Boyut Boy*En*Yükseklik (cm): 95x40x50 Kapasite (litre): Bitki Türleri: Alternenthera türleri,Repens, Aguatica,ve moss Beslenen Canlılar:20 adet neon Filtrasyon: jebo 829 dış filitre Işıklandırma Floresanları: 2x39w Grolüx 2x39 w slvyana Aguastar Işıklandırma Süresi ve Düzeni:4x4 Su Değişim Oranı ve Aralığı: Haftada bir %30 Kullanılan Yemler: tablet yem ve pul yem Gübreleme: haftada 2 sefer DIY Co2 - Saniye / Kabarcık :Mayalı sistem 2 Kullanılan İlaçlar:yok Açıklama: Saygıder forum üyeleri forum'a henüz yeni üyeyim yanlışlarım olursa kusura bakmayın akvaryumu henüz yeni kurdum 20 gün oldu. Aslında o kadar acemi değilimdir ama ustada değilim , farklı farklı yorumların etkisinde kalıyorum.O yüzden herşeyi sıfırdan öğrenmek istiyorum. Işık sistemi nasıl olmalı bazı yorumlarda agustar şart koşuyolar ,dayligt 840 gün ışığını kesinlikle kullnma diyolar vs.Dış filtrem 5 sepetli üstten alta doğru sıralı olarak hangi ekipmanları kullanmalıyım.Akvaryumda biraz yosunlanma başladı şu anda su değişimi yaparak mücadele etmeye çalışıyorum.Sorunu gideremesem konu açarım
Hakim Bey aramıza hoşgeldiniz, tankınızın görselini bir eklermisiniz lütfen yosun için bahsettiğiniz sıkıntıyı da görmüş oluruz. Hem tankın genel görünümünde bitki yoğunluğunuza da bakmış oluruz. Tankınız henüz oturmadan, hızlı tür bitkiler eklemeden yavaş türler ile yola çıktıysanız ve bitki yoğunluğunuz az ise bir de eklenen gübre oranları fazla ise yosun haliyle kaçınılmaz oluyor. Unutmayın yosunu ışık yapmıyor, suyunuzdaki ya fazlalık besinden yada eksik besinden yosun oluşabiliyor. Tankınıza yosunla mücadele edecek bir kaç tür canlı da eklerseniz iyi olur. 840 ve 865 hatta 827 ve 830 kodlu gün ışıkları yosuna sebebiyet vermez bitkili akvaryumlarda kullanılabilir yukarıda da dediğim gibi ışık tek başına bir etken değildir. Aquastar ve grolüks şart değildir, diğer gün ışığı floresanalrda kullanılabilir. Filtrenizin içeriğini de yazarsanız daha iyi olur. Karbon vs ne kullandınız ?
Hakim bey aramıza hoşgeldiniz. Işıklandırmayı her yeni hobici gibi grolux ve aquastar olarak satın almışsınız Ben de ilk başladığım dönemde internette yazılan yorumlara bakarak yosunsuz ve sağlıklı bir şekilde bitki yetiştirmek için bu ikilinin şart olduğunu zannederek satın almıştım. Güzel bir ışıklandırma kombinasyonu ancak ticari olarak pahalıya satılan bir ürün olduğundan bir daha satın almadım. Şu anda 2x865 ve 2x840 kodlu t5 florasan kullanıyorum ve bitkilerin gelişiminden oldukça memnunum. Yosunların oluşum sebebi %98 su kimyası ile alakalıdır. Su kimyası düzgün olduktan sonra isteseniz bile yosun oluşturamazsınız. Bu nedenle elinizdeki florasanları kullandıktan sonra bir daha bu kadar para vermenize hiç gerek yok. Jebo 829 1500 litre/saat debili bir filtre olduğundan mekanik filtrasyonda iyidir ancak biyolojik filtrasyon için oldukça zayıf kalacaktır. Filtreyi oldukça büyük satın almışsınız. Su filtredeki ince gözenekli süngerlerden ve elyaftan ne kadar yavaş geçerse bakterilerin kolonileşmesi daha kolay olur. Hakan bey sizinkinden daha büyük bir akvaryumda SunSun Hw-603B Mini Dış Filtre ile sorunsuz bir şekilde biyolojik filtrasyon sağlıyor. Bu tip bir filtre hem daha ucuz hem de sizin hacminiz için daha uygun olacaktır. Eğer yeni bir filtre almayayım diyorsanız. Su girişi olan yer sanırım en altta oluyor. Eğer öyle ise en alt katmana kalın gözenekli sünger, üstündeki iki sepete sıvacı süngerini 1 cm lik küpler halinde keserek doldurun. 4 sepete sıvacı süngerini tam sepet ölçüsünde keserek kenarlardan su kaçmayacak şekilde oturtun. 5. Sepete de elyafları doldurun. Eğer yapabiliyorsanız filtrenin motoruna elyaf kaçmaması için elyafın üzerine 1 cm kalınlığında sıvacı süngeri kesip kapak gibi en tepeye yerleştirebilirsiniz. Bu şekilde debide bir miktar düşüş sağlayabilirsiniz.
