Yeni hightech akvaryumum icin tavsiye

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve Nedim tarafından 27/10/16 başlatılmıştır.

1. Nedim

Nedim Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    Ergün bey akvaryum duzenini tutturmam icin zeytin bitkisi vermistiniz.ust dallarinda hafif sararma ve givdesinde biraz egilme basladi.ne yapmamiz gerekiyor bu durumda.

Yönetici tarafından son düzenleme: 31/12/16

2. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Nedim bey zeytinin yakın çekim fotosunu atabilir misiniz?

3. Nedim

Nedim Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    Bu sekilde.birde artik potasyum eklemeye baslasam nasil olur acb.

Ekli Dosyalar:

4. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Nedim bey Fotoğraf çekerken Ev yani parlaklık ayarını kısıp çekerseniz yansıma yapar ve odaklanma iyi olur.

5. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Fotoğraf net olmadığı ve parlama yaptığı için birşey anlamak mümkün değil. Daha net bir resim çekebilirseniz çok iyi olur. Uç yapraklardaki sararma demir eksikliğinden ya da nitrat tükendiği için olabilir.

6. Nedim

Nedim Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    Koseye birde kok ekledim son olarak.monte carlolari ekleyeli 5 gun oldu.diger bitkiler 2 hafta oldu gubrelemeye baslamaliyim sizce?

Ekli Dosyalar:

7. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Nedim bey bitkilerin alt yada üst yaprakların herhangi bir bozukluk ya da sararma görüyorsanız gübreleme vakti gelmiş demektir. Net bir şekilde yakın çekim foto eklebilirseniz biz de bitkilerin durumunu değerlendirebiliriz.

8. Nedim

Nedim Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    Telefon iyi cekmiyor yakindan.ust yapraklar full yesil gibi sp japanlarda var biraz kararmalwr onlarda eski yapraklar.yeni yapraklar guzel cikiyor.bu arada yati koku koydum bugun sabah dun aksam butun bitkilerim fotosentez yapiyordu bugun hicbirinden kabarcik goremiyorum.

9. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Bitkilerde herhangi bir bozulma yoksa bir kaç gün daha gübreleme yapmasanızda olur. besin eksikliği oluşursa zeytinin eski yaprakları bozulmaya başlar .

10. Nedim

Nedim Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    Monte carlo gelisimi ve diger bitkilerin gelisimi iyi durumda fakat son 3-4 gundur kahverengi alg olusumu cok hizlandi.kiraz karides sae ve cuce vatoz eklemeyi dusunuyorum.ayrica 3 gunde bir %50 su degisimi.ne tavsiye edersiniz?

11. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Kahverengi yosunun adı diatomdur. Azot döngüsü henüz oturmamış akvaryumlarda oluşur ve çok hızlı bir şekilde bitkileri kaplayarak ışıksızlıktan ölmelerine neden olabilir. Bu sorunu atlatmak için 3-5 adet cüce vatoz eklemeniz yeterli gelecektir.

12. Nedim

Nedim Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    Bitkilerin son hali dun 4 tane cuce vatoz ekledim 2-3 cm boylarinda.su degisimini sikladtirdim ve 1 defa yarim doz remalgea kullandim diatomu ortadan kaldirmak icin.
    Ayrica tunc yasmutun sivi gubre setini almistim.demir,fosfat,nitrat,potasyum ve mikro element gubreleri.ben hepsinden belirtilen oranlarin yarisini uyguluyordum.tecrubeli bi arkadas nitrat ve fosfati hic kullanma demiri arada bir potasyum ve mikro element kullan yeterli dedi.olusan diatom ve kahverengi alglerin bu yuzden olustugunu belirtti.
    Bende sadece potasyum ve mikro element kullaniyorum suan sadece.

Ekli Dosyalar:

13. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Nedim bey diatomun sebebi gübreler değil. Diatom nitriti besin silikatı da kabuk olarak kullanan bir bakteri çeşididir. Cüce vatozlar kısa sürede bunları yiye yiye bitirir. Ayrıca yosun ilacı kullanmayın. Zaten bunlar yosun değil.

Diğer arkadaşınız kim ise söylediği çok komik. Çeşme suyunuzdan yüksek miktarda nitrat ve fosfat gelmiyorsa birkaç besin vererek bitki yetiştirmek pek mümkün değildir. Ayrıntılı bir şekilde bilgi alabilmek için Bitkili Akvaryumda Gübreleme ve Akvaryum Bitkilerinin Gelişimini Önleyen Faktörler isimli makalelerimi okumanızı tavsiye ederim.

Nedim ve hedayse bunu beğendi.

14. Nedim

Nedim Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    Tankin son hali iyi durumda.diatom sorunu halloldu fakat monte carlo larin rengi eskisi gibi degil ve bazi bolgelerde erime var acb. Neden olmus olabilir bu sorun.

Ekli Dosyalar:

15. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Nedim bey diatomdan kurtulmanıza sevindim. Monte carlo'ların yakın çekim fotolarını ve haftalık gübreleme programınızı yazarsanız daha iyi yorum yapabiliriz.

