Arkadaşlar merhaba bildiğiniz üzere tasarruf ampuller bünyesinde balast bulundurmakta ve ampul yandı diye düşündüğümüz noktada ampulün balastının sağlam kalıp kullanılma ihtimali oluyor. Bu şekilde kullanan arkadaşlar var mı?
Abdullah Bey bir dönem ben kullanmıştım, sizin kullanmayı düşündüğünüz floresan ve balastın watt değeri nedir?
Abdullah bey ben kullanan arkadaşlar olduğunu görmüştüm, burada öncelikle kullanılacak floresanın türü biraz önemli. T8 floresanlarda kullanılabiliyor. Diğer T5 floresanlarda durum nasıl olur bilemiyorum.
Benim bildiğim kadarıyla tasarruflu ampüller de zaten T5, sadece şekilleri değişik. Kullanılacak tasarruflu ampülün balastı ile florasanın watt değerinin eşit olması en önemlisi. Aksi halde balastın wattı ampülün wattından büyükse uzun vadede florasan kenarlarından kararma yapacak ve kar edeyim derken zarar etmiş olacağız.
Arkadaşlar bir arkadaşım için kullanmayı düşünüyoruz, elimizde 15w ve 13w tasarruf ampuller var tabii bozuk haldeler hangisi derseniz ona göre işlem yapacağım ve deneyeceğim.
Abdullah Bey bence 15w olanı kullanmanız daha uygun olur. 13w olanı bir süre sonra yanabilir, eğer imkanınız var ise normal bir balast alsanız daha iyi olur.