Verim karşılaştırması!

Konusu 'Co2, Işık ve Ekipmanlar' forumundadır ve muratank tarafından 17/05/14 başlatılmıştır.

1. muratank

muratank Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar 24W 55cm T5 Aquastar ile
    25W 75cm T8 Aquastar'ın fiyatları aynı, sizce verim farkı varmı? T8 in uzunluğu T5 in verim fazlalığını kapatırmı? Nedersiniz?

2. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Murat Bey kullanıcak akvaryum 80cm civarında ise t5 'te kenarlarda illaki gölge kısımlar kalacaktır. Bu yüzden bence 75cm olan t8 daha iyi sonuç verir.

3. muratank

muratank Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Hakan Bey 55cm T5 i sağlı sollu dayayarak kullanmayı düşünüodum ama 74,2 cm T8 olduğunu bilmiyordum şimdi gördüm tam akvaryumuma göre, fiyatları aynı ama bana T8 daha verimli oluyor gibime geliyor.

4. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Murat Bey normalde T5 floresanlar watt değerleri ile T8 lerle kıyaslandığında %30 daha verimlidirler. Bahsettiğiniz T8 özel üretim bir floresan olsa gerek her zaman aynı floresanı bulamayabilirsiniz bence t5 üzerinden yürüyün.

Akvaryum ışıklandırmanız için illaki özel Aquastar veya grolüks gibi floresanlar almanıza gerek yok o kadar para da vermeyin bence. 865 ve 840 kodlu gün ışıkları işinizi görür.

5. muratank

muratank Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Hakan bey makalelerinizi okudum ışık konusunda belli bir kalıba takılmak gerekmediğine aklım yattı, fakat asıl yazdığınız kodlardaki ürünleri bulamadım.

6. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Murat Bey Ankara 'da rahatlıkla bulabilirsiniz ama siz merkezde değilsiniz. İnternette satan firmalar var ben de internetten almıştım.

buradan balastı bakabilirsiniz;
    http://www.alaydinlat.com/QUICKTRONIC-PROFESSIONAL-T5-QTP5-2x24-39-Elektronik-Balast,PR-110.html

floresanalr ise şurada 14w tiplerini buldum aslında 827 kodlu gün ışıkları neredeyse grolükse muadil denilebilir. 865+827 de güzel bir kombinasyon olabilir.
    http://ozcanelektrik.com/index.php?route=product/category&path=48_319

Burada da bütün modeller var neredeyse;
    http://www.toptanelektrik.net/Ampuller/Osram-24-W-FQ-T5-Floresan-Ampul.html

Kendim de taki peden günlerde 827+840+865 karışışımı bir kombinasyon için sipariş vereceğim.

Sayfayı Paylaş