Yeni hightech akvaryumum icin tavsiye

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve Nedim tarafından 27/10/16 başlatılmıştır.

1. Nedim

Nedim Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    Boyut Boy*En*Yükseklik (cm):60×35×40
    Kapasite (Net litre):60
    Bitki Türleri: vercillata, sp. Japan, stargrass,micra
    Beslenen Canlılar: cuce vatoz 3 lepistes yavrulari
    Filtrasyon: ic sump kafa motoru
    Işıklandırma Floresanları: 24watt, 39watt daha ekleyecegim yakin zamanda
    Işıklandırma Süresi ve Düzeni: 5+5
    Su Değişim Oranı ve Aralığı:haftada 3/1
    Kullanılan Yemler: kan kurdu az miktarda 3-4 gunde bir
    Gübre Çeşitleri: yasmut beyin sivi gubre seti,misket gubre kullanmadim jbl manoda ve aquabasis oldugu icin.
    Gübreleme Periyotları: haftada 2-3 defa tavsiye edilenin yarisi kadar
    Co2 - Saniye / Kabarcık : mayali sistem
    Kullanılan Düzenleyiciler / İlaçlar: ilac kullanmiyorum kullanimada karsiyim.

Açıklama: kum en alta jbl aquabasis plus 5lt.+sineklik+uste jbl manado 10lt.
    Kurulumu dun aksam tamamladim.fakat suan manado kum cok hafif oldugu icinhafif ucusmalar ve bulaniklik var.bi kac gun icinde gecmesini bekliyorum.
    Tecrubeli arkadaslarin tavsiye ve yorumlarini bekliyorum her turlu elestiriye ve yoruma acigim fikirleriniz sayesinde daha iyi aquarist olma yolunda.

20161027_115804.jpg

Yönetici tarafından son düzenleme: 27/10/16

2. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Nedim bey aramıza hoşgeldiniz. Akvaryum boyutunuza göre bir adet 24w t5 florasan daha eklemeniz iyi olacaktır. 39w olanlar 85 cm olduğu için sizin akvaryumunuza uymaz. 3-4 günder bir kan kurdu verdiğinizi yazmışsınız ama bitkili akvaryum olduğu için lepistes ve cüce vatoz gibi otçul canlılara ayrıca yem atmanıza gerek yok. Yemlemeyi tamamen kesebilirsiniz. İkinci yıla girdik ben yem kullanmıyorum aç kalan balık olmuyor.

Işıklandırma süreniz çok uzun. İlk başta 6-7 saat ışıklandırma yeterli olur. 1 ay kadar sonra ise günde 8 saat ışıklandırma yapabilirsiniz. Mümkün ise tek parça ışıklandırma yapın. Ancak size uymuyorsa kendi izleme sürenize göre 4 saat ışıklandırma 3 saat karanlık ve ardından 4 saat ışıklandırmada yapabilirsiniz.

İlk dönem için gübreleme yapmanıza gerek yok. 1-2 hafta bitkiler gelişmeye başlayana kadar hiç gübre kullanmayın bunun yerine bol bol su değişimi yapın. Aktif toprak kullandığınız için ilk 1 ay yüksek miktarda amonyak salabilir. Yüksek amonyak değerleri bitkilerinizi yakabilir ya da yosun sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle ilk 1 ay %60-%70 arası büyük su değişimleri yapmanızı öneririm. Daha sonrasında %40-%50 arasında su değişimleri yapabilirsiniz.

