapamiyor rasgele yaptım zamanla bitkiler büyüdükce duzelticem aslında kum şelalesi yapmayı çok isterdim ama aceleye geldi.

3. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Onur bey yeni kurulumunuz hayırlı olsun. Yeni peyzaji nasıl duzenlediniz? Fotoları bekliyorum.

4. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Acele etmeyinde kum şelalesi ile gözlerimize ziyafet çekin Onur bey.

Fotoları bekliyoruz heyecanlan :)

5. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Merhaba arkadaslar kullandığım ledler yeniden bozuldu ve 1 2 haftadır cikma led ve 20w masa lambası ile bitkiler idare ediyorlar forumdaki konuda uğur beyin yazdığı uzmanlar elektriğe gittim :) 21 w t5 floresanlari ve balantsı halletim yanliz 39w için aynı seyi söyliyemicem 39w grolux ve coralstar ı uygun fiyata bula bildim 865 ve 827 bulsamda toptan satıyorlar. 39w çift çıkışlı balants da bulamadım. Elimdeki 40w balants kullanmayi düşünüyorum elimdeki malzemeleri sonuna kadar kullanıp daha sonrada 6x21w seklinde bir kapak yapmayi düşünüyorum 4x39w yerini tutar mi.

6. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Onur bey öncelikle 40w balast dediğiniz t8 floresan balastıdır T5 lerde verim alamayabilirsiniz. İşinizi görür ama floresanlarda erkenden kararma yapacaktır.
    6*21w 4*39 floresanın elbette tam anlamıyla yerini dolduramaz ama çok kotu bir sonuç almazsınız avantaj olarak adeti fazla olduğundan daha geniş bir alana hükmedecek ve tabana erişen ışık miktarınız artacaktır.
    Ben 4*21 ile de güzel bitkiler yetiştirmiştim lilaeopsisleri bile tabana yaymıştım. Benim denemek istediğim ama nasip olmayan düzeni siz deniyorsunuz tek farkı sizinkilerin hepsi gün ışığı olmayacak.

7. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Hakan bey elektrikci arkadaş ile konuştum ömrü 1 yilsa 9 ay sürer dedi yanliz balantslar dayanmaya bilir diye söyledi tek çıkışlı 39w buldum fakat almadim çift çıkışlı aramaya devam edeceğim.[​IMG][/url][/IMG]

8. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Hakan bey sizin denemek istediğiniz düzen nasıl. Geçenlerde 20w 865 kodlu ampul ü yanlislikla açık unutmuşum ertesi gün işten geldiğimde palustris kipkirmizi olmuş hatta limonun ışık gören en alt yaprağına kadar kızarmıştı.

9. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Onur bey ben aslında şu anda kullandığım kapak düzeninde olan 4 floresandan ziyade 6 floresan ile deneme yapmak istiyordum. Bundan vazgeçmiş değilim lakin ilerleyen zamanlarda yapabileceğim. Şimdi 2x39 + 2x21w kullanıyorum lakin taşınma ve yeni kurulum yapmasaydım 4x39w yapacaktım. Floresan tipi olarak malum üzerinde durduğum 2şer adet 827 ile 865 kodlular olacaktı. 6 floresan olsaydı adetler 3 er tane 827 865 olurdu. Ben her zaman aynı watt değerine yakın az sayıda floresan yerine çok sayıda floresandan yanayım.

10. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    39w ve 21w beraber kullanildiginda bitkiler 21w yerine 39wlik floresana yönelme leri daha fazla olur gibi geliyor bu nedenle eşit güçte ışıklar daha iyi olabilir.

11. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Onur bey zaten biliyorsunuzdur ama yine de konuyu okuyan acemi hobiciler için bir kez daha hatırlatayım grolux'u kullanabilirsiniz ancak coralstarı bitkili akvaryumlarda kullanamıyoruz. Işıklandırma konusunda sadece 865 kodlu floarasanları bulabiliyorsanız direk 4 ya da 6 adet 865 kodlu florasan da kullanabilirsiniz.

Eskiler kervan yolda düzülür dermiş. Sizde ışıkları değiştirdikten sonra bir peyzaj çalışması yaparsınız.

12. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Ergün bey bu 865 gibi kodları tek satmiyorlar nobetten alsam kargoyla aynı fiyata gelicek yüzden grolux aldım yanına soğuk bir ışık alayım dedim coralsatarida biliyordum yanlış almışım bitkilere iyi gelmez mi.

13. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Bu floresanları 10 tl ye aldım bunları verip 21 w balants alip 6 x 21 mi yapsam yoksa. 39 x4 mu yapsam aklım karıştı.

14. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Coralstar tuzlu su akvaryumları için özel olarak üretildiğinden mavi bir ışık veriyor. Grolüx ile kullanıldığında belki sorun çıkarmayabilir ama renk olarak sizi tatmin etmez. Bence o florasanı hiç kullanmayın.

Hakan bey bu konuda daha tecrübeli ancak 39x4 ile 6x21 arasında verim olarak çok büyük fark olacağını zannetmiyorum. Belki 39x4 yapıp reflektör ile güçlendirmek fiyat/performans olarak daha avantajlı olabilir.

15. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Onur bey ergun beyin soyledigine katiliyorum coralstar lar tatli sus akvaryumlari icin uygun degildir deniz ve mercan akvaryumlari icin uretilmis ozel flolardir yanlis hatirlamiyorsam 20000 kelvin dir mavi sepkturumlari icinde n fazla olan flodur buda size yarardan cok zarar olarak doner yani akvaryuminuz yosun tarlasina doner.

16. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Uzun zamandir resim paylasmiyordum baska islerle mesguldum.Akvaryumum uzun boylu bitkilerin gelişiminde sorunlar var zeminin kalın olmamasına bağlıyor. Yosun sorunu var yesil noktalar oluşuyor bitkilerin üstünde de oluyor bu aralar hic ilgilenmiyorum gübreler öylece duruyor su değişimini canım sıkılırsa yapıyorum. Kurulumu yeniden yapmayı planlıyorum zeminde mangal kömüru kullanacağım.

Ekli Dosyalar:

17. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Selam onur bey tank epey kendi halinde kalmış genel hobi bakışıyla belli oranda ilginizin zamanınızın olması ona ilgi göstermeniz ile olması iyi olur diyerek yeni kurulumunuzda tabanda mangal kömürü kullanmayın diyebilirim malum forumda Hakan beyin tabanı iyi yönde gelişim sağlıyor tankı sonladırınca daha evvelki dere kumu gibi türdeki kumuda belli oranda elekten yada hazır kumdan edinip daha iyi bir tank gelişimi yaparsınız birazda zaman harcayabilirseniz güzel bir hobi keyfi yaşamanız dileğiyle şimdiden hayırlısı olsun.

18. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Onur bey kendi haline terk edilmiş bir akvaryum için oldukça güzel gözüküyor. Yeni kurulumunuzu merakla bekliyorum. Artık daha zor bitkilere geçip daha görsel bir peyzaj oluşturma vaktiniz geldi. :)

Yeni kurulumda mangal kömürü olayını iyice bir araştırın derim. Mangal kömürü aktif karbon gibi her şeyi bağlayıp zamanla salma eğiliminde olacak sanırım. Kullanılan linyit kömürünün amacı ise humik asit kaynağı olmasıdır. Arada epey bir kullanım farkı olacaktır.

19. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Merhaba arkadaşlar akvaryumun son halinden bir resim paylaşmak istedim uzun zaman oldu herkese selam olsun.

20160615_142528.jpg

Yönetici tarafından son düzenleme: 16/06/16
    hedayse, Bitkici ve mc_esk bunu beğendi.

20. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Onur bey sizi uzun süredir göremiyorduk. Bitkili akvaryuma devam ettiğinizi görmek sevindirici.

21. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ergün Bey, Onur Bey artık su içinden su dışına taşımış hobiyi maşallah :)

22. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Aslinda tam hobinin içinde değilim onlar kendileri yaşıyorlar : ) filtrasyon yok uzun zamandir arada bitkileri kesip azalan suyu ekliyorum. Günlük yemleme yapiyorum. Simdilerde ahşap oyma hobisine yöneldim onlarla ilgileniyorun.

mc_esk ve hedayse bunu beğendi.

23. mc_esk

mc_esk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    18
    Ödül Puanları:
    8
    haftasonu su değişimi ve temizlikten sonra da bir resim çekip paylaşır mısınız rica etsem çünkü içimden bir ses içinin normalde çok daha güzel göründüğünü söylüyor :)

24. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Su degisimi 3ayda bir yapiyorum birde eksilen su tamamliyorum. temizlik yaptiktan sonra bir video koyabilirim. Balik nüfusu suan iyi artarsa suyuda yukseltmem gerekicek.

25. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Yarisma için gönderdiğim resim bu arkadaslar. Dün budama yaptim bu sabahta resmini çektim.

yarışma2.jpg

Yönetici tarafından son düzenleme: 29/06/16
    hedayse ve Bitkici bunu beğendi.

26. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Onur bey maşallah nazar değmesin çok güzel gözüküyor.

onur bunu beğendi.

27. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Teşekkürler ergün bey resimde 2 kere uğraştım resimi tam karşı dan istiyorlar. İlk resmim üstten açılı olmuştu. Onuda ekliyorum.

Ekli Dosyalar:

28. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Yarışmalarda en az akvaryumun peyzajı kadar fotoğraf çekme tekniğinizde etkili oluyor. İyi çekilmiş bir fotoğraf ile sıralamadaki yer değişebiliyor.

29. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bence gayet güzel olmuş Onur Bey elinize sağlık.

30. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Teşekkürler hakan bey arka fon olmadı normalde arkafon kullanmıyorum bu yüzden biraz sorun yaşadım.

Sayfayı Paylaş