Arkadaşlar, tankımla ilgili yorumlarınızı bekliyorum Lepsiteslerimin türü nedir? bilgisi olan varsa ben de öğrenmek isterim. Dişiler damızlık dediler ama siz ne dersiniz. Hamile olan var mı? bir de yavru cüce vatozum var, ve hep iç filtrenin duvarında bekliyor. Bu normal midir? video linki IMG_1606 - Dailymotion video
merhaba İbrahim bey akvaryumunuz hayırlı olsun lepistes balığı çabuk çoğalan dayanıklı bir balık bende besliyorum dişi lepistes bir kere çiftleştikten sonra erkek olmadan da 6 ya yakın doğum yapabiliyormuş. ben ilk aldığımda 4 tane dişi aldım erkek olmadan şuan 3 kez yavruladı yavrularda yetişmeye devam ediyor. vatoz balıkları genellikle geceleri aktif olurlar gündüz vakti sakin ve saklanıyor olması normal. akvaryumunuzu tam tanıtmamışsınız bitkilerinizde var hangi türleri bakıyorsunuz gübreleme yapıyormusunuz. ön cepheden bir resim koya bilir misiniz. yeterince bitkileriniz varsa lepistes yavrularınız kolayca saklana bilir.
İbrahim bey forumumuza hoş geldiniz.Lepisteleri çocukluğumdan beri beslerim ve hala vazgeçemediğim bir balık türüdür. Sizdekiler normal hep bilinen yerli üretim lepistesler.Gayet dayanıklı olurlar.Bitkili akvaryumda üremesi basittir.Sizden akvaryumunuzu ve bitkilerinizi tam olarak tanıtmanızı isteyeceğim.Bu hem sizin hemde bizler için daha güzel olacaktır. Sağlıklı forumlar dilerim.
bitki isimlerini bilmiyorum malesef. Daha önceden çektiğim bir foto vardı onu ekliyim. şu an bu resimdekinden biraz daha fazla var. Akvaryumun ebatları 60x25x30 olması lazım. 1 adet iç filtre ve bir de ısıtıcı var. Zeminde siyah hagen kum ve lav kırığı var. Herhangi bir gübre v.s kullanmıyorum. Gün ışığı renginde bir tasarruflu lamba var.
İbrahim Bey aramıza hoşgeldiniz, akvaryum ebatları ve ışıklandırma hakkında bir bilgi verebilirseniz tankınızın gelişimi için daha iyi yardımcı olabiliriz.
Hoşbulduk, teşekkürler. Akvaryumun ebatları 60x25x30 (yüzde 100 emin değilim ama büyük ihtimalle böyle) Gün ışığı renginde bir tasarruflu lamba var.
Anladığım kadarıyla balıklara daha fazla ilginiz var. Lepisteslerinizin türlerini tam bilmiyorum ama resimdeki bitkileriniz zeytin ve saz.