16. Nedim

Nedim Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    Hafta iki kez %30 su degisimi ve su degisimi sonrasi potasyum ve mikro element yarim doz.demir haftada bir defa yarim doz.fosfat ve nitrat kullanmadim son 1 haftada.

Ayrica: yeni led armaturum geldi ebaydan.tank 60 lt.mevcut armsturum 24 watt beyaz ve az miktarda icinde mavi led. Yeni gelen led armatur 39 watt mavi kirmizi yesil ve beyaz ledler var icinde.ledleri beyazi kapatip renklileriacabiliyorum ve ledlerin isik gucunu ayarlayabiliyorum nasil kullanmami tavsiye esersiniz.
    Son olarak yeni bir regulator ve selenoid edindim.aydinlatmayla birlikte co2 basliyacak.isiklar kapandiginda co2 de duracak.bu sekilde daha uygun olur degilmi ve sn. Kac damla onerirsiniz gunde 6 saat co2 acik kalacagini dusunursek.

Ekli Dosyalar:

17. Nedim

Nedim Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    Ayrica bu problem sadece monte carlolarda var diğer mikra rotala stargrass sp. Japan bunlarda bi sıkıntı gorunmuyor.

Yönetici tarafından son düzenleme: 27/11/16

18. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Muhtemelen nitrat eksikliği vardır. Bitkiler için gerekli olan tüm besinleri düzenli bir şekilde vermeniz gerekiyor. Haftada 3 defa bitkili akvaryumda gübreleme isimli makaledeki oranların yarısı kadar gübre eklemenizi tavsiye ederim.

Co2'yi tam olarak ayarlamak için ph metre ve mümkün ise birde kh testine ihtiyacınız var. Ancak ph-kh tablosuna bakarak CO2 miktarının az veya çok olduğunu anlayabilirsiniz.

19. Nedim

Nedim Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    Ph controller fiyatlari cok yuksek.potasyum demir nitrat ve fosfat gibi su degerlerini olcebilecegim fiyati ucuk olmayan tavsiye edebileceginiz test urunu var mi bildiginiz.
    Co2 indicator diye bi urun var tavsiye edermisiniz.

20. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Şimdilik ph controller'a gerek yok. Dijital ph metre işinizi görür o da ebay, aliexpress gibi sitelerde 5-6 dolara bile satılıyor. Dijital ph metre ile birlikte dijital tds metrede alırsanız iyi olur.

Forumda api marka test kitlerini yurt dışından nasıl getirttiğimizi bulabilirsiniz. Hem fiyatı daha uygun oluyor hemde ölçüm adeti çok fazla oluyor.

21. Nedim

Nedim Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    Aydinlatma ile ilgili tavsiyeniz nedir.60 lt.tankim icin 39renkli renk ayari mevcut+24beyaz watt led armaturum var hangilerini kullansyim.

22. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Led aydınlatmanın Lümen değeri yazıyor mu? yazıyorsa 3x24w t5 florasanın Lumen değeri ile karşılaştırın.

23. Nedim

Nedim Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    Bu firca brush alg diye geciyor galiba.sadece monte carlo larin uzerinde bulunuyor.bunun olusma sebebi sizce nedir ve bundan nasil kurtururum. Aydinlatmam 6 saat gubreleme belirtilen degerlerde.co2 stabil indicator a gore veriliyor.su degisimi %40 haftada 1.canli yogunlugu az.yeni kurulumu degistirdigimden bu yana bu problem mevcut 25 gun oldu.aydinlatma ortalama 40watt smd led 6500 lumen.

14831290636301850764149.jpg

24. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Merhabalar, imzanıza ad soyad ve şehir bilgisi girebilirseniz size daha rahat hitap edebiliriz.

Su değerlerinizle ilgili bize biraz bilgi verebilirseniz daha rahat yardımcı olabiliriz, ph - tds - nitrat - fosfat - demir gibi.

Kullandığınız gübreler ve dozlama oranlarınızı da yazarsanız bir değerlendirelim.

Bitkici bunu beğendi.

25. Nedim

Nedim Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    Su degerlerini herhangi bir olcum metoduyla olcmuyorum.tunc yasmutun sivi gubrelerini kullaniyorum. Haftada 3 defa gubreliyorum.potasyum 15ppm, fosfat 0,4 ppm, nitrat 0,5 ppm, demir 0,4 ppm, micro pro element haftada 3 defa 50lt icin 5ml. Olarak dozluyorum.co2 isiklar yanmadan 2 saat once calisiyor, isiklar sonmeden 2 saat once kapaniyor ayarli priz ile.isiklar yandiginda drop checker yesil oluyor.isiklar kapanmadan once hafiften sariya donuk halde oluyor drop checker.

26. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Drop checker sarida dusuk co2 demek ise 2 saat once degil 1 saat once gibi co2 kapatirsaniz daha iyi olacaktir.

27. Nedim

Nedim Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    Dropchecker larin hepsinde mavi dusuk, yesil normal , sari yuksek co2 anlamına geliyor.

28. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    O zaman verdiginiz co2 yi biraz dusurebilirsiniz

29. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Nitrat 0.4ppm e göre dozlama yapıyorsunuz bu oran oldukça düşük 10ppm civarı dozlayın.

Bitkici bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş