taşlar hakkında yardımcı olur musunuz?

Konusu 'Taban Malzemeleri ve Ekipmanlar' forumundadır ve cihan77 tarafından 20/04/14 başlatılmıştır.

1. cihan77

cihan77 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    Akvaryumum için bir abim akvaryum taşı hediye etti ama tuz ruhu ile denenem sonucunda aşırı köpürme meydana geldi ve taşlardan biri dikkatimi çekti bu taşın üzerindeki mavi kaplama nedir zarar verir mi akvaryum ortamına ve baliklara ?

Ekli Dosyalar:

2. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    mutlu bey taşlar köpürdüyse akvaryumun içinde de salınım yapacaktır demek akvaryumun suyunu sertleştirir, canlılara zararı olmaz fakat bitkileri için zararlı. mavi kaplama tuz ruhu döktükten sonra mı ortaya çıktı acaba mercan türü mü.

3. cihan77

cihan77 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    Mavi kaplama vardı üzerinde bana geldiği hali o herkes mercan tarzı birşey diye düşünüyor ama kimse net birsey soyleyemiyor peki. Birde şu var köpürmeyen taş var midir diye düşünüyorum sonuçta üzerine dökülen tuz ruhu akvaryumcularda var midir köpürmeyen tas

4. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    İçerisinde kimyasal madde bulunmayan taşlar köpürmez.Akvaryumcularda olma ihtimali var ama onlarda bilmez.Belki alırsınız köpürebilir.Bence acele etmeyin.Doğada gezinirken gördüğünüz bir kac taş kaya gözünüze çarpa bilir alır denersiniz. Köpürmezse kullanılabilir.
    Köpüren salınım yapan hiç birşeyi kullanmamanızı öneririm.

5. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Cihan bey tuz ruhu ile test edildiğinde köpüren hiçbir malzemeyi bitkili akvaryumda kullanmamalısınız. Yakınınızda bir taş market varsa oradan lav kayası almanızı öneririm. Lav kayaları hem dekoratif oluyor hem de salınım yapmıyor.

6. cihan77

cihan77 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    dün aldığım dere kumundada aynı sorunu yaşadım. köpürme meydana geliyor. bunun üzerine internetten arastırma yaparken bir sitede lav kumu gördüm linkini ekliyorum. sizce güvenebilirmiyim bu ürüne onayınız olursa bu ürünü almak sitiyorum. dere kumu denemeleri için malsef fazla vaktim yok haftada 1 bu denemeyi yapmaya şansım oluyor işlerin yoğunluğu ile. bu lav kumu uygun derseniz daha fazla uğraşamadan almak istiyorum

Bitkili Akvaryumlar İçin Lav taşı Kumu GittiGidiyor'da 110911491

7. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Mutlu bey lav kumu çok hafif olduğu için bitkileri dikmek ve köklenmesini beklemek hiç kolay olmuyor. Tabanda da besin içeriği olacağı için hafif lav kumu nedeniyle suya istenmeyen salınımlar olabilir. Onun yerine benim ve bora hocamın kullandığı AkvarKum Siyah Akvaryum Kumu 20 kg. KARGO DAHİL GittiGidiyor'da 111262174 bu ürüne bakabilirsiniz. Ben 20 kg olanın linkini verdim ama ihtiyacınız olan kg'da olan ilanlarına bakabilirsiniz.

8. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Mutlu bey bende Ergün beyin tavsiyesi üzerine linkteki kumu getirttim.Şuan kullanıyorum. Gayet memnunum.Tavsiye ederim.

9. cihan77

cihan77 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    Bende sizinle temasa gececektim bora bey memnun musunuz diye memnunsaniz sıkıntı yok çünkü dere kurumuyla deneme yapacak vaktim yok benim akvaryum içinde 20 kg tam gelir diye düşünüyorum. Teşekkürler

10. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Tavsiye ederim kumu 20 kg kadar alın. İlk etapta güzelce bolca yıkayın.Bekleyin sonra gene yıkayın. Çünkü kumda değişik bir gri renkte toz oluyor.Bol bol yıkadıktan sonra rahatça kullanabilirsiniz

Sayfayı Paylaş