Yeniden kurulum

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve Ferhat tarafından 06/06/15 başlatılmıştır.

1. Ferhat

Ferhat Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    8
    Boyut Boy*En*Yükseklik (cm): 90x50x50
    Kapasite (litre): 220
    Beslenen Canlılar: Lepistes, Kılıç kuyruk, Neon tetra, Cae, Sae, Sarı garra rufa, Elma salyangoz
    Bitkiler:Tütün, Gül, Zeytin, crypto wendti mi oya, barclaya longifolia red bulp, crypto wendti brown , Sagittaria Platyphylla, heteranthera, Hygrophila pinnatifida
    Filtrasyon: Astro 2208 dış filtre
    Işıklandırma Floresanları: 2x39 w. Aquastar, 2x39 w. Grolux
    Işıklandırma Süresi ve Düzeni:Günlük 2x4 saat
    Su Değişim Oranı ve Aralığı: Haftada %20-30
    Kullanılan Yemler: Pul yem, Sarımsaklı Yem
    Gübreleme:potasyum:
    Nitrat:yok
    Fosfat:yok
    Demir: var
    Mikro element:yok
    Kullanılan İlaçlar: Yok
    Merhaba arkadaşlar sonunda yeniden kurulumu bitirdim ve siz değerli arkadaşlara sundum.
    Zeminde doğadan topladığım kil ve toprakla karışım hazırladım ve tabana serdim. Üzerine yine ırmak yatağından elenmiş kum ve lav kırığı kullandım kayalar ise bir bölümü dereden toplama bir bölümü ise bahçe dekorasyon satışçısından alındı.
    Bitki dağılımını beceremediğimi düşünerek sizlerin değerli önerilerinizi bekliyorum.

Ekli Dosyalar:

2. Ferhat

Ferhat Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    8
    Video çekimi

Evet arkadaşlar gübre konusunda seachem genel iz element gübresi bulamadım. sanırım ithalat koşunda sıkıntı varmış önerebileceğiniz gübre konusunda desteklerinizi bekliyorum.

AKVARYUM | İzlesene.com

3. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Ferhat bey yeni kurulumunuz hayırlı olsun. Bitki seçimleriniz güzel gözüküyor. Yalnız florasan seçiminde bir hata yapmışsınız coralstar bitki akvaryumu için uygun bir secim değil. Onları çıkarıp 865 kodlu beyaz florasan takmanız çok daha iyi olur. Kayalar ve kuma tuz ruhu testi yapmışmıydınız?

4. Ferhat

Ferhat Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    8
    Hayır yapmadım. bir müddet kaynatıp permasolla yıkadım sadece. Ayrıca çok çok özür dilerim coralstar yazmışım qrolux kullanıyorum.
    Sizlerden özellikle gübre konusunda destek bekliyorum. Seachem ithalat yapılmıyormuş onun yerine JBL FERROPOL BİTKİ GÜBRESİ İz elementlerle sıvı komple gübresini düşünüyorum.

5. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ferhat Bey kurulumunuz hayırlı olsun, ışıklandırmanızın süresini fasılasız 6 saate çekmenizi ve 2x39w olarak şimdilik aydınlatma yapmanızı tavsiye ederim.

Bitki miktarınız az görünüyor, artırısanız ilk kurulumda faydalı olacaktır, gübreleme için henüz acele etmeyinilerleyen günlerde bitkiler adaptasyonu atlatmaya başlayınca gübrelemeye başlarsınız. Bütün npk + demir + mikroelement gübreleriniz hazırda var mı? yazmışsınız ama var yok anlayamadım?

6. Ferhat

Ferhat Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    8
    Hayır sadece demiz var o yüzden sizlerden destek bekliyorum. seachem iz element genel kullanım alayım dedim piyasadan çekilmiş öneri bekliyorum.

7. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Ferhat bey kayalarınız renginden dolayı mermer ya da kalsiyum karbonatlı gibi gözüküyor. En azından bir iki tanesini sudan çıkarıp kuruttuktan sonra bir salınım testi uygulayın. Eğer köpürme olursa yolun başındayken kayaları değiştirirsiniz. Mikro element gübresi konusunda çok alternatif var. Markalı ürünler alabileceğiniz gibi Tunç Sönmezoğlu ya da Göktürk Seyhan'ın ürettiği gübrelerden de alabilirsiniz.

8. Ferhat

Ferhat Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    8

9. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ferhat Bey su yüzeyinde çok fazla hareketlenme var bence biraz azaltın co2 yi ortama kaçırmayın derim.

Sayfayı Paylaş