Boyut Boy*En*Yükseklik (cm): 1 metre standart bombeli Kapasite (litre): 130 lt civarı Beslenen Canlılar: lepistes Filtrasyon: tetra ex 700 yeni seri Işıklandırma Floresanları: 39 wattlık daylight, grolüx, aquastar Işıklandırma Süresi ve Düzeni: 3-4-3 olacak Su Değişim Oranı ve Aralığı: henüz yapmadım Kullanılan Yemler: ev yapımı Gübreleme: henüz yapılmadı Kullanılan İlaçlar: henüz yok Sevgili arkadaşlar, zaten kurulu olan akvaryumlarımı Hakan abinin taban kurulumu sistemiyle yeniden düzenlemek için kolları sıvadım. Kendi bitkilerim ve Hakan abinin göndermiş olduğu ormanla yeni kurulum yapıyorum. Şimdilik sadece Hakan abinin hediye ettiği bitkilerin fotolarını yükleyeceğim. Kurulum aşamalarında yeni fotolar eklenecek.
Zeki Bey kurulumunuz hayırlı olsun inşallah. İmkan var ise kurulum aşamasında taban ile ilgili fotoğraflar çekip eklerseniz çok iyi olur. Bence güzel bir bitkili olacak inşallah.
Zeki bey hayırlı olması dileğiyle kurulumun resimlerini bekliyoruz bende yarın inşallah yeni kuruluma başlayacağım.
Hepinize teşekkürler vakit buldukça kuruluma devam edip yeni fotolar ekleyeceğim. Taban için uğraşırken çektiğim fotolardan bazıları:
Ömer Bey sizin tabanıda bu şekilde yapalım diyorum bence denemeye değer Zeki bey hadi hayırlısı güzel gelişmeler bekliyoruz inşallah.
Geç mesaj yazdığım için özür dilerim. Ne yazıkki ben de karışımın üzerini yeteri kadar örtemediğim için suya salınım oldu. Yeni kum almak zorunda kaldım. Hakan Abi senin verdiğin tarifteki oranları tam tutturamamışım. Kısmetse yakında yeni fotolar yükleyeceğim.
Zeki bey tabanın salınım yapması lav kırığı, aquaclay gibi hafif ve arada boşluklar bırakabilen kumlar tercih edildiğinde yaşanabilecek bir sorun. Ancak gübreli kısımdan sonra en az 5-6 cm kadar ağır ve nispeten küçük taneli kumlar ile örtüldüğünde böyle bir sorunun yaşanmaması gerekiyor. Sizin tabanda daha önce kullanmış olduğunuz kum çeşidi ve miktarı neydi?
Zeki Bey Ergün Bey 'in de dediği gibi mutlaka 5-6cm civarı kum eklemek gerekiyor. Yeni resimlerinizi merakla bekliyoruz.