yeni kurulum Öncelikle ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.Filitrenin içinde 1.sepetinde iri gözenekli bir sünger 2.ve3.ü sepetinde küçük seramik halkalar(makarnaya benzer) diğerlerinde elyaf bulunmaktadır.Akvaryum fotosunu nasıl ekleyeceğimi bilmiyorum zamanla inşallah öğrenirim biliyorsunuz yeni üyeyim .
Hakim bey http://forum.akvaryumda.com/forum-i...lisinda-resim-ve-dosya-ekleme-ile-ilgili.html isimli konudan resim eklemeyi öğrenebilirsiniz. İsterseniz bu şekilde isterseniz Hızlı Resim gibi sitelere ekleyip oradan link de paylaşabilirsiniz.
Akvaryumda 12 adet alternenthera ,3 kök aguatica ,20 repens mevcut. Akvaryumu kuralı 20 gün oldu her hafta; haftada 2 defa potasyum 150 ml ,diğer tüm gübrelerden 15 ml ekliyorum
Hakim Bey gübrelerinizi kendiniz mi çözdünüz yani toz halden suyla sizmi erittiniz yoksa satın mı aldınız. Eğer satın aldıysanız gübrelerin kaç ml sinin kaç litrey ekaç ppm kattığı ile ilgil ikullanı mbilgisi var mı? 150ml potasyum çok ciddi bir potasyum demek işte çözünen gübrenin yoğunluğunu bilirsek belki normal bile çıkabilir. Potasyum gübresi 1 literde 111 gr çözündüğünde her 1 ml.si 50 liteye 1 ppm potasyum katıyor belki sizdeki de böyle veya daha az çözünmüştür.
Selam cumletten hayirli kandiller. foruma hosgeldiniz yogunluktan giremesemde konunuzu gordum hemen hemen ayniya yakin tankimiz var genel bilgi arkadaslar vermis yuksek oranda ve 20gunluk dengesizlik halinde gubrelemeyi yapmamaniz uygun olurmus ilk sık su degisimi sart ve isiklandirmanizi duz 6saatle baslarsaniz daha faydali olabilecrktir taban ne sekilde hazirladiniz ek resim eklerseniz daha genel gorus eklenebilirdi .
Gübreleri form'da bir arkadaştan aldım üzerinde her 50 litreye 30 ml eklenir. diye yazıyor. sanırım 20 günlük akvaryuma her hafta 2 sefer bu kadar gübre verdiğimden olmuştur.Bir akvaryumcu arkadaş reeflowers diye yosun giderici bir ilaç verdi kesin çözüm dedi o yüzden şimdi onu deniyorum inşlah foto eklerim.
Hakim bey sucul ortamda gübreleme yapmak hassas bir iştir. Öyle şu kadar litreye bu kadar ml ekle diyerek olmaz. Bir gübrenin 50-100 litre gibi belli bir su hacmine kaç ppm gübre kattığı önemlidir. Eğer üzerinde böyle birşey yazmıyorsa o gübreleri kullanamazsınız. Su kimyası bozuksa ne kadar yosun önleyici de kullansanız çok birşey değişmez. Yosun önleyiciyi bıraktığınızda tekrar yosunlar geri gelir. Şu anda mevcut yosunların makro çekim fotoğraflarını ekleyebilirseniz sorununuzun ne olduğunu anlayabilir ve çözüm önerileri sunabiliriz.