Satılan: TDS Ölçer - Termometreli dijital TDS Metre Fiyatı: 31,58 (Elden 30 TL) 9 taksitle almak için tıklayın İli/Semti: İstanbul / Esenler İrtibat Bilgileri: 05425539604 Nakliye ile İlgili Ek Bilgiler: Kampanyalı kargo ile gönderilir. (Aynı gün kargo) Fotoğraf: Diğer Ek Bilgiler: TDS Metre suyun iletkenlik değerini & sıcaklığını ölçer. Yeni üründür, 3V lityum pili, kullanma kılavuzu ve deri taşıma kılıfı ile birlikte gönderilecektir. Kalibrasyon sıvısı ile kalibre edilme ihtiyacı yoktur, fabrika kalibrasyonludur. Tuşuna basar kolayca ölçüm yaparsınız. Cihaz işlem yapılmadığında otomatik olarak kendini kapatır... Teknik Bilgi - İletkenlik nedir? Neden ölçmelisiniz? İletkenlik değeri sadece profesyonel ve tecrübeli akvaristler tarafından ölçülen bir değer olmasına rağmen aslında yeni akvaristler için ph vb değerlerden önce takip edilmesi gereken bir değerdir. Akvaryum suyunun kirliliği hakkında fikir verir, aynı zamanda üretim suyu hazırlanmasında göz önünde bulundurulması gereken temel değerdir. Üretim konusunda önemini biraz sadeleştirerek açıklarsak; Yumurtalar yarı geçirgen zar ile korunur, erkeğin dölü yumurta içerisine nüfus ederek döllenme gerçekleşir. Yüksek iletkenlikte ozmotik basınç ile yumurtalar hızlıca su kaybederek sertleşir döllenme ya hiç gerçekleşmez ya da verimsiz gerçekleşir. (anaçlara bağlı) Üretim suyunun iletkenlik değerlerinin bu nedenle düşük olması tercih edilir. Bunu sağlamak için ozmos cihazları kullanılır. Mineral yönünden fakirleşen su çeşme suyu (veya mineraller) ile karıştırılarak bir miktar zenginleştirilir. Çünkü canlılar sudaki eser elementleri de kullanırlar. Bu gibi işlemlerde kontrolü sağlamak için iletkenlik ölçer kullanılır.