Hava Motoru ve Dalga Motoru Karşılaştırması

Konusu 'Akvaryum İle İlgili Tavsiyeler' forumundadır ve Nuri-3434 tarafından 16/01/20 başlatılmıştır.

  1. Nuri-3434

    Nuri-3434 Yeni Akvarist

    Katılım:
    27/08/19
    Mesajlar:
    22
    Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    3
    Merhaba Forumdaşlar :)

    Tankımı kuralı çık olması ve yavaş yavaş malzemelerimi tamamlıyorum. Şimdiye kadar dış filtremi şelale şeklinde kullanarak balıklarıma oksijen sağlıyordum. Balıklarım cichlid olduğundan bu durum onların da hoşuna gidiyordu. Fakat ses rahatsız etmeye başladı. Siz değerli forumdaşlarıma danışmak ve bilgi konusunda benim gibi olanlar için kaynak olması için bu başlığı açıyorum. Sorum şu olacak;

    Akvaryuma oksijen sağlamak için, dalga motoru ve hava motorunun fayda/zarar etkileri hakkında bilgi sahibi olan var mıdır?

    Saygılarımla :)
     


  2. ışıkizi

    ışıkizi Başarılı Akvarist

    Katılım:
    30/10/19
    Mesajlar:
    257
    Beğenilen Mesajları:
    249
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Elektronik
    Bulunduğu Yer:
    Lüleburgaz
    Dalga motorunun oksijen sağlayacağını sanmam . Dalgamotoru derken sirkulasyon motoru olan dalga motorundan bahsediyor iseniz. Bu motor bir pervane ile suyu sirkule eder. Yüzeydeki suyu karıştıracak şekilde kullanılması halinde oksijene faydası olur. Ancak ses açısından dış filtrenin sesini aratır o zaman. En mantıklısı sessiz bir hava motoru kullanmak. Kaliteli markaların sıfır sese yaklaştığını söyleyebilirim. İkinci kalite ürünler bile oldukça sessiz olabilmekte. Çift çıkış seçenekli olanlar aynı zamanda daha az titreşim üretirler. Bu bağlamda yinede titreşim var olacağından ağır modeller tercih edilmeli. Dalga motorları için diğer bir husus ise ciklet türü balıkların çokta seveceği bir şey olmadığıdır. Bu tür cihazların çıkış sebebi deniz akvaryumlarında resifleri ,canlı kayaları ,üzerilerindeki anemonları canlı tutmak amaçlı.
     
    Nuri-3434 bunu beğendi.


Sayfayı Paylaş