Merhaba ; İlk defa bitki akvaryumu kurma girişiminde bulundum. Şimdiden destekleriniz için teşekkür ederim. Boyut Boy*En*Yükseklik (cm): Genişlik:38 cm Yükseklik:42,5 cm Derinlik:26 cm Kapasite (litre): 30 Lt Bitki Türleri: Henüz almadım fakat , hemianthus callitrichoides cuba düşüncesindeyim. Beslenen Canlılar: bitki türleri ve balıklara tavsiye bekelemteyim. Filtrasyon: Filtre olarak , Akvaryumun kendindesinde ki AF-500 kullanılmakta. Işıklandırma Floresanları: 4W Power Tropikal Led 8500K Işıklandırma Süresi ve Düzeni: Hiç bilmiyorum Su Değişim Oranı ve Aralığı: Yeni kuruldu Kullanılan Yemler: Yok. Gübreleme: Taban için FONDO VIVO - Fertilizzato kullanıldı. Üzerine de demir değeri yüksek bitki için kum serildi. Co2 - Saniye / Kabarcık : Yok. Kullanılan İlaçlar: Su düzeni için ; Reeflowers EFFECTIVE CONDITIONER kullanıldı. Açıklama: Akvaryumu kuralı ortalama 4 saat oldu. Tavsiyelerinize çok ihtiyacım var ne yapmalıyım ne almalıyım hiç bilgim yok. İlginiz için çok teşekkür ederim. Esinlendiğim ve yapmak istediğim akvarum. Buda benim akvaryumum. Screenshot by Lightshot
Teşekkür ederim ; WATERPLANT CO2 DIFFUSER SET aldım şuanlık idare eder sanırım ve tabana kaya ile cubaları ekledim.
Kurulumunuz hayırlı olsun güzel bir görüntü oluşturmuşsunuz. Akvaryumdaki iç filtre co2 nin suda çözünemeden havaya karışmasına ve suda yeterli co2 çözünememesine yol açabilir. Küçük bir dış filtre edinirseniz bitki gelişimi daha hızlı ve sağlıklı olur diye düşünüyorum.
Halil bey aramıza hoşgeldiniz. Örnek aldığınız akvaryumlar çok güzel gözüküyor. İnşallah sonunda o akvaryumlar gibi kurulumlara imza atabilirsiniz. Şu anda göze batanlar filtreniz bitkilli akvaryum için uygun değil. Mini boy bir dış filtre ile değiştirmeniz gerekiyor. Işıklandırmanız da cuba için yeterli olmayabilir. 865 kodlu 18w tasarruf ampulü ile güçlendirmeniz iyi olur. CO2 olmadan cuba çok zor gelişir. Gerekirse mayalı sistem kurmanız daha iyi olacaktır. Eklediğiniz kaya biraz büyük gibi daha küçük boylarda bulursanız iyi olur. Bulamıyorsanız da yatay olarak değil dikey olarak kullanmanız daha güzel gözükecektir.
Kurulumunuz günlünüzce ve hayırlı olsun inşallah.Sade ve güzel duruyor.İç filtrenin hava hortumunu sökerseniz iyi olur.Sadece su sirkülasyonu olması yeterli.
Teşekkür ederim , tavsiyenizi dikkate alacağım. @Bitkici İnşallah öyle olur bende öyle umuyorum Ampul folorasan olarak gördüm ama tavsiyeniz sanırım bu ; Philips Genie 18W 865 E27 230-240V 1PPF/6 - Beyaz Işık Şuan tüplü sistem olarak var co2 fakat kullanma sistemini anlayamadım Hava basıyorum ters koyduğumuz şeyin içi doluyor havayla fazla basarsam yandaki delikten dışarı atıyor aşırtmazsam içinde kalıyor oda kendiliğinden bitiyor anlamadım tam olarak Kaya için tavsiyenizi dikkate alacağım. Teşekkür ederim fakat herkes ekstra koymam gerektiğini söylüyor , çıkartırsam oksijen olarak sıkıntı olmacak mı
Sa dış motor kullanırsanız kucuk dis motorlar var veya şelale tarzi filtre iyi olacaktır dış motoru 50 60 tl gibi bir fiyata temin edersiniz şelale filtrede 25 30 tl arasinadir selale daha iyi olur dis filtrenn hortumlari cok yer kaplar
şelale matığı zaten şuan var olan sistem de mevcut yani hem motor hava veriyor hemde çektiği suyu yukarıdaki sump da temizliyor elyaftan vs geçirip suya salıyor yinede gerekli mi ?
Suan motor suya fena sekilde dalga veriyor Co2nin havaya karışması ni sagliyor eelale filtre suyu dalga yapmadan aliyor
Şelale filtre de bitkili akvaryumda istenen bir filtreleme sistemi değildir. Şu anda telefondan çok rahat yazamıyorum ama önerdiğim lamba evlerde kullandığımız 18 watt lık tasarruf ampulu. Co2 sistemi ile ilgili forumumuzda Hakan beyin yazmış olduğu makale var ona bir bakın. Kullandığınız difuzor bir işe yaramaz onun yerine makyaj pamuğu ile bir difuzor yapabilirsiniz.