Betta balığımın kuyruğu kesik ve beyaz benek hastalığı var

Konusu 'Hastalıklar ve İlaçlar' forumundadır ve Phos tarafından 14/02/21 başlatılmıştır.

  1. Phos

    Phos Yeni Akvarist

    Katılım:
    13/02/21
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Merhabalar, 1 hafta önce 20 litrelik bir akvaryuma erkek bettamı aldım, akvaryumun içerikleri: siyah hagen kum, 1 sahte bitki, 3 adet sahilden topladığım sivri olmayan taş (kaynattım.), ısıtıcı ve şelale filtrem var ayrıca akvaryumdaki diğer balıklar: 2 adet çöpçü, 2 adet vatoz. Bettam ilk 2 gün gayet mutluydu sonra sol camda birşey mi fark etti, kendini mi görüyor anlamadım zamanının çoğunu sol cama saldırarak ve bir aşağı bir yukarı yüzerek geçirmeye başladı. Ayrıca 2 gün önce üst yüzgecinde kesik fark ettim, bugün ise kuyruğunun birkaç yerinde kesikler var. Kuyruk erimesine benzemiyor ama emin değilim. Ve en son olarak kafasının üst kısmında beyaz bir benek gördüm bugün. Haftalık su değişimini yapıyorum 26 derece içme suyu ile ayrıca akvaryum da 26 derece. Lütfen yardımcı olun.
     

    Ekli Dosyalar:



  2. hedayse

    hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

    Katılım:
    30/08/13
    Mesajlar:
    7.906
    Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İşçi
    Bulunduğu Yer:
    Konya Beyşehir
    Merhaba geçmiş olsun, en yakın petshoptan betta yaralanması için bir ilaç sorarsanız iyi olur. Akvaryumun etrafında karanlık olup camı yansıma aynalama yaptıracak birşeyler var ise uzaklaştırın, tank içinde sürtünme ile yaralanabileceği malzemeler varsa çıkartın.
     


  3. Bitkici

    Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

    Katılım:
    25/10/13
    Mesajlar:
    4.978
    Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    Bulunduğu Yer:
    Aydın/Nazilli
    Plastik bitkilerin köşeleri sivri gözüküyor yüzgeçlerini oraya taktırmış olabilir.
     
    hedayse bunu beğendi.


  4. furkancan

    furkancan Yeni Akvarist

    Katılım:
    15/04/21
    Mesajlar:
    7
    Beğenilen Mesajları:
    6
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Acil Tıp Teknisyeni
    Bulunduğu Yer:
    SAMSUN
    Merhaba. Beta' nız çok güzel. Sağlıklı hobiler dilerim. Durumunuza gelecek olursak Beta' lar genellikle yüzey yaralanmalarına ve dış parazitlere karşı dirençli balıklar. Olası bir bakteriye karşı ilk aşamada karşılaşacağınız belirtiler iştahsızlık ya da mutsuzluk değil o yüzden.
    Vitamin eksikliğini veya stresin kısa dönem etkilerini yine mukoza üzerinde gösterebiliyorlar. Desteklemek amacıyla B vit. (Bemiks ampul) alıp yemlerine 1-2 damla damlatıp Bvit takviyesi yaparsanız çok faydası olacaktır.

    Beyaz benek hastalığının en yaygın semptomlarından biri (fotolarınızdan anladığım kadarıyla ilk semptomları gösterme evresinde olabilirsiniz.) sürtünme refleksidir.
    Gözlemlerinizde taşlara camlara sürtünme refleksi görüyorsanız direkt olarak ek semptom görmeden ısıyı 30-31°C seviyesine çıkartıp akvaryum ışığını kapatın.
    Balığınızda sürtünme var mı? Cevabınıza göre BETA'lar beyaz benek tedavisi ile alakalı nacizane deneyimlerimi aktarırım.
     
    hedayse bunu beğendi.


Sayfayı Paylaş