ve akvaryumumun son hali

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve cihan77 tarafından 06/05/14 başlatılmıştır.

1. cihan77

cihan77 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    Evet arkadaslar bitki dikimi isini de halletmis bulunmaktayim. Nedense cok icime sinmedi aciktaki bitkilerin biraz cabuk kurumaya baslamasi uzerine birazda ecele ettim sanirim. O yuzden icim ck rahat degil dusuncelerinizi cok merak ediyorum.

Ekli Dosyalar:

2. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Mutlu bey keşke bitkileri suya ıslatsaydınız ve sonrasında dikim yerlerini beraber tesbit etseydik.

Diğer arkadaşlar da bir fikirlerini sunsunlar, ama bana kalırsa sizi bir kere daha yormak gerekecek.

3. cihan77

cihan77 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    yerleri çok mu yanlış olmuş hakan bey. biraz sizin imzanızdaki gibi yerleştirmeye çalıştım.ama sanırım beceremedim.

4. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    mutlu bey yeni kurulumunuz hayırlı oldun. akvaryumunuz simetrik olmuş daha önce de söylemiştim . elinizdeki kökleri bir köşede toplayıp diplerine ufak kayalar koyarak köklerin üstünü de moss ile sararak gizemli bir köşe yarata bilirsiniz tabi köşe zemini eğimli olmalı, yada köklerin başlangıçlarını tam ortadan başlatıp diplerine kayalar konulabilir sizin yaptığınız bu tasarımda güzel ben ilk kurulumum da sizin kadar başarılı değildim. bitki yoğunluğunuz az olduğu için bitkileri yaymışsınız bende aynısını yapmıştım. akvaryum köşelerini kullanın uzun boylu bitkileriniz bu köşelerde kullana bilirsiniz.

5. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Mutlu bey bence İlk kurulum için fena sayılmaz zamanla bitkiler uzayınca ve yoğunlaşınca daha iyi şeyler ortaya çıkar diye düşünüyorum. Kolay gelsin.

6. cihan77

cihan77 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    yorumlarınız için tşkkrler yinede birkaç yorum daha duymak isterim o yüzden filtreyi henüz çalıştırmadım. düzenle ilgili netleşemediğim bazı şeyler var o yüzden birkaç yorum daha bekliyorum. en azından sizce bitkiler doğru yerdemi ilerde sorun yaratırmı biraz büyüdüklerinde ?

7. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Siz filtrenizi çalıştırın Mutlu Bey, hatta hiç durmasın mümkünse.

8. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    mutlu bey filtrenizi çalıştırın akvaryumdaki ekolojik döngü oluşmaya başlasın önemli filtrenin çalışıyor olması peyzaj değişikliğinde sorun oluşturmaz.

9. cihan77

cihan77 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    evet şu an çalışıyor ışıklandırmayı gece açmak gerekirmi bana ışıklandırma ile ilgili bilgi veririmisiniz 24 saat nasıl geçmeli ?

10. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Mutlu Bey, ışıklandırma için zaman ayarlı priziniz var mı? Eğer yok ise temin etmeniz gerekecek diğer türlü manuel açıp kapatmak hem sizi yorar hem de düzenli olmaz.

İlk etapta bitkiler adapte olana kadar ortalama 2 hafta 3-3-3 usulü aydınlatma yapın yani 3 açık 3 kapalı 3 açık olsun toplam 6 saat aydınaltma olur. Mümkün mertebe bu süreleri geceye denk getirmeyin yani gece 12 den sonra bitkiler karantlıkta da kalsın.

Su değişimlerinizi aksatmayın, tabanınız sağlam olduğu için bitkilerin adaptasyonu atlatana kadar ortamdaki fazla besinin yosuna sebebiyet vermemesini sağlarsınız. Haftalık %30-40 su değişimi yaparsınız.

Gübreleme hiç yapmayın.

11. cihan77

cihan77 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    Zaman ayarli prizim var hakan bey. 4 acik 3 kapali 4 acik seklinde yaptim dun. Filtrede su an 7 24 caisiyor.

12. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Tamamdır dalları Onur Bey 'in dediği gibi yapacak mısınız? yoksa bu düzende mi revize yapacağız ?

13. cihan77

cihan77 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    Aslinda simdilik kalsin istiyorum yavs yavs icime sinmeye basladi. Birde brasillians lari cok zor diktim kokeri zorladi beni en cok da onun yuzuden yenileme yapmak istemiyrum.

14. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    mutlu bey zaten önemli olan sizin beğenmeniz başlangıç için güzel bir peyzaj ama daha iddalı bir peyzaj yapmak yine sizin elinizde ileride peyzaj değişikliği yapmak daha çok uğraştırıyor :) içinize sindiyse sorun yok bende akvaryumunuzu beğeniyorum.

15. cihan77

cihan77 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    Tskkrler arkadaslar. Artik gerekli ilgiyi gostererek ortaya ne çıkacağını beklemekten baska bir sansim yok. Insallah bitkiler adaptasyonda sikinti yasamaz.

16. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Onur Bey 'e katılmakla beraber tankınız daha ne peyzajlar değiştirecek Allah 'ın izniyle ömrünüz ve önrümüz vefa ederse hep beraber göreceğiz.

Bu halde kalacağına göre bir kaç küçük değişiklik tavsiye edeceğim ama dediğim gibi bu bir kanun değil Onur Bey 'in dediği gibi siz beğendiyseniz gerisi sorun değil. Babam hep şunu der, "Oğlum sen yaptığın işi beğeniyorsan, herkes beğenir" ...

