Yeni Bir Bitkili kuracağım ama sorularım var

Konusu 'Taban Malzemeleri ve Ekipmanlar' forumundadır ve faruk tarafından 02/07/14 başlatılmıştır.

1. faruk

faruk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    1-öncelikle akvaryum eski temizleyip dezenfekte yapmam lazım. nasıl yapmalıyım. eski akvaryumu ilk defa kuruyorum.

2- Eski Astro marka dıs filitre var onu temizleyip dezenfekte yapacağım. onu nasıl temzilerim. nelere dikkat etmeliyim.

3- temizlik konusunda extra bir bilgi var mıdır dikkat etmem gereken.

4- Hakan Beyin tabanını kurmayı planlıyorum. tabanı kurduktan sonra suyu nasıl koymam gerekli. birde suyu koymadan öncemi bitki koyayım sonra mı? birde yeni bitki dikerken nasıl davranmalıyım. torfun su icine cıkmasını nasıl engellerim.

5- misket gübre koymalıyım. koyarken nelere dikkat etmeliyim.

6- sizin ne gibi tavsiyeleriniz var.

2. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Faruk bey dezenfekte için sıcak su kullanmanız yeterli deterjanla yapmayın sonra kalıntısı olursa sorun yaşarsınız,
    Astro filtre kullanımda sanırım onun dezenfektesinde süngerler harici aksamları sıcak suyla yıkayabilirsiniz lakin çok aşırı sıcak olmamasına dikkat edin.
    Tabana kurup kumu serdikten sonra tabana bir porselen tabak koyup suyu yavaş yavaş verebilirsiniz yada gazete kağıdı koyup suyu basarsınız. Bitkileri dikerken al cama kadar cımbızı daldırın merak etmeyip torf hemen çıkmaz ki kumu 6cm den fazla koymayın.
    Bu sağlam tabana misket gübre bence hiç gerek yok.

3. muratank

muratank Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Selamlar;
    1)Akvaryum temizliği için tuzlu sıcak su kullanabilirsiniz, deterjan kullanmayınız, illa kullanmanız gerekiyorsa normal el sabunu yada beyaz banyo sabunu ve sıcak su kullanın fakat İYİ DURULAYIN! (Malzeme harici sadece cam yüzey için !)
    2)Dış filtrenizin sepet malzemelerini tekrar kullanmamanızı öneririm, biyolojik seramikler temizse kullanın fakat sünger elyaf tarzı malzemeleri direk atıp yenisi ile değiştirin derim.
    4)Bitki dikerken varsa cımbız kullanmanız çok rahat olacaktır, ayrıca aynı tür bitkiyi bile ekerken nekadar dal dal ayırıp öyle dikerseniz okadar iyi olur (Toprak altında birbirine teması nedeniyle oluşabilecek çürükler önlenmiş olur)
    5)Hakan beyin tabana misket gübreye gerek yok, tank sorunsuz giderse 1 sene sonra eklemeyi düşünebilirsiniz.
    6)Benim tavsiyem kurulumdan sonra ışık ve gübreleme miktarı konularına itina gösteriniz, ilk bitki ekiminde bitkiyi biraz bol koyarsanız tankın oturma sürecine faydalı olur ayrıca artık gübrenin yaratacağı yosun riskini önlemiş olursunuz, çünki ilk 2 ay tank yosunlara karşı çok hassastır çünki biyolojik döngü ve yararlı bakteriler oluşmamıştır, suyunuzun ısısını 26 dereceyi geçirmemeye çalışın ve sabredin.

4. faruk

faruk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    teşekkür edrim bilgiler için. cep telefonu ile halen giremiyorum o yuzden donus yapamadım. (hakan bey 406 hatası veriyor site cepten girince bilginize)

5. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Faruk bey yeni akvaryumunuz şimdiden hayırlı olsun. Arkadaşlar gerekenleri söylemişler. Sıcak su ve tuzlu su ile güzelce yıkayıp dezenfekte edersiniz. Camları temizlerken yeşil bulasik süngeri asla kullanmayınız. Camı çizer.Aklınızda bulunsun.
    Ayrıca bende hep telden giriyorum siteye hiçbir sorun yasamıyorum.

6. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi

Faruk Bey şu anda sorun görünmüyor bizde, sizin cep telefonunuz ile alakalı olabilir mi? Ayrı ayrı 3 telefonda denedik bir sıkıntı olmadı :)

7. faruk

faruk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    emin olun bende dun format attım hatta cep telefonu işletim sistemini dahi değiştirdim. ama halen giremiyorum. vodafondu aveyadan gidim yine yok anlamadım.

Sayfayı Paylaş