Tropheus beslemek için bilinmesi gereken bir kaç not

Konusu 'Tanganyika Cichlidleri' forumundadır ve Müfit savaş tarafından 24/12/13 başlatılmıştır.

  1. Müfit savaş

    Müfit savaş Başarılı Akvarist

    Katılım:
    04/11/13
    Mesajlar:
    78
    Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    1.Suyu sık değiştirin: Tropheuslar iyi su koşullarına ihtiyaç duyarlar.Tespitlere göre haftalık yapılan %30 luk değişim su koşullarının istenen değerde kalmasına ve biyolojik filtrenin olumsuz etkilerden uzak kalmasını yetiyor.

    2.Spirulina ile sıkı bir diyete tabi tutun: Balıklarımızı günde 6 kez yemliyoruz.Bunlardan 4 tanesini spirulina ilke yapıyoruz. Diğer iki yemlemede ise çikletler için özel üretilmiş olan pul yemlerle yapmaktayız.Kan kurdu kullanarak da besleme yapmak mümkün ancak riske girmeye değer mi?

    3.Az miktarlarla sık sık yemleme yapın: Balıkları düzenli fakat az miktarlarla yemleyin.15 dk bekleyin ve tekrar yemleyin.Tropheuslar çok fazla doyana kadar yemeğe devam edecektir.

    4.Büyük gruplar halinde tutun: En az 12’li bir grup oluşturulmalıdır.Az sayıda balığın olduğu tanklarda baskınlık yarışı daha da kolaydır.Ancak yeterli sayıda balık olması halinde agresif hareketler fazla yayılmayacaktır.

    5.Tropheusları en az 120 cm’lik mümkünse 280 lt ve üzerinde bir tankta besleyin: Balıklar büyüdükçe baskın olan balık daha fazla bir alana ihtiyaç duyacaktır.Küçük akvaryumlarda kovalanan balığın saklanacağı alan mevcut olamayabilir.Bu nedenle baskın balık daha küçük olan diğer tropheusların ciddi yaralanmalarına ya da ölmelerine neden olabilir.

    6.Tropheusları sadece benzer balıklar ile bir arada tutun: Buradaki benzer kavramı beslenme ve sindirim sitemi bakımından benzer özelliklere sahip olan anlamına geliyor.Frontosolar ile tropheusları aynı yerde beslemek mümkün ama beslenmeleri oldukça farklı olduğundan sorun yaratabilirler.Benzer diyete tabi tutulabilecek balıkların aynı yerde bakılmaları tavsiye edilir.

    7.Balıkalrınız sıkmayın:Balıkalrınız üzerinde hiçbir şekilde stres yaratmayın: Su değişimlerini haftanın hep aynı gününde ve aynı miktarda yapın.Işıkları günün hep aynı saatinde açmaya ve kapatmaya dikkat edin.Aynı sıklıkta ve aynı zamanlarda yemlemeye özen gösterin.Kısacası yapılanları rutine bağlayın.

    8.Her beslemede takip edin: Yem almayan balıkları bu sayede daha kolay tespit edip erken müdahele etme şansınız olabilir.

    9.Akvaryuma yeni tropheus eklerken dikkat edin:Yeni balıkları akvaryuma eklemeniz mümkündür.Ancak bunun en iyi yolu ekleme işlemini gece karanlıkta yapmanızdır.Eklemenin yapıldığı 24 saat boyunca da akvaryumun karanlıkta kalmasını sağlamalısınız.

    10.Normalden daha agresif balıkları akvaryumdan ayırın: Çok agresif olan balıkları beslenme kabına ya da ayrı bir bölüme almak iyi bir davranış olacaktır.Aldığınız bölmede birkaç gün kalmasında herhangi bir sakınca yoktur.Sosyal balıklar olmasından dolayı bu şekilde ayrı bırakılması bir şok etkisi yaratacaktır.Geri tanka alınması halinde eski davranışlarına devam etmeyeceklerdir.Bu durumun zaman zaman yaşanabilmesi adına bir karantina tankı bulundurulmasında fayda vardır.
     


Sayfayı Paylaş