yeni kurulum

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve leitzcell tarafından 12/07/15 başlatılmıştır.

1. leitzcell

leitzcell Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    yaklaşık 1 - 1.5 ay önce hazırlamaya başladığım
    az bitkili canlıdoğuran tankım için olumlu olumsuz yorumlarınızı beklerim

tank : 60x60x50
    taban: aquaclay kum , lav kayaları
    ısıtıcı : tetratec proline
    filtre : fluval 306
    aydınlatma : 4x24 (5-2-5 toplam 10 saat)
    canlılar : plati,moly,velifera,kılıçkuyruk,çöpçü,vatoz
    ilaç : yok
    katkı: jbl ferropol
    yem: seravipagran , tetramin ,acık dip yemi
    suyu daha önceki tankımdan doldurduğum için balıklar fazla beklenmeden eklendi

2. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Ömer bey kurulumunuz hayırlı olsun. Lav kayalarının şekli oldukça güzel iwagumi tarzında bir kurulumda bile rahatlıkla kullanılabilir. Yalnız kum seçiminizin çok iyi olduğunu soyleyemem. Bitkili akvaryum için fazlasıyla hafif bir kum.

3. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ömer Bey ben diğer konunuzda yazana kadar siz buradan yazmışsınız bile. Low-tech ama biltki yoğunluğu az bir kurulum başlangıcı olmuş. Bildiğiniz üzere başlangıçta bol bitki ile başlamak yosun yönünde rahat bir başlangıç geçirmeye destek veriyor.

Bayram sonunda inşallah bitki hediye edelim size, gübre olarak yazdığınız jbl gübre mikro element gübresi buna ilaveten (low-tech olduğu için) potasyum gübresi de ihtiyacınız olacak zamanla onu da ayarlamaya çalışırız inşallah.

Nasip olursa 2 hafta sonra tekrar görüşelim, hatırlatırsnız.

4. leitzcell

leitzcell Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Haklısınız aquaclay inanılmaz hafif bir kum , lakin biraz ağırlaştırmanın yolunu buldum :)
    kurulumdan 1 ay önce kumu alıp bir ay boyunca suyun içinde bekletip, arada karıştırarak suya doymasını sağladım, bir nebze ağırlaştı . hagen kadar kolay olmasada normal aquaclay'e göre bitki dikimi kolaylaştı

5. leitzcell

leitzcell Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bitkili akvaryumda ilk tecrübem dolayısıyla hatalarım olacaktır :)
    aydınlatma siparişim gümrükte takıldığı için bitki dikimi yapamıyordum. 2 gün önce aldım aydınlatmayı ve bitkileri, co2 vermiyecegim için peyzaj konusunda sınırlamalar oluyor her bitkiyi ekemiyorum.
    bitki tavsiyelerinizi ve nerelere dikilmesi gerektiğini yazabilirseniz sevinirim

6. leitzcell

leitzcell Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    mümkünse
    co2 gerek duymayan sadece ışık ve sıvı gübre ile idare edebileceğim bir bitkilendirme planı yapabilirmisiniz.
    cok zahmet olmayacaksa paint'te bitki yerlerini işaretlerseniz harika olur :)

7. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Omer bey şu anda tabletten girdiğim için çizim yapamıyorum ama yarın müsait bir zamanda yapabilirim. Siz de bu arada hayalinizdeki akvaryumu tarif ederseniz sizi yönlendirmemiz kolaylaşır. Ne tip kurulumlar hoşunuza gidiyor.

8. leitzcell

leitzcell Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bitkili olarak ilk tecrübem o yüzden net olarak, şudur diyemiyorum.
    ilk öncelik tabiki balıkların ve yavruların rahatı, (yavrulara dogal saklanma alanları olmalı)
    resimden pek belli olmuyor ama akvaryuma önden bakılınca dağ yamacı görünümü var.
    ön taraf 5 cm
    arka orta 25 cm
    arka yanlar 15 cm
    bitkilerin şu andaki görünümden memnun degilim ve bu işin dogrusu nasıldır bilmiyorum.
    co2 verme sansım yok sıvı gübre ve ışıklandırmaya uygun bitkilerden bir tasarım yaparsanız aynen uygulamaya çalışacağım

9. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Ömer bey kayalarınızın şekli ve yerleşimi nedeniyle şu tip bir tasarım uygun olabilir.

