Akvaryum'da yosun ile mucadelede etkili olan turler ile ilgili videom, umarim begenirsiniz. Saygilar, www.youtube.com/watch?v=UssfMkq8GQc
Teşekkür Ederim Cüce Vatoz Ordusuna Yeni Bir Team ekleyeceğim Zebra Ve Otocinclus Peki 200 Litrelik Tanka Kaçartane Zebra ve Otocinclus eklemem iyi olacaktır.
Tahsin bey, buna karar vermek icin Akvaryumun bitki yogunlugu, Gubre kullanim periyodu, co2, isik ve su degisimi periyodu nu goz onunde bulundurmak gerekli. Sanirim 7-8 zebra salyangoz ve 10 adet Otocinclus kafi gelecektir, bir ayin sonucunda, akvaryumun durumuna gore bu sayilari degistirebilirsiniz.
Selam erkut bey tanklarınız harika bunun yanısıra beni mest eden suyunuzun berraklığı.Bunun için ayrı bir çaba gösteriyormusunuz
Merhaba Melih bey, Butun olay herzaman soyledigim gibi Filitre ve akvaryum taban topraginda olusan yararli bakteriler! Su anda Taiwan karides ve kristal karides tanki haricindeki tanklarimda yuzey temizleyici kullanmiyorum, Bitki yogunsa ki bitkilerinde suyun temizligine katkisi buyuk, Bahsettigim bakteri yogunluguna zarar vermeyecek oranda yapilacak periyodik su degisimleri ile bu berrakligi yakalamak kolay! Yani cok basit bir ornek ile Eger %30-40 su degisimi yapacaksaniz ayni gun filitreyi temizlememeniz gerekir(benim tavsiyem en az 2 hafta ara verin bu surede taban topragi ve suda yeterince bakteri olusmasi icin) yada sadece suyun altinda filitre malzemesini durulamalisiniz ! Kaynar su yada kimyasal kullanarak bu bakteri kolonisine ( filitre malzemesi uzerine konclanmis olan) zarar verirseniz suda beyazlama yada yesillenme olarak goreceginiz yosun yogunlasmasini tetiklersiniz.. Saygilar,
Suyu kaç günde bir ve %kaç oranda değişim yapıyorsunuz acaba. Filtreyi nekadarda bir temizliyorsunuz ve nasıl temizliyorsunuz. Kimyasal falan kullanıyor musunuz . . Biraz fazla oldu ama kusura bakmayın..)) Teşekkürler...
Su degisimi haftada 1 kere %30-40 - Karides tanklarinda %20 Filitre: Eheim 2217 4-5 ayda birtemizliyorum icine koydugum fiber pamuk yiginini yeniliyorum diger malzemeyi citilemeden ( su normal sicaklikta) suyun altinda silkeliyorum.Hortumlari eger yosun olusumu baslamis ise, sise fircasi ile temizliyorum. ( karides tanklarinda 2 ayda bir ) Kimyasal? Asla!!!
Teşekkürler Erkut bey bunlara biraz daha dikkat etmek lazım demekki.Balık yogunlugum vardı onun için %40 hatta bazen %50 değişim yapıyordum.Balık yogunluğumu azalttım artık %30 yapmayı düşünüyorum.
Anladım Erkut bey Verdiğiniz bilgiler İçin Çok Saolun Demekki ilk Etapta Dediğiniz Miktarda Alım yapacağım Ah birde şu Zebra Salyangozlardan bulabilsem koca istanbulda
çok teşekkürler bilgi için sağ olun. herhangi bir ilaç kullanımı yapmıyorsunuz değil mi su berrablaşması için. kullandığınız ilaçlar nelerdir acaba sıvı gübre misket gübre gibileri de dahil yazarsanız sevinirim.
Burak bey hicbir ilac kullanmiyorum suyu berraklastirmak icin..Tropica firmasinin demir agirlikli sivi gubresini kullaniyorum..