T5 Işıklandırma Hakkında

Konusu 'Co2, Işık ve Ekipmanlar' forumundadır ve Ozhan tarafından 14/03/17 başlatılmıştır.

1. Ozhan

Ozhan Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    Merhabalar benim akvaryum 80 50 55 ebatinda ve ışık olarak iki adet t5 bir adet t8 ve iki adet mavi beyaz smd led kullaniyorum yanliz bi sorunum var 70 cmlik t5 veya t8 yok piyasada o yüzden t5 55cm t8 60 cm yani kenarlarda led hariç ışık olmuyor bunun herhangi bir zarari varmidir ve varsa bosluk olan kenarlara ne gibi bisey uygulayabilirim

Yönetici tarafından son düzenleme: 14/03/17

2. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Özhan Bey merhaba, eğer kapağı asma kapak yapabilirseniz 85cm t5 floresanlar işinizi rahatlıkla görecektir tanktan kenarlara 5 er cm taşma olacaktır. Mevcut düzene kenarlara cob led yada led ampul desteği yapılabilir.

3. Ozhan

Ozhan Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    Asma kapak benim icin su an biraz masrafli olur diger dediginize bakabilirim peki led ampuller kac walt olmali

4. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bim marketlerde satılan sanırım 9w idi onlar bile olur ama bence 5w lık 220v ile çalışan önü korumalı yani camlı spot ampul yerine kullanılan tip cob ledler var onlardan kullanmak daha verim sağlar.

5. Ozhan

Ozhan Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    Cok tskr ederim

hedayse bunu beğendi.

6. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Köşelere lamba koymazsanız oralarda gölge alanlar kalıyor ve o bölümdeki bitkilerin gelişimi ya yavaş oluyor ya da yetersiz ışık nedeniyle diplerinde çürümeler oluşuyor. Bende tasarruf ampulü ya da led ampul ile desteklemenizi öneririm.

7. Ozhan

Ozhan Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    Ondan dolayi sakal yosunuda olur degilmi

8. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Kesin olarak bu nedenle sakal yosunu olur demek biraz güç ama çürüyen herşey amonyak üretir ve amonyak bitkili akvaryumda yosun oluşumunun birinci nedenidir. Bakteri düzeniniz çok iyi ve çürüyen organik atık miktarı az ise yosun sorunu oluşmayabilir ancak çürüyen organik atık miktarı ani amonyak artışı yapacak kadar yüksek ise yosun oluşumuna neden olabilir.

9. Ozhan

Ozhan Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    Bu sekilde oluyo simdi yaridan fazla su degisimi yapicam ve co2 biraz artdircam yosun giderici uykulucam yarin yeni bitkiler gelcekti tankdaki cogu bitkiyi cikardim

Ekli Dosyalar:

10. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Telefondan ne yosunu olduğunu tam anlayamadım. Yarın bilgisayardan bir daha bakarım. Gül bitkisi çok çabuk büyür ancak altta kalıp ışık alamayan kısımları çürür. Sürekli budama isteyen bir bitkidir.

11. Ozhan

Ozhan Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    Budamasi nasil yapiliyo peki ustenmi kesiliyo arti siyah pamukcuk gibi oluyo dis filitrenij emis borusunu dahi sarmis fazla isikdan olabilirmi 2 adet 9 walt led iki adet t5 24 wlat bir adet t8 18 walt iki adetde 70 cmlik led var kac walt oldunu bilmiyorum ama

12. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Budama konusunda bilgi almak için Stem Bitkilerin Budanması isimli konuyu okuyabilirsiniz. Işık şiddetine göre CO2 ya da herhangi bir besin az gelirse yosun sorunlarına yol açabilir. Hepsi dengeli ise ışığın az ya da çok olması o kadar da önemli olmaz. Bu tamamen denge işidir. Siz dengeyi çok aşağıda da kurabilirsiniz, orta seviyede de kurabilirsiniz en üst seviyede de kurabilirsiniz. Bu nedenle ışığı sabit bir şekilde verdiğinize göre ona uygun şekilde CO2 ve gübre kullanmanız gerekiyor.

Balıklara fazla yem atmayın. Fazla yem amonyak miktarını artırır bu da size yosun olarak döner. Mümkün ise balık sayısını düşük tutmakta ve çok az ya da hiç yemleme yapmamakta yarar var.

13. Ozhan

Ozhan Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    Yemi cok az atiyorum zaten iki gunde bir co2 cikisinida videosunu aksam eve gidince atarim buraya gubreyide hakan beyden aldim kutudaki tarife gore kullaniyorum

14. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Özhan bey bitkileriniz verdiğiniz nitratı hızlı tüketiyor olabilir, nitrat seviyenizi biraz artırın.

Sayfayı Paylaş