Filtrenizin debisi bitkileri yatıracak kadar fazla ise bitkili akvaryumda kullanmaya uygun değildir. Bitkili akvaryumlarda çok hafif bir su akıntısı yeterli olacaktır. Eğer debi fazla geliyorsa ya kafa motorunu çok daha güçsüz bir eşdeğeri ile değiştirebilir ya da çok ucuz fiyata SunSun Hw-603B Mini Dış Filtre alabilirsiniz.

http://forum.akvaryumda.com/konu/sunsun-hw-603b-dış-filtre-İncelemesi-–-resimli-anlatım.561/

3. Nedim

Nedim Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    Tesekkur ederim oncelikle tavsiyeleriniz icin.aydinlatma icin led armatur kullaniyorum.floresan hem akvaryum suyunu asiri isitiyor hemde elektrik tuketimi fazla diye onceki kurulumumdan tecrube ettim.yani 39w led armatur siparisi verdim bitkili akvaryumlar icin 5 renk kirmizi ve mavi yogunluklu.ayni zamanda renkleri secebildigim bir armatur bu.tek 7-8 saat aydinlatma yodun problemi yapar diye ikiye boluyordum.

4. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Florasan olarak 39w takacaksınız zannetmiştim. 24+39w olacaksa çok fazla gelir. Sadece 39w olarak kullanın derim. Maalesef bitkili akvaryum hobisinde çok fazla hurafe var. Yosuna neden olabilecek bir çok parametre varken sadece ışığa suç atılıyor. Oysa ki ışığı parçalı ya da tek seferde vermek yosuna yol açmaz. Hatta tek fasılalı aydınlatma çok daha iyidir. Parçalı aydınlatma sadece akvaryumu daha fazla izleme kaygısı ile yapılıyor. Eğer izleme süreniz uygun ise tek parçalı aydınlatma öneririm. Ancak izleme süreniz tutmuyorsa parçalı aydınlatmada yapabilirsiniz. İki aydınlatma süresi arasında da 3 saati geçirmezseniz iyi olur.

CO2'yi ne şekilde veriyorsunuz? Elinizde test kitleri mevcut mu?

kivancalay bunu beğendi.

5. bemreda

bemreda Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    101
    Ödül Puanları:
    43
    60cm ebata 39w ışıklandırma led düzende power led mi yoksa smd led tipinde mi olacak?

Tam olarak gübrelerin isimlerini ve kaç ppm verdiğinizi yazar mısınız?

Bir de su neden bu kadar bulanık yoksa fotoğraftan dolayı mı böyle?

Son düzenleme: 27/10/16

6. Nedim

Nedim Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    Dun aksam kurulum yapildi.smd led tipinde olacak.sivi gubre henuz kullanmiyorum 2 hafta kullanmayin diyolar bu yuzden.kullanmaya baslayinca yine yazmaya ve foto eklemeye devam edecegim.

7. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Nedim bey aramıza hoşgeldiniz, kurulumunuz hayırlı olsun.

Gübreleme konusunda doğru 2 hafta yaklaşık bitkilerin adaptasyon süresi olduğu için henüz erken.

Sudaki bulanıklık suyunuzun bakteri tutmamasından kaynaklanıyor olabilir bir kaç güne düzelme olur berraklaşır.

Işıklandırma süresi konusunda Ergün Bey 'e katılıyorum tek sefer 5 saat şimdilik yeterli olur.

Su değişimlerini aksatmadan yaparsınız, co2 çözerken ne kullanıyosunuz göremedim?

kivancalay bunu beğendi.

8. Nedim

Nedim Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    Co2 mayali sistem 2.5 lt. Diffuser seramik kucuk boylardan kullaniyorum.aslindan sorum su sol tarafta bir ust bir altta iki tane sump su gideri var alt taraftaki deligi kapatip tepe yapmak istiyorum oraya mumkunmudur acb. Birde 2 hafta sonra 4+4 seklindemi yoksa tek seferde 8 saat mi aydinlatmaliyim? Tek seferde aydinlatmanin yosun problemi acisindan sonucu ne olur?

9. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Nedim Bey sump ile ilgili çok fazla bilgim yok ama tepe sumpda çok dalgalanma olmayacak ise co2 kaçışı ile ilgili de sıkıntınız olmaz.

