Yeni akvaryum mu? İyileştirme mi? Önerilerinizi bekliyorum

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve hedayse tarafından 03/06/14 başlatılmıştır.

1. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Arkadaşlar hepinize merhaba, malum bildiğiniz üzere 2 adet akvaryumum var.

Bunların;
    1 tanesi 100x40x50y ama ben 100x40x42y olarak kullanıyorum ana tankım.
    2. si ise yedek tankım yani fazlalık bitki ve balıklarımı tutuyorum ebatları ise 50x45x35y.

2. akvaryumum için masası ile ilgili sorunum yok zaten hali hazırda var.

Bunun haricinde 75x35 bir masam var.

Sizlerden öneri bekliyorum, aklımdan geçenler;

1. Seçenek: mevcut akvaryumun camlarını değiştireceğim çok çizikleri var ve 2x14w olan ışıklandırmasına 2x14w ekleme yapıp devam edeceğim.

2. Seçenek: bahsettiğim kenarda hali hazır bekleyen 75x35 olan masanın üstüne bir mdf kesip genişletip yeni bir akvaryum yapacağım ama ebatlarını 70x45*40y yapacağım.

Her 2 seçenekte de balast ve floresan ile ilgili bir sorunum yok yedekte balastım ve floresanım var. Sadece yeni akvaryuma belki iç filtre ile devam etmem askı filtre alabilirim ama çok elzem değil mevcut akvaryumda kullandığım iç filtrem var.

2. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Hakan kardeşim bence ya hiç uğraşma aynen böyle bu düzende 2 akvaryumla devam et.İlerisi için taşınma durumunda filan 3 akvaryumla uğraşman zor olur.
    Yok illa bişeyler yapacaksan cam değiştireceğine yeni sıfır akvaryum yap.
    Eskiye masraf edeceğine yeninin borcunu öde deriz ya hep bence doğru ve güzel bir söz.Eskisi üretım tankı olarak gene dursun.Yeni tankınıda ufak ama görsel bir tasarım için kullanabilirsin.
    Saygılar...

3. muratank

muratank Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Hakan bey cam değiştirme gibi işler inanın sonunda insanı pişman ettiriyor, sizin yerinizde olsam akvaryumu yeniler ve büyütürüm, elinizdekileride elden çıkarırım, tek aklvaryum herzaman yiyidir fazlası sıkıntı çıkarıyor, cama cam buhar sürgülü akvaryumlar ucuz oluyor, nasıl olsa bitki konusundada sıkıntınız yok bu tecrübenizide akvaryumu daha enli yapıp bol dekorasyonlu yeni bir dizaynla tamamlamanızı öneriyorum, sizin artık bence dizayn ve tasarım çalışması yapmanız gerek.

4. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    hayırlı olsun hakan bey mevcut akvaryumun camını değiştirme işlemini nasıl yapacaksınız zor olmaz mı yani yeni akvaryum yapmak daha kolay gibi geldi bana.

5. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Aslında resim eklesem çok daha iyi anlaşılacaktı küçük akvaryumun etrafaı taban dahil köşebentler ile çevrili.

Alttaki zaten normal akvaryumum büyük olan, son hali bu şekilde artık yeni şekline girmeye başlayacak. Sağolsun Uğur Bey (uğur724) Sakarya 'dan ihtiyacım olan floresanları temin etti. Şu anda akvaryumda 4x21w floresan var ve 1x865 + 1x827 + 2x840 kodlu ışıklar yanmaya başladı akşamdan itibaren.

Ekli Dosyalar:

6. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Hakanım küçük akvaryum bitkiden geçilmiyor büyük ise çok sade kalmış. Taban bitkilerini aradı gözlerim :)
    Bu halde bile bitkiler formda kendilerini gösteriyorlar. Maşallah :)

7. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Ben de ek masrafa ve uğraşıya hiç gerek yok diyenlerdenim. Bir tane olsun ama büyük olsun mantığı ile kendi tankımı da olabildiğince büyük yaptırmıştım. Şimdilik ya böyle idare edin ya da ufak olanı iptal edip daha enli bir şekilde ve biraz daha uzun bir tank yapın derim.

8. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Arkadaşlar küçük akvaryumun camlarını değiştirmeyi isteme sebebim camlarında çok fazla çizik var bu yüzden camlarını değiştirmek beni çok yormayacak çekici vuracağım camları kırıp silikonlarını sıyıracağım geçeceğim ama diğer bahsettiğim yeni akvaryumu yapmaktan daha zahmetli olacağı kesin. Bir de küçük akvaryumda sağ kenar camın üstünde çatlak var silikonlamıştım su gelsede kaçırmıyor lakin görsellik açısından sanırım küçük olandan vazgeçeceğim.

Son düşüncem mevcut küçüğe dokunmadan yeni bir akvaryum yapıp sonra küçük akvaryumdaki bitkileri ve balıkları ona taşıyıp küçüğü kenara kaldırmak. Fırsat olursa ya tamir ederim yada direkt başka birisine hediye ederim diye aklımdan geçiyor.

Son yorumlarınızı rica ediyorum sizler ne dersiniz?

9. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Bende ergun beye katiliyorum 1 tane olsun tam olsun bendede 4 tane akvaryum var sikintisi cok oluyor.Ayricaforumdaki arkadsalara bulamadigi florasan balast vs elektirik malzemesi olursa hobinin ve arkadasligin ilerlemesi adina zevkle yardimci olurum

10. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    bence çok büyük akvaryumlarda tasarım yapmak çok uğraş gerektiriyor ufak akvarymlarda daha güzel tasarımlar çıkartılabilir. hem taşınmasıda kolay olur bence hazır eliniz deymişken şuanki akvaryumun camınıda değiştirin ve yanına bir akvaryum daha yapın büyük akvaryumunuz üretim tankı olur yeni yapacağınız uygun boyutlar daki akvaryumunuz da tasarım akvaryumunuz olur böylece devamlı tasarım yapıp tekrar bozabilirsiniz. bu hobinin en zevkli yanı tasarım yapmak değil mi :)

11. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Arkadaşlar kafam iyice karıştı, bu gidişle içişleri bakanındanda destek aldığıma göre siz bana 3. Akvaryum için hazırlıklara başlatacaksınız sanırım.
    Tek sıkıntı taşınırken çok derdi oluyor. :S

12. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    hakan bey benim hayalimdeki akvaryum kareye yakın geniş bir akvaryum yüksekliği az asma aydınlatma su üstüne çıkmış bitkiler, su üstne çıkmış kaya veya kök çok fala büyük olmayacak taşınırkende rahat taşınacak istediğiniz zaman canınız sıkıldıkca peyzaj yapıp yerini değiştire bileceğiniz bir akvaryum olmalı, zaten büyük bir akvaryum var. hazır yeni akvaryum yapıyorsunuz diğer akvaryumunuzu hediyede etseniz dahi camını değiştirin. Bence bir show akvaryumuz yeni yapacağınız akvaryum olmalı. valla benim bir akvaryum yapasım geldi :) kristal karides olacak içinde de :)

13. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    O halde 3. akvaryum ile uğraşmadan resimdeki köşebentli akvaryuma önce ışıklandırmasından başlayarak iyileştirmeler yapayım.

14. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Hadi Bismillah demenin vakti geldi mi? :)

15. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Hakan bey bence size tek ama büyük bir akvaryum yakışır evdeki boşluğu dolduracak bir yere en büyüğünden bir şey yapın da bizim de gözümüzü doyurun :) kendinizin de :) .

16. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Kendi evim olsa Uğur bey neler yapacağım ama kiracı olunca yapamıyorum.
    Bora hocam inşallah önce ışıklandırmadan başlayacağım nasipse.

17. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    uğur bey sizden bekliyoruz öyle büyük bir akvaryum yıllar önce kaybettiğiniz akvaryumu ileride yapacaksınız gibi geliyor bana :)

18. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    İnşallah yeni hayalim olacak gibi geliyor bana da hayırlısı daha şu 100 lüğü ayaga kaldıramadık ki koşmaya başlayıp maratona katılalım :)

19. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Hakan bey ben bunu atlamısım valla nasıl görmedim kolay gelsin :)öncelikle şunu söyleyim bu hobi de herkez de cok iyi bilir ilk önce kafaya takılan ön planda oluyor.işe başladımı da bitiyor bence aklınızdan gecen neyse onu yapın sonra kafaya takmakdan sa yapmak daha mantıklı.biliyosunuz ben de yapana kadar canım cıktı.benim tankın imalatı komple bana ait .ne camcıyım ne mobilyacı .ha birde yaptıktan bir hafta sonra tasındım oda problem olmuyor:)size kolay gelsin bence de büyük olsun sizin bitkileri izlemek zevk veriyor

20. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Son duruma göre büyük akvaryum aynı halde devam edecek, müsait zamanda küçük akvaryumun camlarını değiştireceğim. Zaten küçük akvaryumun ışığını iyileştirdim 4x14w yaptım. Eğer başarabilirsem (maddi yönden) küçük akvaryumu da co2 destekleyip peyzaj çalışmayı istiyorum.

21. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Hakan bey sonunda bir karara varmaniza sevindim ufak akvaryumu peyzaj için kullanmaniz iyi olmuş peyzaj yapmak çok rahat olacak hayırlı olsun. co2 destegini mevcut tupunuzden saglarsaniz fazladan masraf yapmamış olursunuz akvaryumunuz birbirine nekadar uzak olacak bilmiyorum ama ek bir hortum bolme ile işiniz hallolur size Pnömatik Rekorlar Fittingsler lazim. Bu arada benim ince ayar vanasi tutmuyor bu parcalardan alsaydim benim işimi gotürdü diye düşünüyorum yanlız fiyat konusunda bir bilgim yok.

22. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Onur Bey aynı tüpten çıkış ile ilgili aparatları yabancı sitelerde görmüştüm profesyonel ürünlerdi. Türkiye de bakmadım ama bulursam belki alabilirim lakin pek randumanlı olmadığını duymuştum.

Bu arada ince ayar vananız ile ilgili Ferhat Bey ile bir görüşün bence, belki bizim bilmediğimiz bir durum söz konusu olabilir.

23. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Müsait bir zamanda arayıp bilgi alırım büyük ihtimalle kullanim hatasindan kaynaklı bir durum oluştu şuan bana yetiyor ayarı bir şekilde tuturuyorum. Tüp çıkış bölmeleri bana biraz pahali gibi geldi. Fakat şu adrese bir bakin isterseniz. Pnmatik Rekor - Pnomatik Rakor

24. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Onur Bey biraz endişelerim var bu hususta şimdi kullanılan difüzör bile aynı olmalı difüzörün birisi basıncı az isteyen tip olursa gaz ona yoğun gidebilir. Şimdilik bir beklesin bakalım, hele camlarını da adam edeyimde.

25. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Hayırlı olsun Hakan kardeşim.

Sayfayı Paylaş