Boyut En*Boy*Yükseklik (cm):30 30 40 Kapasite (litre):yaklaşık 30 litre Beslenen Canlılar:Şimdilik dişi Endler(2) birkaç salyangoz (miniklerden) Filtrasyon:İç filtre Işıklandırma Floresanları:Tasarruf lambası 1 adet Işıklandırma Süresi ve Düzeni:sabhtan akşama yaklaşık 8-10 saat Su Değişim Oranı ve Aralığı:Haftada %20-30 Kullanılan Yemler:Tetra pul yen, kırmızı biber,çeşitli pul yemler... Gübreleme:yok Kullanılan İlaçlar:yok Açıklama:Akvaryumumu bir hafta önce yeniden kurdum.(Bitkili olmadığı için) Daha önceden bitkili kurmuştum.Farklı zamanlarda ve akvaryumlarda; Lepites,kiraz karides, elma salyangozu, neon,palati ve melek beslemiştim. Eskilerden: Bunlar eskiden fotorafladığım salyangoz yumurtaları: Bu yeni hali : Yani şimdilik Umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Birkaç fazlalık olsada...
Hoşbuldum... Sizin için zor olmayacak ise gönderirseniz sevinirim.Ne kadar bitki çeşitliliği olursa benim için o kadar iyi.Şimdiden teşekkür ederim.
Ne demek Harun bey ricca su ustu bitkisinden seve seve yollarim siz bana adres ve tel no verin en kisa surede yollayacagim
Harun Bey akvaryumunuz güzelmiş, arka fonu sade bir renk yaparsanız daha güzel görünür. Bitkili akvaryum kurulumunda tabanın önemi büyüktür eğer sıfırdan kurulum ise bence tabanı yeniden kurun. Işıklandırmanızı sürekli yapmazsanız iyi olur ayrıca pistiaları azaltınki alttaki bitkilere ışık gidebilsin.
Harun bey akvaryumunuz güzel bir nano akvaryum. Endler beslediğinize çok sevindim, nasip olursa inşallah size sitemiz adına endler de hediye etmek isterim. Bence bitkili işine tam girmeden tabanı sağlamlaştıralım. Temel ne kadar sağlam olursa o kadar iyi olur bilirsiniz. Bitki konusunda da sıkılmayın zaten tankınız küçük rahatlıkla bitki ayarlayabiliriz. Bitkiler sıkıntı değil ama endler ve taban için kil olayını nasıl halledelim? İmkanınız var ise sizi Osmaneli 'ye davet etsek hem tanış oluruz hem de hediyelerinizi elden teslim etmiş oluruz. Siz ne dersiniz? Su üstü bitkilerinizi biraz azaltın, ışıklandırmanızı da zaman ayarlı priz ile fasılalı olarak 4 saat açık 3 saat kapalı 4 saat açık olacak şekilde toplamda 8 saat aydınlatma yaparsanız iyi olur. Işık ampulü kaç watt ?
Oncelikle ilgilendiginiz icin forumdaki abilerime ve arkadaslara tesekkur ediyorum.Ayrica forumu cok sevdim, herkese elinizden gedigi kadar yardim etmeye calisiyorsunuz... Hediye etmek icin davet ettiginize de cok sevindim bunun icinde Cok tesekkur ederim. Bir ara gorusmeyi isterim tabiiki. Ama su an universitede oldugum icin biraz zor gozukuyor.(en azindan bir-iki ay icinde) su marullari su an yoklar malesef . Onlar nedenini bilmedigim birseyden dolayi hepsi curudu. Isiklandirma ise dediginiz gibi zaman ayarli aleti temin etmem gerek. Su an araliksiz 8 saat aydinlatme var. Lamba ise sanirim 18 watt.
Harun Bey bayağıdır tanktan görüntü eklememiştiniz, şu anda tankınız artık iyice oturdu ortalama 6 ayı görüyor kurulalı ve resimden anlaşıalcağı üzere hem düzenleme hem de budama gerekiyor, orta alanaı açarsanız daha ferah bir görüntü çıakr ortaya. Başarılar.
Evet baya oldu kuralı ve fotoğraf atmayalı. Düzenleme gerekiyor gerçekten. Önerileriniz için teşekkürler. Yurttan eve dönünce yapacagim inşaallah. Düzenlemelerimi paylaşırım...