Çıraklık Eserim

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve onur tarafından 25/03/14 başlatılmıştır.

1. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Onur bey vazodaki bitki fikrine bayıldım.Bundan sonra budadığım bitkileri bu vazolara bende koyacağım :)
    Bu arada L144 serisi balıklar narin canlılardır.Size tavsiyem albino gold cüce vatozdur.Bende vardı 2.5 yıl kadar yaşadı hatta yavru bile aldım o balıklardan çok dayanıklılar diye bilirim.Ama şimdi akvaryumumda hiç balık kalmadı yeniden zamanla alımlar yapmaya başlıyacağım ama zamanı yayıyorum ve L144 ü bende denemek istiyorum bakalım olacak mı?Birde sadece saf kan full red veya saf kan moscow blue alıp beslemek istiyorum.

2. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Bora bey vazo güzel oldu boş vazolar güzel durmuyor :) bitkiler emers gibi büyürlerse daha güzel olacak. L144 lerin narin canlılar olduğunu daha önce söyleseydiniz bilmiyordum :) şarıl şarıl su değiştiriyorum potasyum veriyorum daha dikkatli olurdum 6 adet vardı 2 ölü 2 tanesi şuanda duruyor 2 tanede kayıp. su değişimlerinde suyu dinlendirip gübreyi de yeni eklediğim suda seyreltip vermeyi düşünüyorum. neden şişiyorlar anlamadım. insanlarda selüloz midede sindirilmez bağırsaklarda probiyotik bakteriler tarafından parçalanır parçalanırken bakteriler gaz çıkartı acaba bu balıkta da böylemidir.

3. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    L 144 Konusunda çok aşırı bilgiye sahip değilim. :( Bildiğim sadece narin yapılı ender bir tür olduğu :)
    Bu konuda sitemize üye Mehmet ALDEMİR adında bi abimiz var. Nicki ALDEMİRİM Kendisi DENİZLİ 'de Tropheus ve L144 üreticisidir.Ona Ö.M. ile soru sorarsanız size tam doğru teşhisi söyler.

4. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    çok teşekkür ediyorum Bora bey.

şimdi aldığım arkadaşı aradım da çeşme suyu kullanıyormuş fakat 3 gün beklemiş çeşme suyu akvaryumdaki suyu komple değiştirdiği de oluyormuş. su da ki kireç çok etkiliyormuş. L144 bakacakların dikkatine :) Mehmet beyde özel msj attım.

5. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    ışıklandırmayı arkaya aldım su seviyesini de 5 cm düşürdüm rotalalar yanıt vermeye başladılar arka plan çok ışıksız kalıyormuş eski resimlere baktığımda fark belli oluyor. ön plan bitkilerinde herhangi bir sorun yaşanmadı eski hızlarıyla devam ediyorlar.

6. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Maşallah diyelim o zaman Onur bey :)

7. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Onur bey Led'lerin en büyük sıkıntısı ışık verme açılarının çok dar olması. Bu eksikliği kapatmak için ışık eksik gelen kısma bir tane florasan ile destek olsanız nasıl olur acaba.

8. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    aslında bir sıra daha mı led alsam diye düşündüğüm oldu ilerleyen zamanlarda nasıl olacak duruma göre ek ışıklandırma almayı düşünüyorum.

9. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    akvaryuma 2 tane komando çöpçü aldım 4 tane siyah neon aldım. 4 neon 1 tanede beta 10 tanede kiraz karidesi eklemeyi düşünüyorum tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.

10. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Onur Bey Betta yı hiç bulaştırmayın bence.

11. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Bencede Onur bey Beta yı hiç o balıkların ve karideslerin yanına koymayın.

12. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    akvaryumcularda görmüştüm beta diğer canlılarla uyumluydu sıkıntı yaratır diyorsanız eklemem. her türden biraz eklemek istiyorum. neonlar çok hızlı yem yiyorlar lepisteslerin azı açıkta kaldı :)

13. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Benim görüşüm beta halsiz ve uyuşuksa petshop o balığı diğer balıkların içine salıveriyor.Zaten balığın kendine hayrı yok :) dolayısıyla başka baliklara zarar veremiyor.Ama sen baliklarina güzel bakarsın ve bu durumdada beta kudurur :) Başta karidesleri sağ bırakmaz. Hiç heyecan arama paranıda boşa harcama.Karides yetiştirmeni tavsiye ederim.

14. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    tamam bora bey beta almam. sabah uyandığımda çöpçüler bütün zemini karıştırmış akvaryumu bulanıklaştırmışlar bu böyle devam eder mi acaba yoksa iade etmeyi düşünüyorum oysaki çok sevimlilerdi.

15. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Devam edebilir Onur bey 1 hafta bekleyin ortama adapte olmazsa geri verin.İleride taban bitkilerinide sökebilir aklınızda olsun.

16. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    tabanda kullandığım micralar zeminde sağlam şekilde kök atmış durumdalar akvaryumcu zemin bitkilerini sökmezler dedi. suyuda bulandırdılar aklım karıştı gece boyunca kudurmuşlar.

17. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Onur Bey bir kural değil tabi ama petshop sahiplerinin hepsinin samimiyetine inanmamak gerek.

Aldığınız balığın işi bu zaten :) Ben bitkili akvaryumlarda beslenmesi taraftarı değilim. Saeler de bende çok sorun yapmışlardı, keza vatozlarda öyle.

18. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    o zaman bitki akvaryumunda zemin balığı bakmamak lazım bu gün çıkartıp gotüreceğim yerine neon tetra cinselerinden alacağım.

19. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Onur Bey bitkili akvaryumda zemin bitkisi var ise evet bakmamak mantıklı çünkü İllAllah dedirtiyorlar sökmede çok başarılılar :)

20. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Bu konuda Hakan beye katılıyorum.Taban bitkilerinin kökü zaten kıl gibi oluyor.Baliklarda zemini kurcaladıkça sökerler.Bence verebilirseniz geri verin.

21. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    bu resmi çekebildim hemen hemen her yerde aynı alg var alt kısmında toz alg oluşmuş gibi.

22. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Onur bey ne zaman oluştu? Daha önceden de varmıydı? Yoksa taban oynayıncamı oluştu? Sanirim tabanla alakali bir durum.Bence camları elle silin suyuda gün aşırı % 30 filan değiştirin.Gene gözlemleyin duruma göre gübre kesilebilir veya artırılması yoluna gidilir.Bu konuda Ergün ve Hakan bey daha kesin yorum yaparlar birde onların yorumunu almak lâzım :)

23. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    bayadır yaklaşık 4 haftadır var bir ara gün aşırı değişim yaptım olmadı. hızlı gelişmiyorlar co2 verince azalırlar diye düşündüm ama azalmadılar.

24. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    O zaman Akvaryumda bi dengesizlik var.Ben yeni bir durum sanıyordum. Dış filtreden ve camlardan başlayın herşeyi komple temizleyin.% 50 veya 60 su değişimi yapın. SIVI EXCEL de kullanmanız gerekebilir.

25. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Onur bey bakıyorum bakıyorum fakat bir türlü yosunları göremedim. Eğer filtre borusunun üzerindeki oluşumlar ise daha çok sakal yosununa benziyor. Gerçi odak noktası aşağıdaki bitki yaprakları olduğundan o kısım epey bulanık çıkmış. Fotoğraf makinesini makro moduna aldıktan sonra odak noktasını da iyi ayarlamak gerekiyor. Yoksa daha uzak bir noktaya odaklama yapabiliyor.

26. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Onur bey gecmis olsun.arkadaslar besin eksikligi gibi geldi bana yapraklarda delinme sararma ve solma var sanki .onur bey birde isik duzeninde degisiklik yaptiniz mi bu aralar zaman acisindan yani

27. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    pekala yeni resimler ekliyorum birazda foto konusunda çok kabiliyetli değilim :) melih bey ışıklandırmada değişiklik yaptım fakat öncesinde de vardı bu sorun çöpçüler zemini karıştırınca sanki daha da çoğaldılar yada alglerin üstü tozlandı diye ortaya çıktı herhalde.

28. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Dibi çöpcüler karıştırınca biraz daha artmış olabilirler.Bence filtre dahil güzel bir temizlik yapın. Bana kalırsa tankınız da bir dengesizlik var eğer önüne geçmezseniz dahada yayılabilir.

29. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28

bugün bir temizlik yapayım öyleyse bitki yapraklarında da var elle temizlenmiyor yüzeyden ayrılmıyorlar yaprağın içine kök salmış sanki :) camları kartla kazıyorum geçiyor ama sonra yine başlıyor. akvaryumun tam resmini kokuyorum birde.

30. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Bu sefer çok daha iyi bir foto yakalamışsınız. Fotodan anlaşıldığı kadarı ile fuzz alge benziyor. Yalnız camlarda oluşması ile ilk defa karşılaşıyorum. Bu da bariz bir besin eksikliği olduğunu gösteriyor. Oysa tankın genel fotosuna bakınca bitkilerin oldukça iştahlı olduğu gözüküyor. Belki de bitkiler iştahlı şekilde büyüme aşamasında olduğundan sudaki besin tamamen tükenmiştir. CO2 verdikten sonra bitkilerin büyümesinin tamamen durması da bu yüzden olabilir. NPK ve mikro elementleri ne şekilde kullanıyorsunuz.

Sayfayı Paylaş