taban kurulum ve bulanık su yardım

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve bulutfathi tarafından 26/04/15 başlatılmıştır.

1. bulutfathi

bulutfathi Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    evet geldik bir önemli soruna daha Hakan beyın taban kurulumunu okudum ve yapmaya çalıştım ve yapamadım galiba. tabanı kurup belli kısmını doldurup suyun rengını merak ettım ve göründüğü üzere bulanık oldu su ne yapmalıyım tabanı komple mı degısıyım. suyu mu kısım kısım degısıyım goruntuden bısey anlayıp cevap vereceklere simdiden teşekkürler

Ekli Dosyalar:

2. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Fatih bey merhaba, tankın karşıdan çekilmiş tabanın yani kumun görüneceği bir fotoğraf çekebilirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz. Eğer yanlış anlamadıysam bulanıklık tabandan ortama malzeme kaçışı olduğundan olmuş anlattığınıza göre böyle algıladım.

Ama resimdeki sadece suyun sisli olmasından bahsediyorsanız bu gayer normal henüz suyunuz bakteri tutmadı. Sisli olması şimdilik geçici bir durum, suyunuz bakteri tutmaya başladıkça yani azot döngüsü oluşmaya başladıkça berraklaşacak ve cam gibi suyunuz olacak. Süreci hızlandırmak isterseniz ya baksteri tutmuş bir tanktan su aşılaması yapın yada bakteri kültürü ekleyin ama hiç bir şey yapmadan da 1 haftaya tankınızda suyunuz berraklaşacaktır zamana bırakın.

Aşağıdaki Ergün Bey 'in makalesini de okursanız faydalı olacaktır;
    Akvaryumlarda Biyolojik Filtrasyon ve Yeni Tank Sendromu | Akvaryumda.com Akvaryumda Buluşalım!

3. awertcv

awertcv Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Hakan abinin de dediği gibi tankiniz bir sure sonra normale dönecektir. Korkulacak herhangi bir durum görmüyorum
    Mutu hobiler

4. sukru35

sukru35 Gayretli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Herkese selam. Bende 4 gün önce 35 litrelik kurulum yapmıştım. Co2 yok. Tabana kil yerine tuğla parçaları sıralayıp üstüne saksı toprağı, onun üstünede dere kumu koydum. Su 24 saat içinde aynı bu şekilde beyaz bir sis oluştu ve 3 gün geçmeyince dün akşam komple suyu değiştirip berraklaştırdım. Bu akşam yine sislenme olursa tabanı çıkarmayı düşünüyorum. Buradan yazarım yine. İyi hobiler.

5. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Şükrü Bey suyunuzun sislenmesi yukarıda da bahsettiğim gibi taban ile alakalı değil azot döngüsü ile alakalıdır. Biraz sabredin düzelecektir, suyunuz berraklaşsın diye sık sık veya komple su değişimi yapmanız aksine süreci uzatacaktır.

Tabanda neden tuğla parçaları kullandını ?

6. sukru35

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Tuğla pişirilmiş kil olarak biliyorum ben. Ama bu tuğladaki kilin yağlı olup olmayacağı şüphesi uyandı. Çıkarsam mı yoksa dediğiniz gibi beklesem mi? Bir süre bekleyim bakalım. Teşekkürler.

7. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Tamam kilden imal edilir doğru lakin pişirilince 800 dereceleri gördüğünü biliyorum ki bu işlem sonrası besinsel bir faydası kalır mı tam birşey diyemiyorum ve ihtimal de veremiyorum doğrusu.

Bence bekleyin yeniden uğraşmayın sabrederseniz suyunuz durulacaktır.

8. sukru35

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Teşekkürler Hakan Bey. Birazda deneme yoluna gittim. Bekleyip sonuç hakkında size bilgi veririm. Tekrar teşekkürler.

9. bulutfathi

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    bnde suanda bekleme safhasındayım. eve gıttıgımde on camdan resım cekıp sızınle paylaşacagım. bilgiler için teşekkürler.

10. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Eğer tabandan alenen bir kaçak yoksa suyun bu şekilde bulanmaması gerekiyor. Daha önce kullanılmamış kumlar çok fazla yıkanmadan kullanılırsa bu şekilde bir tozlaşma olabiliyor. Bir kaç gün sabredin durum düzelmezse taban kumunu 1-2 cm daha artırabilirsiniz.

11. bulutfathi

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6

Ekli Dosyalar:

12. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    İnşaat kumuna tuz ruhu testi yaptınız mı ?

13. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Fatih bey bence çok kötü görünmüyor, özellikle yeni kurulmuş bir tank için durum normal. Bir de iç filtre kullanıyosunuz dış filtreye nazaran suyun bakteri tutması yani azot döngüsü oluşu daha yavaş olacaktır.

14. bulutfathi

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Biraz daha azaldi simdiki hali ben suan hem ic hem dis filtre kullaniyorum bakteri tutmasi hizli olsun diye yanlis bir secim mi acaba. Tuz ruhu testi yapmadim bi sakincasini gorur muyum?

15. bulutfathi

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    1 hafta gecti ve suda cok az bır değişme oldu su yıne bulanık beklemeye devam mı edıyım yoksa bı mudehale etmek gerekirmi görüşleriniz nedir??

16. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    İlk önce tuz ruhu ile kumunuzu test etmeniz gerekiyor. Yoksa bulanıklık geçse bile doğru düzgün bitki yetiştiremezsiniz. Bir avuç kum alıp güneş altında iyice kurutun sonra üzerine bir miktar tuz ruhu döküp köpürme olup olmadığına bakın. Köpürme yoksa o zaman tabanı 1-2 cm daha yükseltebilirsiniz.

Sayfayı Paylaş