Yeni bitkili akvaryum yardımı

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve bulutfathi tarafından 23/03/15 başlatılmıştır.

1. bulutfathi

bulutfathi Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    öncelikler herkese merhaba. şimdiden zaman ayırıp bılgı verenlere teşekkür ediyorum. Şu anda bitkili akvaryum yapımı ıcın araştırma yapıyorum sıfırdan yapacagım ilk basta kaç lt akvaryum tavsıye edersınız ve ısıklandırma ıcın akvaryum boyutu sızce kac cm ideal olur. bu sorularla baslayıp iç dış filtrelemeye ve ışıklandırmaya gelmek istıyorum önerılerınız ve tecrubelerınızı paylaşırsanız sevınırım. bu arada bnm yapmak ıstedıgım 150 lt akvaryum ve karıdeslı akvaryum. karıdese ve yavrusuna dusman olmayan balık turu. çok teşekkürler . ıyı hobiler...

2. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Selam Fatih bey öncelikle hoşgeldiniz, araştırmanız iyi yönde olur sıralama ile bakarsanız forumdaki kurulumları inceleyebilirsiniz,genel benimde zamanında araştırdığım 90x50x40h bitkili tanklarda bulduğum ve denk gelip şansıma uygun olmakta ilk derinlik tercihiniz olması iyi oluyor,ışıklandırma genel flo ile belli oranda bakmak isteyeceğiniz bitki tür yoğunluğa göre değişiyor düşündüğünüz peyzajda önemli haliyle. birkaç fikir video resim bulup şuna benzer denmesi daha verimli yol çizdiriyor tabi süreç içerisinde farklılık illaki olmakta tecrübe ile sabit şimdiden kolay gelsin, 3temele projelendirin diye tavsiyem olsun 0 sistemde 1.tank ekipman ışık (co2 high & lowtech düşünmenizle) 2.peyzaj kum kaya taban hazırlığı tedarik halini bitki türlerinin belirlenmesi 3.sıvı gübre için bilgi edinmesi tedarik olarak belli proje halinde düşünmeniz iyi olacaktır ve masraf hali illaki bütçe toparlaması ile yola başlayın

3. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    90*40*40 düşünebilirsiniz....Bitki bakımı ve ışıklandırma için uygun bie ebattır...Sebebi 85 cm florasanlarla tam randımanlı ışıklandırma saglayabilirsiniz...Tabi bu ölçülerde hazır akvaryum bulmanız zor haliyle yaptırmanız gerekir...

4. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Karides yetiştirecekseniz moss türlerinden bir peyzaj oluşturabilirsiniz. Dal, kuru yaprak, kozalak gibi doğal malzemeler ile de peyzajı tamamlayabilirsiniz. O zaman çok güçlü bir ışıklandırmaya da ihtiyacınız kalmaz.

Dış filtre için mümkün olduğu kadar yavaş su çeviren kaliteli bir marka tercih edin. Akvaryum boyutları konusunda zaten Uğur bey ve İbrahim bey gerekli tavsiyelerde bulunmuş. Aklınıza takılan noktalar olursa onları da paylaşabilirsiniz.

5. burak.ö

burak.ö Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    16
    Bende yeni akvaryum kuruyorum hatta ''kurulum başlasın'' diye başlığı var bakabilirsin. ben sana yaptığım hataları ve kesinlikle dikkat etmen gerekenleri söyliyim.
    1.si kesinlikle akvaryumu mobilyalı alma git kendin demircide kendin ölçülerle iskeletini yaptır üstüne mdf kaplat.
    2.si akvaryumu boy*en*yük 100*50*45 al. bendeki 100*50*40 akvaryum bitki yetişmesi açısından iyi ama hiç estetik durmuyo sen yüksekliği 45 al benim görüşümce. 50 çok yüksek olur bilgin olsun :)
    3. sü de ışıklandırmanı bence Renoibo (ibrahim abi)ye dağış çok değişik bir ışıklandırma sistemi var bence çok başarılı. benimkisi 4x 39 w 2xgrolüx 1x 865 1xaqua classic. ama bence bi ibrahim abiye danış.
    4. dış filtre olarak da ben fluval 306 aldım. akvaryuma göre fazla ama zamanla eskir debisi düşer ise şimdiki haliyle neredeyse eşit olur diye düşündüm. benim sana tavsiyem eheim al benim şimdiki aklım olsa eheim alırdım : )

Aklıma gelenler bunlar zevk senin zevkin hobi senin hobin. Ben kendimde eksik yaptıklarımı ve olması gerekenleri söyledim yardımcı olabilirse ne mutlu bana :) Şimdiden hayırlı olsun kolay gelsin..