Işıklandırma için henüz 5 sat olan ışığı azar azar artırım yoluna gidin. Mesela bitkile kendine gelmeye başlayında 2-3 hafta sonra 6 saat yapın bir süre kadar böyle devam etsin ki bu süreç yine 3-4 hafta olur sonrasında da 7 saate sabitleyin kalsın derim. Ben 7 en fazla 8 saat fasılasız ışıklandırma yapılması tarafıyım kendim de bu şekilde ilerliyorum.

Bu arada Ergün Bey de yazmıştı ben de yazayım, tek başına ışık yosuna sebebiyet vermez. Yosunun en büyük etkeni dengesiz besindir, gübrelemeniz iyi ise ve bakteri döngüsünde sorun yok ve yeteri kadar bitki var iken yosunlara meydan pek kalmaz.

10. Nedim

Nedim Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    Tesekkur ederim yorumlariniz icin oncelikle.yabanci sitelerde bakiyorum forumlarda 12saatverenler var ayni gunduz vakti gibi.biz 6-7 saat verecegiz acb. Onlar mi yanlis yapiyorlar bizim mi fazla isik ihtiyacimiz yok.ayrica 3-4 hafta boyle 6 saat isiklandirmamiz neden acb. Bitkiler kok salma surecinde fazla isik zararli mi oluyor?

11. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Nedim Bey ilk kurulumda henüz bitkiler adaptasyon sürecinde olacağı için yükse miktar ve sürelerde aydınlatma yapmak bitkilere değil yosunlara fayda sağlayacağı için önermiyoruz. İleriki sürelerde tank oturmaya başlayınca dilerseniz 10-12 saate kadar aydınlatma yapabilirsiniz.

12. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    10-12 saat ışıklandırma bence çok fazla gelir. Akvaryumlarda sürdürülebilir bir gelişim için 8-9 saatin üstüne çıkmamakta yarar var. Yoksa yosun sorunları çok daha kolay gelişir.

13. Nedim

Nedim Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    Su berraklasti bitkiler hafiften uyum saglamaya basladilar.

IMG-20161031-WA0001.jpeg

Yönetici tarafından son düzenleme: 31/10/16
    Bitkici ve hedayse bunu beğendi.

14. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Nedim bey bol bol su değiştirmeyi ihmal etmeyin. Haftada iki defa büyük oranlı su değişimleri yapmanızı öneririm.

15. Nedim

Nedim Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    Bu sekilde koseye rotala red ve zemine monte carlo ekledim.monte carlo icin dikim sonrasi nelere dikkat etmeliyim?.bu zemin bitkisi benim icin cok onemli.tavsiye ve tecrubelerinizden faydalanmak istiyorum.

Foto
    IMG-20161031-WA0001.jpg

Yönetici tarafından son düzenleme: 03/11/16

16. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Nedim bey monte carlolar kök atıp tamamen kuma tutunana kadar pek balık eklemeyin. Sp japanlar hızla yayılır ve kısa sürede kontrolden çıkabilirler. Bu nedenle spbjapanları ortada tutmak yerine sol köşeye dayayın derim.

17. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Monte carlo çok nazlı bir bitki değil. Işığı kesilmesin co2 ve dengeli besini olsun ph da 7 civarı tutulsun sıkıntı olmaz.

18. Nedim

Nedim Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    Sol köşeye yati kökü eklemeyi düşünuyorum. Yati kokune sp japanlari sarsam guzel olur dusuncesindeyim. Ph i 7 de tutmak derken ph konrolcusu kullanmiyorum.sadece regulator tuplu sistemim mevcut.duzenli isik derken ilk kurulum yapali 10 gun kadar oldu.monte carloyu bugun ekledim.sivi gubreye baslamalimiyim artik ve isik 6 saat olarak devam mi?

19. Nedim

Nedim Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    5 tane lepistesvar suan tank da yavru.otocad eklemeyi dusunuyordum birde 2 adet alg icin.

20. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Nedim bey sp japan dala sarılabilecek bir bitki değil. Dallara moss, java fern ve anubias türleri sarabilirsiniz. Yosun yiyicileri bir iki hafta daha bekletin. Monte carlolar köklenip kuma tutunduktan sonra ekleyin derim. Yoksa çekiştirip diktiğiniz yerden çıkarabiliyorlar.

Gübrelemeye başlamak için bitkilerin durumuna bakmanız gerekiyor. Bitkilerde gelişim var mı? Renklerinde bir değişim, alt yapraklarında bozulma vs? Size zeytin göndermiştim zeytin besinlere oldukça duyarlı bir bitkidir. Zeytini dikkatle inceleyin gerekirse yakın çekim fotosunu burada paylaşın bizde bakalım.

Bitkilerde gelişim başladıysa ışıklandırmayı 7 saate çıkarabilirsiniz. Bir iki hafta sonra da 8 saate çıkarırsınız.

hedayse bunu beğendi.

21. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ph seviyesini 7 de tutmak için ph kontrolcü şart değildir, co2 için bir miktar belirleyip 1 gün sonra ph ölçümü yaparsınız bakarsınız eğer verdiğiniz co2 istediğiniz seviyede ph sağlamış ise ellemezsini veya duruma göre artırıp düşürürsünüz.

22. Nedim

Nedim Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    Bitkiler gelisime basladi.ozellikle stargrass lar ust yapraklari yeni alt yapraklar yani ilk yapraklar karardi.mikralardaayni sekilde.sp.japan da oyle.

23. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Kararma yosunlanma olabilir mi? resim atarmısınız lütfen.

24. Nedim

Nedim Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    Yok yosunlanma degil anladigim kadariyla ama birde siz degerlendirin hafiften mikralarin arasinda sac yosunu var

Ekli Dosyalar:

25. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Nedim bey elle yaprakları hafifçe ovaladığınızda çıkıyor mu?

26. Nedim

Nedim Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    Bu sekilde sp japan larin yapraklarinda delikler olusmus sildigimde farkettim.kumu ilk ekledigimde kumun tozlari yapraklarin ustune cokmustu ondan olabilir mi bu delikler.stargrass lar silince cikmiyor

Ekli Dosyalar:

27. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Nedim bey delikler besin eksikliğinden oluşuyor. Düşük dozda gübrelemeye başlayabilirsiniz.

Lekeler elinizle silince çıktığına göre iki ihtimal var ya kumunuz yapraklara çöktü ya da diatom sorunu başladı. Kahverengi lekeler artmaya başlarsa diatom demektir onun içinde cüce vatoz ya da otocinclus affinis tarzı balıklar eklemeniz gerekir.

28. Nedim

Nedim Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    Tesekkur ederim o zaman bir hafta sonra otocad eklemem uygun olacaktir zaten eklemeyi dusunuyordum

29. Gerginadam

Gerginadam Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    3
    Merhabalar, umarım istediğiniz gibi gider her şey. Ben henüz araştırma aşamasındayım başlamaya cesaret edemiyorum. Sizden aydınlatmayı nereden temin ettiğinizi öğrenmek isterim sakıncası yoksa. Bulunduğum yerde bulmamın zor olacağını düşünüyorum internet üzerinden alacağım büyük ihtimalle. Ben bakındım ama bilgim yetersiz olduğundan neyin işimi göreceğine karar veremedim. Çok okuyunca da iyice kafam karıştı.

hedayse bunu beğendi.

30. Nedim

Nedim Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    Ebay.com da guzel smd led ler var turkiyeye gore fiyatlar uygun.power led de dusunebilirsiniz daha da uyguna gelir fakat armaturu kendiniz yapmaniz gerekir.ben ebay dan aldim aquarium plant led yazdiginizda bir suru model var akvaryumunuza gore.

hedayse bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş