Çıraklık Eserim

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve onur tarafından 25/03/14 başlatılmıştır.

1. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    2 aydır demir gübresi kullanmıyorum acaba bunda kaynaklı olabilir mi? Bugün gidip demir gübresi aldim.

2. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Tabi bitkilerdeki minimum kuralı gereği bir tane besin maddesi tükendiğinde bitki diğer besin maddeleri bol miktarda olsa bile kullanamıyor. Bu nedenle sorun yaşayabilirsiniz.

3. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Arkadaşlar ben led kullanıyordum ledlerde sorun çıktı aldığım yere gotüreceğim fakat floresan aydinlatmaya döneceğim. Floresan Netten mi siparis versem yoksa istanbulda uygun yerler var mi. Yardımcı olursaniz sevinirim.

4. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Onur bey her işte bir hayır vardır. Ledler bozulmasa florasan sistemine geçmeyecektiniz. Florasanlara geçtikten sonra Led ve florasanlar arasında hangisinin daha verimli olduğunu sizden öğrenmiş olacağız. İstanbul içinde yanlış hatırlamıyorsam Eminönü civarında satılıyordu. İstanbulda oturan üyelerimiz daha net bilgiler verecektir.

5. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Eminönü nden almıştım ledleri 7 ay kullandım arıza yaptı 10 yıl ömür biçiyorlardı Eminönü nde hazir armatürler satıyorlar. elektirik malzeme leri satış yeri olarak Perpa geliyor aklima.

6. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Onur Bey İstanbul 'da yani suyun membasındasınız tabir yerinde ise. Eğer t5 floresan bulabileceğiniz yerler var ise ki rahat bulursunuz diye düşünüyorum direkt kendiniz alsanız daha iyi olur.

Tabi biz İstanbul 'u öyle hemen otobüse inbin rahat bulunabilir gibi düşünebiliriz sizin bulunduğunuz bölgelere yakın yerler değil ise dolmuş parasına kargo parası daha hesaplı ise kargo da alabilirsiniz.

865+840 veya 865+827/830 kombinasyonlarından birisine yönelebilirsiniz.

Toptan Elektrik Malzemeleri-Fiyatları
    bu sitede toptan fiyata veriyorlar ama iletişim bilgilerinden ulaşırsanız yeride uygunsa belki işinize yarar.

veya perakende satış yaptıkları siteden bakılabilir;
    http://www.elektrikpazar.com/T5-Floresanlar.html

7. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Çok teşekkür ederim hakan bey verdiginiz adresler cok isime yarayacak yarın nöbetçi yim hafta sonuna aydinlatmayi haletmeyi planliyorum.

8. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Ledler oksitlenme yapmış. Iki 39 w floresan eklicem 40 w Balant kullanacağım tanesi 5 tl den aldım. Aquastar ve gralux adedi 14tl bunlardan mi kullansam. Osmarin HQ bulamadım henüz.

9. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Onur bey bence HQ bulmaya çalışsanız araştırsanız HQ daha iyi olur.

10. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Onur Bey yukarıdaki mesajımı tekrar etmekle birlikte, fiyatı makul olsa da gün ışıklarını en pahalı alsanız bile (8 tl gibi) yarı fiyatına daha mantıklı geliyor.

Karar sizin tabii ki ama bence Amerika 2 defa keşfedilmemiş :)

Biz kullanıyoruz memnunuz sorun yok gayet başarılılar.

Balast olarak 40w balast hesaplı olsa da bir süre sonra floresanlarınızda kararma yapacağız için sizi floresan tarafında zarar ettirir ve gerçek verimini alamazsınız. Siz tavsiyem Osram, Philips veya tridonic Atco marka çift çıkışlı T5 balastlardan tercih etmenizdir. 40w çalıştırır çalıştırmaz değil ama günü kurtarırsınız.
    Eğer 39w floresan kullanacaksanız 2x24-39w QTP / HQ T5 balast almanız iyi olur.

11. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Hakan bey siz hangi balants i kullaniyorsunuz hem 21w hemde 39 w kullana biliyorsunuz bende öyle birşey alsam çok iyi olacak.

12. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Onur bey bendede Hakan beyde de 2 tip balast var 1.si 21 w floresanları calistiriyor. Diğer balast ise 39 w olan floresanları calistiriyor.2 farklı balast sayesinde hem 21 hemde 39 w floresanı aynı anda kullanabiliyoruz sizede tavsiye ederim.

13. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bora bey son kapak iyileştirmemde balastlarımı 39w lık yani 24-39w tipler ile değiştirmiştim. İleride 4x39w yaparım diye düşünmüştüm ki yakın bir zaman sonra öyle olacak inşallah. Şuanda 21w olanlar balasttan 24w olarak besleniyor ben geçici olarak böyle mecburen yaptım size tavsiye etmem.

14. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Bende yeni i 24-39w olan balastlardan aldım ispanya malıymış. elT marka 25 tlye aldım ama daha kurmadım. t8leride çalıştırıyor.

t836watt
    t830watt
    t818watt
    tc-L36watt
    tc-L18watt
    t539watt
    t524watt bunları çalıştırabiliyor .Bu elT balastlar.Wattına göre bir balast iki adet florasanıda çalıştırıyor.

15. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Uğur bey balastlar gönderdiği watt degerinin altındaki bütün floresanlari çalıştırıyormus diye duydum. Floresan da ileride sıkıntı yaratıyor.

Videolarini hayranlikla izlediğimiz ADA metal halide ampul kullaniyormus sizce nasil. Enerji tasarrufu yonunden kötü.

16. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Evet enerji yönünden çok yakıyor. Çünkü içinde 6 yada 8 adet olan florasanlar var ve 39 yada 54 watt fresanlar kullanılıyor bitkiler için belki iyi ama enerji yönünden tabiiki çok yakıyor maalesef :( Bu ADA metal halideler çok da pahalı bazılarının içinde artı halojen ampul kullanılıyor.Sizinde dediğiniz gibi çok yakıyor haliylen.

17. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Metal Halide ampuller yüksek ısı da yaydığı için mecbur kalmadıkça pek kullanılmasını tavsiye etmiyorum.

18. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Ben ilk başladığım zamanlarda aydinlatma ararken alıştım dakikalar içinde çok ısındı ates gibi oldu ufo gibi bişey hemen iade ettim :)

19. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Geçtiğimiz hafta komşumuzun düğününe gitmiştim akşamleyindi. Işıklandırmada metal Halide projektör vardı, ışığa gelen sinek ve kelebekler saniyeler içerisinde dumanlar içinde kayboluyorlardı düşünün.

20. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Hakan bey fena mı işte hem akvaryumu aydınlatır hem de sinekleri öldürür :)

Onur bey 4x39 florasana geçerseniz bitkilerinizi de daha yoğun ışık isteyen ve daha yavaş büyüyen bitkilerle değiştirebilirsiniz. Aksi halde haftada 1-2 defa budama yapmanız gerekir.

21. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ergün hocam fena olmaz ama sürekli kavurma kokusuna tahammül etmek zor olur sanırım :)

Hızlı büyüyen bitkilerle iyi ışık co2 ve iyi gübreleme bir araya gelince budama artık yıldırabiliyor, nasipse eylülde artık kurtuluyorum budamalardan inşallah tabii evdeki hesap çarşıya uyarsa.

22. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Hayırdır Hakan bey evdeki akvaryumu kaldırıp akvaryum dükkanı mı açıyorsunuz yoksa :) ?

23. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Uğur Bey mesajınızı geç gördüm, Rabbim nasip ederse ömrümüz vefa ederse ilerleyen zamanlarda aklımda var böyle bir proje.

Ben eğer aradığım bitki türlerimi bulabilirsem akvaryumdaki peyzajı değiştirmeyi planlıyorum, belki komple yeniden bir kurulum bile olabilir. Kararsız kaldığım bir nokta tabanı bozup bozmama yönünde.

Onur Bey ışıklandırma ile ilgili bir gelişme var mı?

24. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    şuan için ledleri kullanıyorum ledlerin yanına 2x39w eklicem piyasa araştırması yapıyorum ya perşembe yada cuma günü karaköye bakıcam uygun biryer bulursam burdan da paylaşırım istanbulda ikamet eden arkadaşlara yardımcı olur.

25. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Onur Bey balast ile ilgili sıkıntı yaşarsanız forumumuzda bununla ilgili paylaşım yapan arkadaşlarımız olmuştu hatrılıyorum bir arama yapabilirsiniz. Gerekirse tanıdığım Ankara 'da bir firma var oradan da temin edilebilir.

26. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Çok sağolun hakan bey ben bir bakayim duruma göre haberlesiriz. Floresan desteği ile çok daha iyi olacak.

27. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Ledlerin yanına 20 w tasarruflu lamba ile destek yaptım fotosentez inanılmaz arttı. Acaba 2 x 21 w mi eklesem.

28. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Onur Bey çok zor bitkilerle uğraşmam derseniz bence
    4x21w floresan da işinizi görür denemesi tarafımdan yapıldı. Ama fotosenteze heyecanlanıyorsunuz bu yüzden 2x21w + 2x39w çok daha iyi olur birde reflektör yaptınızmı tadından yenmez. Ben 4x21w ile baktığım bitkilere bakıyorum birde 2x21w + 2x39w haline bakıyorum arada çok fark var budamaktan bıktım artık.

29. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Bugün akvaryumun yerini değiştirmem gerekiyordu akvaryumu yeniden kurmak zorunda kaldım gerçekten çok zor iş akvaryumda hiç yüksekti yapmadım bir kaç kaya koydum ileride onlarida çıkartıcam şu berraklastiginda resim eklicem..

30. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Resimleri bekliyoruz Onur bey?

Sayfayı Paylaş