6. bulutfathi

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    öncelikle degerli görüşleriniz için teşkkür ediyorum. burdan ılk olarak cıkaracagım sey anladıgım kadarı ıle lowtech sistemli bir akvaryum kurmak co2 kullanmak ıstemedıgım için bu dogrumudur acaba.bnm ustunde kurmayı planladıgım bır konsol var buna gorede ya 100-40-40 yada 90-40-40 olacakakvaryum boyutu.bnm sorunumdaha cokkumuzerıne dıgerlerı para ıle alınıyorda bukum olayı bnı dusunduruyor.yıne forumlarınızda okudugum bır kum cesıdı var dere kumu komur tozu ıle yapılan ama onudaben yapabılecegımı dusunemedım kum olarak ne onerırsınız.

7. burak.ö

burak.ö Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    16
    Akvarkum.com buraya bir bakmanı öneririm kumları doğaldır forumda kullananlar var bende buradan 40kg aldım. Bakalım memnun kalacaz mı. Co2 keainlikle kukkanman lazım onsuz olmaz gibi bişi.)

8. bulutfathi

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    suanda kullanmakta oldugum 50 lt lık bır akvaryumum var bıtkılı akvaryum ıcın uygun olur mu yoksa daha buyuk bır akvaryum daha mı saglıklı olur. 50 lt lık akvaryuma dıs motor kum ve ısık takvıyesı ıle hazır hale gelecek. onerılerınız ne olur acaba . kucuk akvaryumalrda guzel goruntuler yakalanabılır mı?

9. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Fatih bey bu sorunuzun ölçülerle ve foto ile desteklemeniz gerekli 50lt bir ölçü ama tank ebadı önemli kare dikdörtgen üçgende olabilir genel forum şablonu ile tamamlarsanız devamlılığını elden geldiğince tartışırız diyebilirim.

10. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis

11. burak.ö

burak.ö Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    16
    o senin zevkine bağlı nano tankı çok sevenler de var. o tanka sunsun dış filtre yeter 50 tl lik bir şey hatta iç filtre bile yeter =) . ışıklandırma olarak da 2x 21 w yaparsın olur biter. tavsiyem büyük akvaryuma şimdilik hiç girme ben aldım daha başlamadan beni resmen sömürdü ... ama dersen ki maddi durumum iyi o zaman tamamen senin zevkine kalmış bir şey :)

12. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Maddi durum elveriyorsa 100x40x40 ya da 100x50x50 gibi bir akvaryum öneririm. Küçük akvaryumda peyzaj daha zor yapılıyor. Filtre olarak eheim 2213-05 önerebilirim.

13. bulutfathi

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    akvaryumum 40 35 35 kare akvaryum daha once bıtkılı baktım bu akvaryumda ama bır peyzaj oturtamadım. onun ıcın burdan yardım almaya calısıyorum. trabzonda yasıyorum burda akvaryumda bıtkı olayı bıraz sıkıntılı akvaryumcular o kadar gelıştırememıs kendısını. hayırlısıyla guzel seyler olcak :D... birde bu benim akvaryumda balık sayısı cok onemlı mı acaba sıkıntı yasar mıyım.karıdes bakmayı dusunuyorum ve karıdese uyumlu bır tür sürü.

14. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Fatih bey her akvaryumda balık sayısı önemlidir. Mevcut akvaryumunuzda düşündüğünüz karides besleme gayet güzel bir fikir. Karidese uyumlu balık konusu biraz sıkıntılı, karides yavrusunu yemeyecek bir balık yok bence. Hiç tahmin etmeyeceğiniz bir anda bile yetişkinlere kadar yiyebiliyorlar başıma geldi bu olay. Normal yetişkin karideslerimi platiler bir araya toplanıp topnaıp sıkıştırıp yediler.

15. bulutfathi

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    karideslere saklanacagı bır ortam hazırlarsak kurtulma olasılıgı olacak mıdır acaba.sizin platılerde akvaryumda teror estırmışler :D dediğiniz gibi gözleminiz bitkili akvaryumda en ıyı canlı doguran platımı sizce

16. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ben gerek hastalıklara karşı dayanıklılığı gerekse görsel yapısı gereği platiyi beğeniyorum. Saklanacağı alanlar ne kadar olursa olsun karidesler yavruları mutlaka yem olabiliyorlar.

Sayfayı Paylaş