Merhaba arkadaşlar geçen ay memlekete izne gittiğim de belediye parkına yapılan aydınlatmada renkli tasarruf ampulleri dikkatimi çekti ve izin dönüşü Evde 50*35*35 yavru akvaryumum var elektrikçiden 1 adet 15w beyaz 6500 k. ve 1 adet 15w 950 lümen pembe pakette kelvin yazmadığı için bilemiyorum. derme çatma bir aydınlatma aparatı yaparak akvaryuma taktım. Renk görselliği olarak t5 lerle aynı ama verim konusunda şu bir şey diyemiyorum. Lamba resimlerini de akşam çekeceğim inşallah. Kullanan arkadaşlar varsa bilgi paylaşırsalar sevinirim.
Ferhat Bey tasarruf ampuller bir nevi t5 floresanların minyatür hali diyebiliriz. 865 yani beyaz ve 840 sarı ışıklar ile bitki bakılabilir. Tek sıkıntı nokta odaklı ışık verip çok ısınması bunalr tankınıza aşırı etki etmiyorsa kullanılabilir.
Hakan bey sarı ve beyaz demişsiniz ama benim aldığım tasarrufun 1 tanesi görüntü olarak normal tasarruflar gibi ve fiyatta aynı ama yandığında pembe ışık veriyor. Acaba diyorum verim olarak da beklentileri karşılar mı
Ferhat Bey ışık işi biraz karışık. Anlaşılan sizin de kafanız karışmış. Pembe renk de olur elbette ama ne kadar olur ona net bir şey demek zor. Deneme yanılma yolu ile 840 ve 865 kodlu lambaların iyi olduğu birçok kişi tarafından onaylanmış durumda. Bu kodlar aydınlatmanın verdiği ışık tayfını belirtirler. Sizdeki pembe'nin de bir kodu yazıyordur ama kimse deneme yapmadı sanırım. Dilerseniz bir müddet deneyin olumlu olumsuz durumu biz de sizden öğrenmiş oluruz.
Renkli ışık kullanmak bir risktir. Olabilir de olmayabilir de. Hatta bir tane pembe ışık iş yapıp diğeri yapmayabilir. Bence çok ucuza 840 kodlu lambalar varken gereksiz bir risk olur.
Sanki 1 tanesi cool dayligt yani soğuk gün ışığı diğeri ise 840 kodlu gibi yani warm white sıcak beyaz. Resim de göz yanılması olabilir pembe dediğiniz ışığı biraz deneyin bakalım bizlere de tecrübe olur. Olmazsa ya 2. 865 veya 840 eklemesi yaparsınız.