En sağdaki stargrassları yani yıldız gibi yapısı olan sivri yapraklıları arkada alırsınız, Ortadaki lobeliaları yani iri yuvarlak yapraklıları sağ öne alırsınız veya sağ dalın arkasına güllerin olduğu yere alırsınız gülleride sol köşeye alırsınız, sol öndeki kayanın yanındaki narin yapılı hemianthusu soldaki iç tarafta kalan kayanın arkasına alırsınız.

17. cihan77

cihan77 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    Gözümde canlandirdimda hakan bey dediginiz sekil hos olacak gibi. Bunu pazar gunu yapsam gec mi olur.yoksa hemen yapmalimiyim.

18. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    İmkan var ise henüz bitkiler yeni dikilmişken Ya Allah Bismillah deyip yapsanız iyi olur.

Bunu yapınca ileride tek göze batan şey kayalarınız olacak :) hani daha güzellerini denk getirince onlarıda değişirsiniz. yada bitkiler gelişince belki de güzel olacak zamana bırakalım sonra düşünülür o kadarda kötü değil yani.

Unutmadan su değişimleri sonrası tankınıza bir miktar potasyum verin bence yani 3-4 ml su değişimi sonrası. Bu arada canlılar ne olacak balık göremedim sanki.

19. cihan77

cihan77 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    hakan bey şimdi eşimle birlikte girişiyoruz akvaryuma fikriniz eşiminde aklına yattı yalnız 1-2 şey dışında. ama biraz daha güzelleşeceği kesin. canlılar için 1 hafta beklemeyi düşünüyordum. akvaryum ortamının oturup suyun filtre ile iyice temizlenmesi için

20. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Peki balık türü olarak ne geçiyor aklınızdan, balık için çok fazla maliyet olmasın diyorsanız ve bitkili akvaryumunuzda canlı doğuran olsun isterseniz plati uygun olur diye düşünüyorum. Ayrıca iyi bir yosun yiyiciler.

21. cihan77

cihan77 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    Arkadaşlar son duzenlemenin ardindan akvaryum bu hale geldi. Hakan bey arka taraftaki lobelialari cikarip biraz daha saga cam kenarindaki gullerin yanina aldik. Stargraslari arka tarafa aldik. Hemianthuslari cam kenarina aldik sag tarafa rosanervingleri sagdaki kayanin onune aldik. Peyzaji kapatmasin diye. Ve diger bitkilerin de koklerini saglamlastirdik.. ama bitkileri yayma huyumdan yine vazgecemedim.

Ekli Dosyalar:

22. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Kolay Gelsin Mutlu bey yeni değişim sonrası en güncel fotoğrafıda gördük eskiye göre daha iyi zamanla bitkiler çoğalıp gelişince daha da güzel olur.Bende platiyi tavsiye ederim kıp kırmızı renkte olacaklar bayrak gibi harika olur bu tankta diye düşünüyorum.

23. cihan77

cihan77 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    canlı olarak birbiriyle uyumlu bir kaç tür düşünüyorum. lepistes plati tetra vs gibi.
    ama bunalrın yanında bi kaç tane büyük balık düşünüyorum. büyükten kastım en fazla 5-6 cm . mesela akvaryumumda görmeyi çok istediğim bir balık var palyaço balığı.

24. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Mutlu bey ilk başlangıç için gayet güzel bir peyzaj çalışması oldu. Zamanla bitkiler gelişir, siz de farklı tankları inceleyerek derinlik katma konusunda değişik fikirler edinmiş olursunuz. Kullandığınız kökler gayet güzel gözüküyor onların cinsi nedir?

Canlı ekleme konusunda hiç acele etmeyin ilk 2 hafta hiç canlı eklememeniz, ilk 1 ayda ise pek yem istemeyen canlılar eklemeniz iyi olacaktır.

Ek: Palyaço balığı ekleyemezsiniz o tuzlu su balığıdır. :)

25. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Palyaco balığı konusunda Ergün hocama katılıyorum. O daha sonraki deniz akvaryumu adımınızda olur inşallah.
    Hocam akvaryum da cok fazla türde balık olunca karma karışık oluyor ve bakımı bana göre daha zor oluyor.Plati ve lepistes bir arada yaşar ama plati lepistesin hemen hemen tüm yavrularını yer hiç yavru alamayabilirsiniz.O yüzden bence moli, tetra ve lepistes besleyin derim.Ya da plati,moli tetra olabilir.Karar ve zevk sizin ama acele etmeyin.Biyolojik döngü tam olarak otursun.

26. cihan77

cihan77 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    çok sevdiğim bir balıktı çok üzüldüm. tatlı su die aklımda kalmış nedense. evet ergün bey 1 hafta 10 gün canlı eklememeyi düşünüyorum. bu esnadada araştırıyorum balık vs. türleri. iyi dilekleriniz için teşekkürler. dediğiniz gibi ilerde farklı peyzzajlar illaki olacaktır. bu esnadada tecrübe etmiş oluruz artık.

27. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    mutlu bey bu şekil de daha güzel olmuş ilerisi içinde iyi bir peyzaj bitkiler geliştikçe sorun çıkmayacaktır.

28. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bitkiler şöyle bir atılsın kendine gelsin daha da güzelleşecek inşallah. Artık zamana ihtiyacınız var, daha görsel olmuş böyle ama tek gözünem takılan stargrassların yeri tam orta alanı boş bırakmak derinlik katar her zaman bu yüzden az daha kenara gitmeliydi böyle de kalabilir.

29. bolmez

bolmez Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Selamlar. Güzel akvaryum ama arka fon yerine düz renk bir fon daha mı ferah ve huzur verici olurdu diye düşündüm. Ama tabiki zevk meselesi. Keyifli sve sağlıklı hobiler olsun. Selamlar

30. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Mutlu Bey balık olarak plati öneririm bence güzel canlılar ve bitkide renkleri gereği güzel oluyorlar. Dayanıklılar aynı zamanda.

Sayfayı Paylaş