Boyut Boy*En*Yükseklik (cm): 90x50x50 Kapasite (litre): 220 Beslenen Canlılar: Lepistes, Kılıç kuyruk, Neon tetra, Cae, Sae, Sarı garra rufa, Elma salyangoz Bitkiler:Tütün, Gül, Zeytin, crypto wendti mi oya, barclaya longifolia red bulp, crypto wendti brown , Sagittaria Platyphylla, heteranthera, Hygrophila pinnatifida Filtrasyon: Astro 2208 dış filtre Işıklandırma Floresanları: 2x39 w. Aquastar, 2x39 w. Grolux Işıklandırma Süresi ve Düzeni:Günlük 2x4 saat Su Değişim Oranı ve Aralığı: Haftada %20-30 Kullanılan Yemler: Pul yem, Sarımsaklı Yem Gübrelemeotasyum: Nitrat:yok Fosfat:yok Demir: var Mikro element:yok Kullanılan İlaçlar: Yok Merhaba arkadaşlar sonunda yeniden kurulumu bitirdim ve siz değerli arkadaşlara sundum. Zeminde doğadan topladığım kil ve toprakla karışım hazırladım ve tabana serdim. Üzerine yine ırmak yatağından elenmiş kum ve lav kırığı kullandım kayalar ise bir bölümü dereden toplama bir bölümü ise bahçe dekorasyon satışçısından alındı. Bitki dağılımını beceremediğimi düşünerek sizlerin değerli önerilerinizi bekliyorum.
Video çekimi Evet arkadaşlar gübre konusunda seachem genel iz element gübresi bulamadım. sanırım ithalat koşunda sıkıntı varmış önerebileceğiniz gübre konusunda desteklerinizi bekliyorum. AKVARYUM | İzlesene.com
Ferhat bey yeni kurulumunuz hayırlı olsun. Bitki seçimleriniz güzel gözüküyor. Yalnız florasan seçiminde bir hata yapmışsınız coralstar bitki akvaryumu için uygun bir secim değil. Onları çıkarıp 865 kodlu beyaz florasan takmanız çok daha iyi olur. Kayalar ve kuma tuz ruhu testi yapmışmıydınız?
Hayır yapmadım. bir müddet kaynatıp permasolla yıkadım sadece. Ayrıca çok çok özür dilerim coralstar yazmışım qrolux kullanıyorum. Sizlerden özellikle gübre konusunda destek bekliyorum. Seachem ithalat yapılmıyormuş onun yerine JBL FERROPOL BİTKİ GÜBRESİ İz elementlerle sıvı komple gübresini düşünüyorum.
Ferhat Bey kurulumunuz hayırlı olsun, ışıklandırmanızın süresini fasılasız 6 saate çekmenizi ve 2x39w olarak şimdilik aydınlatma yapmanızı tavsiye ederim. Bitki miktarınız az görünüyor, artırısanız ilk kurulumda faydalı olacaktır, gübreleme için henüz acele etmeyinilerleyen günlerde bitkiler adaptasyonu atlatmaya başlayınca gübrelemeye başlarsınız. Bütün npk + demir + mikroelement gübreleriniz hazırda var mı? yazmışsınız ama var yok anlayamadım?
Hayır sadece demiz var o yüzden sizlerden destek bekliyorum. seachem iz element genel kullanım alayım dedim piyasadan çekilmiş öneri bekliyorum.
Ferhat bey kayalarınız renginden dolayı mermer ya da kalsiyum karbonatlı gibi gözüküyor. En azından bir iki tanesini sudan çıkarıp kuruttuktan sonra bir salınım testi uygulayın. Eğer köpürme olursa yolun başındayken kayaları değiştirirsiniz. Mikro element gübresi konusunda çok alternatif var. Markalı ürünler alabileceğiniz gibi Tunç Sönmezoğlu ya da Göktürk Seyhan'ın ürettiği gübrelerden de alabilirsiniz.
Ferhat Bey su yüzeyinde çok fazla hareketlenme var bence biraz azaltın co2 yi ortama kaçırmayın derim.