1- Tabandaki yeşil ot görünümlü bitkileri solda arka cama kadar sağda ise kayanın ön kısmına ekilebilir.
    2- Ön alan ve kayaların arası monte carlo ile doldurulabilir. CO2 olmadan yavaş yavaş gelişir. İleride nasıl olsa bir gün mayalı sistemi merak eder kurarsınız.
    3- Hızlı gelişen boylu bitkiler sistem tamamen oturana kadar işaretlediğim alanda kalabilir.
    4- Arka arkaya duran iki kaya arasına hemianthus micranthemodies ekleyip arkadaki kaya bir miktar gözükecek şekilde sürekli budayarak derinlik etkisi arıtılabilir.
    5- Bambuların olduğu noktada bulunan boşluğa micranthemum umbrosum ekilebilir.

Tabi bu benim görüşümdür. Harekete geçmeden önce diğer üyelerimizin önerilerini de dinleyebilirsiniz. Ya da şuraya şunu koyalım dediğiniz birşey varsa üzerinde konuşabiliriz.

10. leitzcell

leitzcell Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    yeşil noktalar oluşmaya başladı camlarda, silince çıkıyor.
    lakin 2 gün sonra tekrar oluyor. aydınlatmayı 4-2-5 şeklinde 9 saate düşürdüm.
    yapmam gereken başka birşey varmı?

11. leitzcell

leitzcell Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0

ön ve orta taraflara subulata ilavesi yaparak sıkılaştırıcam bakalım nasıl olucak :)

12. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Selam oncelikle kurulumunuz h.olsun .ilk etapta yuksek isik saatini pek tavsiye etmiyorum zaten sebebini yasamaya baslamisiniz genel itibari ile 90gunluk programi dikkate alirsaniz daha verimli ve takip asamasinda uygulama kolayligi oldugunu belirtmek isterim. Tankinizda bitki azligi kisa zamanda basgosterbilecek sorunlari beraberinde getirebilir.oncelikle edinebilinirler arasinda bulursaniz edodea sesiflora gibi hem nitrati toparlayabilecek hem tankin oturmasina faydali bitkiler eklemenizi tavsiye ederim armaturunuzun icerik bilgisi olmadigindan net demek zor lakin isik yuksek gibi resimden gorunen azaltmaniz faydali olur sonrasinda ramsohorn salyangoz ve cuce vatoz eklerseniz ilk etap kurtarici olacaktir .

13. leitzcell

leitzcell Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    kahverengi lekeler özellikle kayaların üstünde cok fazla oluşmaya başladı. camlarda ise az miktarda yeşil lekeler mevcut. ışıgı 8 saate ve 2x24 olarak kullanmaya başladım.
    aydınlatma hopar 4x24
    lambalarından mavi olan 1 tanesi grolüx ile değişti, diger lambaları üstünde gelenler.
    bitkili tankta ilk tecrübem olduğundan nasıl kurtulacağımı anlatmanıza acil ihtiyacım var

14. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis

15. leitzcell

leitzcell Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ışıklandırma 8 saate düşürülüp %50 su değişimi yapıldı,yemleme günde 2 ye düşürüldü. mutlu son :) şu anlık yeni yosun gelişimi yok eskilerinde kurtuldukmu tamamdır :)

16. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Eskileri ve yeni oluşacaklar için bir çift sae sizi oldukça mutlu edecektir, işlerini yem ile bolca doymadıkça yerine getirirler :)

17. leitzcell

leitzcell Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    akvaryumun yeni hali bu şekilde bitkilerimiz gelişti yeni ilaveler yapıldı.

18. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Bitkiler güzel gözüküyor yalnız orta ve ön alana biraz bodur bitki lazım.

Sayfayı Paylaş