Boyut En*Boy*Yükseklik (cm): Kapasite (litre): Beslenen Canlılar: Filtrasyon: Su Değişim Oranı ve Aralığı: Kullanılan Yemler: Kullanılan İlaçlar: Açıklama: Yeni bir canli doğuran akvaryumu kurdum. Trio full red aldim. İnşaallah kayipsiz bir akvaryum olur. Balıklar kendisine gelince fotilarini koyarim. 40 lt kendinden filtreli eski yavru akvaryumumu canli dogurana çevirdim. Bakalim yavru alip devam edecekmi?
Faruk Bey hayırlı olsun, umarım yavru alırsınız. Şimdi böyle konuları görünce çok şaşırmıyorum çünkü biz de sizin gibiydik ... Bitkili akvaryuma geçince de dağıtacak yer aramaya başladık ...
Hakan bey full redde bir kere basarisiz oldum belki onun hirsi. Bakalim nasip diyelim. Balonlar damizlik alti bakalim ne olacak
Faruk bey hayırlı olsun.Rabbim emeklerinizi boşa çıkarmasın Benim de hayalim 200 lt hi tech tankımda full red veya Moscow blue beslemek bakalım.Henüz acele etmiyorum beklemedeyim.
Arkadaşlar siz aştınız olayı bunlar doymak bilmeyen canlılar olduğuna göre yediği yem kadar yavrusu duası kabul olursa hiç durmadan yavrulayacak demekki
Hayırlı olsun Faruk Bey, umarım ileride daha fazlalarını alırsınız ki her defasında yavru sayısı artacak irilikleri azalacak yavruların.
Faruk Bey hobideki ilk yıllarımı aklıma getirdiniz, balıkları günlük takip ederdim. Çeşit çeşit yemler, yumurt sarısı vs. vs. hele yavrular için sene 2005 yılında canlı bitkiden hiç anlamazken gidip petshoptan 30 liralık yapay bitki almıştım. Düşünün asgari ücretin 15 civarı üstünde bir maaşla çalışırken maaşınızın %8 i civarı bir parayı verme durumu İlk olarak fanus ile başlamıştım 1 erkek 1 dişi moli fanusta eş tutup yavrulamışlardı ve 2-3 tane yavrusunu o sıralar 40 litre civarı bir akvaryum temin edip anaçları ona almıştım ve yavruları boylanana kadar o fanusta büyütmüştüm. Ne günlerdi o günler.
Emin olun hanim hiziyor artik çok harcama yaptin diye :] ama zevkli bir is. Burada isiklandirma ve gubreden sonra bitkilerde gelişmeler var ama kara sakal yosunu belirdi akvaryumda bi arkadaş excell verecek deneyecegim. Birde gun isigi fazla geldi sanirim yerine grolux koydum biraz duruldu yosunlar.
Faruk Bey yosunu sadece ışığa bağlamak yanlış olur, yemlemeden tabanı oynatmaya ve su değişim durumuna kadar bir çok etken var. Sakal yosununun başlıca sebebi Nitrat ve fosfat fazlalığı ile co2 yetersizliğidir.