Tür seçimi

Konusu 'Canlı Doğuran Akvaryumları' forumundadır ve gk13 tarafından 20/06/15 başlatılmıştır.

1. gk13

gk13 Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    6
    Ödül Puanları:
    18
    Merhaba
    136 lt bitkili bir akvaryumum var heşey yolunda gibi görünüyor fakat bir bakıyorum ki sağlıklı görünen bir lepistesim ölüyor.Beli bükülüp zayıflayıp 1-2 gün içinde oluyor bu ama balık sağlam ve sağlıklı görünürken böyle olması düşündürücü su değişimlerini aksatmıyorum.Balık satın almaktan bıktım lepistesler çok dayanıksız 1-2 ay içinde ölüyor balıklar 3 farklı yerden aldım ama uzun ömürlü olmuyorlar bunlara karşın moly,neon balıklarımda ve karideslerimde sıkıntı yok tür birde genel bir sorun olsa çoğu lepistes ölmesi gerekmez mi sizcede bu nedenlerden değiştirmeyi düşünüyorum.kendi kendine balıklarım çoğalsın istiyorum tek tür mü yoksa bir kaç tür birlikte mi önerirsiniz fikir paylaşabilirseniz çok sevinirim.

2. EgemenKARAA

EgemenKARAA Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    140
    Ödül Puanları:
    43
    Canlıdoğuranlarda özellikle de lepisteslerde farklı tanklardan gelen balıklar bir araya konulmamalıdır. Bakteri çakışması denen bir olay var bu yüzden baskın gelen diğer tarafı öldürür. Hatta akvaryumcuda çalıştığım bir dönem üç katlı bir lepistes setimiz vardı. Bir çocuk bir tane lepistes getirdi abi alır mısınız diye. Dedik alamayız koyacak yer yok. Çocuk bir geldi döndü dolandı bi daha geldi almadık en son geldi elindeymiş balık setteki tanklardan birine atıp kaçtı. 1 buçuk metrelik 3 tanktaki binlerce lepistesten kala kala 50-60 tane kaldı. O yüzden farklı yerlerden gelen lepistesleri karıştırmamak lazım

3. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Lepistesler ilk alındığı zaman biraz dayanıksız oluyor. Ben de 4 adet aldım dişi erkek hepsi öldü. 3-5 yavru kurtulmuştu. Onlar büyüdü üremeye başladı ve şu anda bir sürü lepistes yüzüyor akvaryumda. Eğer dışarıdan lepistes alacaksanız yavrulamaya çok yakın olanları seçin. Anaçlar ölse bile sizin akvaryum şartlarınızda dünyaya gelen yavrular gayet sağlıklı bir şekilde büyüyor.

4. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Arkadaşların yazdıklarına ek olarak;

Bitkili akvaryumların suları genelde yumuşak sudur. Canlı doğuranlar sert suda daha sağlıklı olan balıklardır. Yumuşak suda daha çok pamukcuk v.s. olurlar. Genelde pek rahat edemezler.

Sayfayı Paylaş