Boyut Boy*En*Yükseklik (cm): 40 x 32 x 28 cm Kapasite (Net): 30 litre net Bitki Türleri: Eleocharis sp. 'Mini' Beslenen Canlılar: Henüz yok Filtrasyon: Tetra ex 400 dış filtre Işıklandırma : Dennerle Scapers Led 11w ve 15w (900/1000 Lumen) Işıklandırma Süresi ve Düzeni: 6 saat aralıksız Su Değişim Oranı ve Aralığı: Haftalık %50 Kullanılan Yemler: Gübre Çeşitleri: Estimativ index metodu toz karışım Macro/Micro Gübreleme Periyotları: Co2 - Saniye / Kabarcık : 500gr Tüplü sistem 7/24 açık Kullanılan Düzenleyiciler / İlaçlar: Açıklama:Merhaba arkadaşlar uzun bir aradan sonra yeni sade bir kurulum ile tekrar aranızdayım. Sade bir kurulum yaptım. Umarım beğenirsiniz. Tank şuanda ikinci haftasını doldurmak üzere. Herşey yolunda gidiyor en azından şimdilik. Ilerleyen zamanlarda kaya üzerinde moos uygulaması yapacağım. Herkese iyi hobiler dilerim. Son foto dün çekmiştim. Digerleri ilk günden.
Özgür bey önceki kurulumlarınıza göre oldukça sade ve ilginç bir peyzaj olmuş. Ortadaki kayanın konumu ve şekli dikkat çekici gözüküyor. Bitkiler tabanı kaplayınca oluşacak görüntüyü merak ediyorum.
Aslında evet ilk bakış da sade tuhaf görünüyor. Dediğim gibi ilerleyen zamanlarda kaya üzerine ufaktan değişiklik yapmayı düşünüyorum. Tank otursun hep birlikte göreceğiz....
Özgür bey hayırlı olsun, bir kaç noktaya repens ilavesi yapsanız çok daha hoş olurdu diye düşünüyorum.
Merhaba arkadaşlar bir iki haftadır diatom kahverengi toz yosunu ile uğraşıyorum. Karides,nerite ve otocat ile bastırmaya çalışıyorum bayağıda etkilide oldum. Yeni hızlı gelişen bitkiler ekledim. Sol arka köşeye ludwigia sp. süper red Sağ arka köşeye rotola sp. corolota Kaya önüne rotola bonsai ekledim. Suyum biraz bulanık durumda.Sanirim ya bakterilerden yada toz yosundan düşünüyorum. Filtreyi biraz kıstım sirkülasyonu yari yarıya düşürdüm. Gübreleme ise EI index devam ediyor.
Özgür vey diatomu kafaya takmayın yosun yiyiciler diatomu severek tüketeceklerdir. Bu süreç içerisinde bol su değişimleri yapmaya devam edin ki akvaryumunuzdaki amonyak ve nitrit miktarı düşsün.
Kusura bakmayin gecikmeden dolayı. Biraz işlerim yoğun. Su değişimimden sonra.Suyu test ettiğimde Amonyak olsun nitrit olsun sıfır oranda çıktı. Nitrat.fostat ve demirde neredeyse sıfır. O günden beri gübreleme yapmıyorum. Fakat ph gh testinde gh i ölçemedim ph 6,7 cıktı sanırım. Tabloya göre renk 6,5-7 arası bir renkti. Dediğim gibi ama gh olmadı bir türlü damlaları attıkça rengi değişmedi sıvının. Akvaryum suyunu bir türlü anlamadım sis bulutu gibi daha çok diplerde var gibi.Yukarı doğru ışık arttığından göremiyorum bulanıklığı. Resimlerde pek belli olmuyor. Geçen hafta daha çoktu. Diatom süreci bitti gibi.Suyun bulanıklığı gübreden kaynaklı olabilirmi acaba.
Özgür bey amonyak ve nitrit 0 çıkması zaten diatomun artış sürecinin geride kaldığını gösteriyor. Bundan sonra peyzaj üzerinde yoğunlaşabilirsiniz.
Işıklar Dennerle Scapers Led 11w ve 15w lık versiyonlar. Yurtdışında ikamet etmekteyim. Bu ışıklar artık üretmiyor Dennerle firması bildiğim kadarıyla.
Bende böyle bir akvaryum kursam ne güzel olurdu ama gübre ,yosun derken gözüm korkuyor fakat yapan arkadaşları canı gönülden tebrik ediyorum
Gübreden gözünüz korkuyor ise peşinden zaten yosun gelir. Yapılan bir hata da gübrenin ışığın yosun yaptığı. Oysa besin dengesizliğinde yosun oluyor.