Arkadaşlar bitkili akvaryumda sıklıkla kullanılmaya başlayan uv filtre ne kadar faydalı veya zararlı yosunu gerçekten yok ediyormu zararlı bakterileri yok ettiği söyleniyor yararlı bakterileride yok ediyormu uv filtreler sadece ticari olarak çıkartılan bir ürünmü kullanan arkadaşlar ve yakınında gören bilen arkadaşlar yorumlarını yazarsa bu konu hakkında bir çok arkadaşa yardımcı olmuş oluruz.
Ömer Bey, yeşil su yosununda çok etkili olduğunu biliyorum daha önce kullanıp faydasını görenler olduğunu okumuştum. Kendim hiç kullanmadım, gerek olsa herhalde kullanmazdım. Yosun sıkıntısını zaten ya eksik yada fazla gübrelemede yaşıyoruz bu sebeple sıkıntı durumunda sabredip (3 gün değil tabi 30 güne yaklaşan bir süre) ters işlem ile çözmek daha iyi olur düşüncesindeyim.
Ömer bey yeşil su sorunu nedeniyle daha önce bir süre uv filtre kullanmak zorunda kaldım. Yeşil su sorununu en kolay bu filtre ile çözmeniz mümkün oluyor. Ancak yeşil su sorunum geçince çıkarıp attım. Bence yeşil su sorunu gibi çok zorunlu bir durum ile karşılaşmazsanız bu filtreye boş yere para harcamayın derim.